علی حسین ذوالقدری روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهارکرد: طی هفته گذشته در نشست مشترکی که برای نخستین بار با حضور همه مسئولان گمرکات مرزی ایران و جمهوری آذربایجان به سرپرستی مدیر کل دفتر همکاریهای بینالملل گمرک در کشور آذربایجان برگزار شد، در راستای بهبود روندهای گمرکی و اهمیت مبادله اطلاعات وهماهنگی بیشتر برای تسهیل تجارت بین ۲ کشور انجام شد.
وی افزود: بر این اساس در ۱۱ بند توافق هایی انجام شد که پس از امضای نهایی آن توسط گمرکات دو کشور اجرایی خواهد شد.
وی اظهار کرد: از جمله این بندها عدم ایستایی کامیون ها در مرز ۲ کشور و جلوگیری از بروز ترافیک مرزی است که بر این اساس تاکید و محور بر افزایش حداکثری همکاریها و تلاش برای پذیرش بیشتر تعداد کامیون های در انتظار خروج و تسهیل گذر مرزی و روان سازی تردد است.
مدیر گمرک آستارا اعلام کرد: از اینرو از مسئولان آذربایجانی خواستیم با توجه به افتتاح پل و مرز جدید آستارا، به منظور کاهش زمان توقف و ایستایی وسایل نقلیه در مرز، پذیرش کامیونها از هر دو نقطه مرزی آستارا انجام شود.
ذوالقدری تصریح کرد: تمامی هم و غم ما حل این مساله و به حداقل رساندن ترافیک در پشت مرز است تا زمینه رفع نارضایتی رانندگان و نیز مردم فراهم شود.
وی تاکید کرد: مورد مهم دیگری که توسط ۲ طرف مورد تاکید قرار گرفت آن بود که در موضوع محصولات فسادپذیر و تسریع در عبور آنها از مرز نیز به تناسب نوع کالا برنامهریزی و با اولویت انجام شود.
وی اعلام کرد: حل مشکل سامانههای گمرکی در ۲ سوی مرز هم از جمله مباحث مورد تاکید بود.
مدیرگمرک آستارا ادامه داد: طرف ایرانی پیشنهاد داد به منظور تسهیل و تسریع در ترخیص کالاها به سمت نخجوان انتقال کالا به صورت کانتینری انجام شود تا ایستایی کم و سرعت کار بالا رود و در مجموع توافق های خوبی برای نقاط مرزی مشترک بین دو کشور انجام شد که بخشی از آن برای رفع مشکل در حوزه مرز آستارا و رضایت بخش است که امیدواریم سریعتر اجرایی شود.
شهرستان آستارا غربیترین نقطه استان گیلان در فاصله نزدیک به ۱۷۳ کیلومتری شهر رشت همجوار با استان اردبیل و جمهوری آذربایجان است.
این شهرستان سه مرز دریایی، ریلی و بزرگراهی و فضای مناسبی برای تجارت در منطقه دارد.