تهران بزرگ - ایرنا - رییس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران در پاسخ به اعتراضات برخی بازاریان نسبت به برگزاری نمایشگاه‌ها در شهر آفتاب، گفت: با احترام ویژه‌ای که برای همه بازاریان قائل هستیم، در برگزاری نمایشگاه‌ها در شهر آفتاب اولویت شهرداری تهران توسعه کسب‌وکارهای خرد، تسهیل اقتصاد شهری و ارتقای سطح رفاه شهروندان است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، عبدالمطهر محمدخانی روز دوشنبه در نشست خبری هفتگی خود در پاسخ به سوال ایرنا مبنی بر اینکه با اعتراض برخی کسبه به برپایی نمایشگاه‌ها و رکود بازار آیا برای کنترل اوضاع برنامه‌ای دارید؟ افزود: شهرداری تهران بر توسعه نمایشگاه‌های شهر آفتاب و حمایت از کسب‌وکارهای خرد همواره تاکید دارد. برگزاری نمایشگاه‌های مختلف در شهرآفتاب بر اساس مطالعات جدی و محکم شورای شهر تهران انجام می‌شود. هدف اصلی این برنامه‌ها تبدیل این مجموعه به یک مرکزیت نمایشگاهی در پایتخت است.

وی اظهار کرد: این موضوع نه‌تنها موجب رونق اقتصادی می‌شود، بلکه دسترسی بهتر و حق انتخاب بالاتری را برای شهروندان فراهم می‌کند. وظیفه شهرداری به‌عنوان یک نهاد عمومی، تسهیل شرایط برای این نوع کسب‌وکارهاست. در همین راستا، درخواست‌های متعدد و اعتراض‌های جدی از سوی مردم و دستگاه‌های مسئول مانند وزارت اقتصاد و مرکز توسعه کسب‌وکار به شهرداری رسیده تا فضاهای بیشتری برای عرضه کالاها و خدمات فراهم شود.

محمدخانی افزود: این نمایشگاه‌ها به بهبود رقابت‌پذیری بازار، افزایش شفافیت و کاهش قیمت‌ها کمک می‌کند. البته مردم علاقه دارند در شرایطی متناسب با نیاز خود به‌ویژه در ایام خاص مانند شب عید، از تخفیف‌ها و قیمت‌های مناسب بهره‌مند شوند. برگزاری نمایشگاه‌ها در شهر آفتاب در همین راستا برپا می‌شود.

سخنگوی شهرداری تهران با اشاره به موضوع دستفروشان و کسب‌وکارهای خرد هم گفت: گاهی اوقات مقابله با دستفروشی با اعتراضاتی همراه می‌شود. اما سیاست قطعی شهرداری تهران حمایت از توسعه این کسب‌وکارهاست. این حمایت در قالب برگزاری نمایشگاه‌های فصلی مناسب و ایجاد فرصت‌های عادلانه برای عرضه محصولات دنبال می‌شود. وی گفت: مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب به‌عنوان یکی از زیرساخت‌های کلیدی، می‌تواند نقش مهمی در این مسیر ایفا کند.

فعالیت واگن‌های وارداتی مترو تهران از بهار ۱۴۰۴

رییس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران با پرداختن به ورود واگن‌های جدید به خطوط مترو پایتخت گفت: به دلیل ملاحظات در واردات و انجام آزمایش‌ها در خطوط، فعالیت واگن‌ها در اردیبهشت و خردادماه سال ۱۴۰۴ رقم خواهد خورد.

وی ادامه داد: مسیر قرارداد واگن‌ها به خوبی پیش رفته و همه راه را با تلاش مدیران شهری پیش برده شده است. این موضوع توافق جدی بین دو کشور است، دو رام قطار در سال آینده وارد خطوط مترو خواهد شد. پس از واردات واگن‌های اولیه امیدواریم این سرعت افزایش پیدا کند و در سال‌های آینده قرارداد به طور کامل محقق و واگن‌ها در همه خطوط به کار برده شود.

علت کندی پروژه یادگار امام؛ حساسیت جابجایی لوله آب

محمدخانی همچنین درباره علت کندی پروژه بزرگراه یادگار امام نیز گفت: طرح توسعه این پروژه در ۲ مرحله اجرا می‌شود که مرحله اول آن از میدان فتح و مرحله دوم ضلع غربی بزرگراه یادگار امام است. برنامه‌ریزی اینگونه است که تا خردادماه سال آینده این پروژه به طور کامل بهره‌برداری شود.

وی اضافه کرد: این پروژه یک معارض جدی دارد زیرا خطوط لوله بزرگ آب در این محدوده وجود دارد که امیدواریم با همراهی شرکت آب و فاضلاب، جابجایی این لوله آب به سرانجام برسد و بتوان میدان‌گاه آن را افتتاح کرد. پروژه متوقف نشده اما یکی از بخش‌های زیرسطحی با کندی پیش می‌رود.
وی با بیان اینکه حجم قابل توجهی آب از این لوله‌ها انتقال داده می‌شود که نقش مهمی در تامین آب جنوب غرب تهران دارد، اظهار کرد: امیدواریم شرکت آب و فاضلاب با همراهی مطلوب با شهرداری تهران برای به نتیجه رساندن این پروژه نیز همچنان تلاش جدی داشته باشد.

نهضت برقی‌سازی ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت

سخنگوی شهرداری تهران همچنین درباره اجرای نهضت برقی‌سازی ناوگان حمل ونقل عمومی و تسهیلات خرید تاکسی برقی با کارمزد صفر درصد که توسط شهردار تهران مطرح شد، گفت: از محل تبصره ماده ۱۲ تکلیفی برای دولت در راستای تامین ناوگان با اولویت سوخت‌های غیرفسیلی وجود دارد. مذاکرات با وزارت صمت انجام شده که امیدواریم با تصمیم وزیر صنعت، معدن و تجارت این موضوع به نتیجه مطلوب منجر شود.

وی ادامه داد: همچنین برای تسهیلات ویژه خریداران تاکسی‌ها با شرایط مناسب انجام می‌شود و به صورت پلکانی بر اساس تورم میزان پرداخت افزایش می‌یابد. نتیجه این اقدامات و تامین وام موردنیاز، اعلام فراخوانی برای خرید تاکسی‌ها تا پایان سال جاری است که امیدواریم با این فراخوان زمینه خرید این تاکسی‌ها توسط رانندگان فراهم شود.