یحیی مرادی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: سه فرد که قبل از ظهر امروز وارد منطقه ورود ممنوع سرازیری مزارلی پارک ملی گلستان شده بودند با یک قلاده پلنگ روبرو شدند.
وی افزود: یکی از این افراد مورد حمله پلنگ قرار گرفت و دچار جراحاتی شد و به کمک مردم و محیط بانان درحال گشت و پایش نجات یافته و سپس توسط اورژانس ۱۱۵ حوزه روستا تنگراه بخش لوه شهرستان گالیکش به بیمارستان کلاله برای مداوا انتقال یافت.
مسوول روابط عمومی پارک ملی گلستان ادامه داد: طبق آخرین پیگیریها حال عمومی فرد مجروح خوب است و تحت درمان قرار دارد.
مرادی ورود به مناطق حفاظت شده را مستلزم اجازه از سازمان حفاظت محیط زیست دانست و گفت: در صورت ورود غیرقانونی به مناطق حفاظت شده و پارکهای ملی، مسوولیت هرگونه مواجه شدن با حیوانات وحشی متوجه فرد خواهد بود.
وی با اشاره به قرار داشتن در فصل جفت گیری حیات وحش، از مردم خواست وارد این ذخیرهگاه زیست کره وارد نشوند چرا که هر لحظه احتمال حمله حیوانات وحشی همچون پلنگ، خرس و کفتار و گراز وجود دارد.
به گزارش ایرنا، پلنگ از خانواده گربه سانان و بسیار منزوی است و همانند بیشتر گربه سانان زندگی انفرادی دارد و فقط در فصل جفت گیری کنار هم هستند این حیوانات قلمرویی را برای خود مشخص کرده و به شدت برای حفظ آن تلاش میکنند.
پلنگ همیشه یک گام از آدم جلوتر است و به ندرت میتوان او را در طبیعت دید و به کمتر فردی اجازه میدهد که او را مشاهده کند و بیشتر درگیریها که بین آدم و پلنگ رخ داده به خاطر دخالت آدمی در زندگی پلنگ بوده است و عکس العمل پلنگ بیشتر جنبه تدافعی دارد.
گونههای جانوری پارک ملی گلستان شامل آهو، پلنگ، تشی، خرس قهوهایی، خرگوش، حشره خورها، راسو، روباه، روباه ترکمنی، رودک، سمور جنگلی، سیه گوش، شوکا، شنگ، قوچ و میش، کل و بز، گراز، گربه پالاس، گرگ، مرال، سمندر، قورباغه جنگلی، وزغ سبز، لاک پشت چهار چنگالی، مارمولک بی پا، مار آبی، مار قیطانی، گرزه مار و افعی قفقازی است.
پارک ملی گلستان بزرگترین و قدیمیترین پارک ملی کشور با مساحت ۹۱ هزار و ۸۹۵ هکتار در حوزه سرزمینی شهرستان گالیکش در شرق استان گلستان واقع است و بخشی از آن در خراسان شمالی و استان سمنان قرار دارد.
این پارک دارای سه نوع آب و هوای متفاوت خشک، نیمه خشک و نیمه مرطوب است که همین ویژگی باعث شده دارای پوشش گیاهی متنوع از استپ خشک تا جنگل انبوه باشد.