به گزارش ایرنا، در تازهترین فیلم از «آبان کشاورز» همیار طبیعت و فعال حیات وحش الگن، وی حضور دسته جمعی گراز ها را در اختیار خبرگزاری ایرنا قرار داده است.
وی پیش از این نیز تصاویر متعددی از گله گرازها، حضور کبک، کل و بز در جنگل الگن را منتشر کرده و تنوع زیستی در این منطقه از کهگیلویه و بویراحمد را به تصویر کشیده است.
"آبان کشاورز" در آتش سوزی های جنگل های کهگیلویه همیشه پای کار خاموش کردن آتش بوده است و خود را محافط طبیعت می داند.
گراز از حیوانات پر زاد و ولدی است که در صورت تعدیل نشدن نسل آن در کهگیلویه و بویراحمد سبب نابودی زمین های کشاورزی و گونه های گیاهی می شود.
دوره زاد و ولد گرازها چهار ماه است و هر گراز ماده در هر دوره هشت تا ۱۲ توله به دنیا میآورد. توله های گراز نیز در نوع ماده در ۱۸ ماهگی و در نوع نر کمی زودتر آماده جفت گیری میشوند.
شمار تعدیل شده گراز سبب حفاظت از محیط زیست از جمله جنگل می شود زیرا این حیوان به خاطر خوردن ریشه گیاهان، خاک سطح جنگل را زیر و رو می کند و به این ترتیب مواد گیاهی در خاک ادغام می شود.
همچنین با این عمل، لارو حشرات مضر برای درختان از خاک بیرون آمده و شکار پرندگان از جمله قرقاول می شود و یا بر اثر سرمای فصل زمستان از بین می روند.
مردمان روستای الگن در جنوب کهگیلویه و بویراحمد به این باور رسیده اند که همه موجودات از حیات وحش گرفته تا انسان سهم یکسانی از حق زندگی دارند به همین دلیل نه تنها حاضر نیستند به محیط طبیعی اطراف خود آسیب برسانند بلکه برای احیای آن دست بکار شده اند.
در شرایطی که خطراتی از جمله آتش سوزی، شکار بی رویه، بوته کنی،قطع درختان جنگلی گونه های گیاهی و جانوری بسیاری از نقاط کهگیلویه و بویراحمد و برخی نقاط کشورمان را تهدید می کند جوانان روستای گردشگری و تاریخی الگن در فاصله ۷۰ کیلومتری مرکز شهرستان کهگیلویه و از توابع بخش چاروسا با تشکیل یک تشکل مردمی گام های بلندی به سوی احیای عرصه های طبیعی این منطقه برداشته اند.
این روستای ۳۰۰ نفری که در بخش چاروسا از توابع شهرستان کهگیلویه و در ۶۵کیلومتری شهر دهدشت قرار دارد.
روستای"اَلگن" به سبب وجود جنگل های بلوط، انارستان های پررونق و شالیزارهای خوش عطر و بو، سرزمینی بسیار زیبا برای طرفداران طبیعت هزار رنگ است.