تهران- ایرنا- رایزن فرهنگی ایران در روسیه در جمع فعالان صنعت گردشگری از ۱۸ کشور جهان گفت: ایران آماده میزبانی از رویدادهای گردشگری تجاری بریکس است.

به گزارش ایرنا از تارنمای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مسعود احمدوند رایزن فرهنگی ایران در روسیه در نشست افتتاحیه کنگره بین‌المللی «توسعه گردشگری تجاری جهانی» با اشاره به ظرفیت‌های تاریخی و فرهنگی غنی، آمادگی کشورمان را برای میزبانی رویدادهای گردشگری تجاری کشورهای عضو گروه بریکس اعلام کرد.

رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در روسیه اذعان کرد: فرهنگ نقش حیاتی در تقویت جریان گردشگران تجاری بین ایران و کشورهای بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی) و دیگر کشورهای جنوب جهانی ایفا می‌کند.

وی این نقش را در چند محور از جمله تقویت اعتماد و تعاملات تجاری از طریق درک متقابل فرهنگی، جذب گردشگران از طریق مشترکات تاریخی و فرهنگی، نقش آن در بازاریابی و توسعه گردشگری همچنین رابطه فرهنگ با توسعه پایدار، بیان کرد.

احمدوند از فرهنگ به عنوان کلید توسعه پایدار صنعت گردشگری تجاری در فضای بریکس نام برد و گفت: با بهره‌گیری از تنوع و غنای فرهنگی این کشورها، امکان برگزاری رویدادهای تجاری و فرهنگی مؤثر فراهم شده و در عین حال، زیرساخت‌های محلی تقویت می‌شوند و کشورهای عضو بریکس می‌توانند با تأکید بر ویژگی‌های فرهنگی مشترک خود برند مشترکی در صنعت گردشگری تجاری ایجاد کنند.

رایزن فرهنگی کشورمان، به توسعه دیپلماسی فرهنگی میان کشورهای عضو گروه بریکس و دیگر کشورهای عضو جنوب جهانی از طریق مؤسسات آموزشی، همکاری‌های دانشگاهی و برنامه‌های تبادل دانشجو اشاره داشت و خاطرنشان کرد: برگزاری نمایشگاه‌های هنری مشترک یا رویدادهای علمی چندملیتی در چارچوب بریکس می‌تواند به تبادل ایده‌ها و فناوری‌ها کمک کند.

وی در پایان سخنان خود با اشاره به ۲۷ اثر ثبت‌شده کشورمان در فهرست میراث فرهنگی جهانی یونسکو خاطرنشان کرد:‌ ایران در سال‌های گذشته میزبان رویدادهای بین‌المللی متعددی بوده و با حضور مؤثران رسانه‌ای و فضای مجازی کشورهای مختلف، برنامه‌ها و مستندهای متعددی در معرفی ایران ساخته شده است.

نشست «صنعت گردشگری تجاری از نگاه دولت‌ها: چگونه می‌توان تضمینی برای توسعه پایدار و قابل پیش‌بینی این صنعت در واقعیت‌های جدید ارائه داد؟» در روز اول این رویداد با مدیریت کریل توکارف سردبیر روزنامه آر ب کا، آمارش کومار تیواری نایب رئیس دفتر ترویج کنوانسیون هند، دیمیتری واخروکوف معاون وزیر توسعه اقتصادی فدراسیون روسیه، یوگنی کوزلوف رئیس کمیته گردشگری مسکو، یوگنی پانکویچ رئیس کمیته توسعه گردشگری سن پترزبورگ برگزار شد.

کنگره بین‌المللی گردشگری تجاری با حضور بیش از ۱۲۹ نماینده خارجی از ۱۸ کشور و بیش از ۷۵۰ متخصص از مسکو و روسیه، ایران، جمهوری آذربایجان، بلاروس، برزیل، چین، مصر، اتیوپی، هند، ایران، قزاقستان، عمان، قطر، روسیه، بحرین، عربستان سعودی، آفریقای جنوبی، امارات و ازبکستان طی دو روز برگزار ‌شد. این رویداد در حالی در پایتخت روسیه برگزار شد که بنابر اعلام مقامات روس، این کشور قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ بخش گردشگری خود را به بیش از دو برابر رشد ارتقا دهد.

پیش از این، نخستین مجمع گردشگری بریکس به عنوان یکی از رویدادهای دوره ریاست روسیه بر گروه بریکس در مسکو برگزار شد. در آن نشست که با حضور نمایندگان ۹ کشور عضو این اتحاد همراه بود،‌ نمایندگانی از ایران، روسیه، برزیل، هند، چین، آفریقای جنوبی، امارات متحده عربی، مصر و اتیوپی حضور داشتند و طی آن نقشه راه گردشگری بریکس به تصویب رسید.

کتابخانه فواد در چین بیش از ۱۵۰۰ کتاب قدیمی مربوط به اسلام نگهداری می‌کند

انجمن اسلامی پکن از آخر سال ۲۰۱۴ میلادی پروژه تنظیم، حفاظت و مطالعات کتاب‌های قدیمی در کتابخانه فواد را با حمایت سازمان امور ادیان شهر پکن انجام داد.

در راستای این پروژه، کارگروه تنظیم و مطالعات کتاب‌های قدیمی را تشکیل داد و بیش از ۱۰ محقق جوان دارای مسئولیت و فهم علوم دینی قوی و سطح بالای زبان عربی را برای انجام این کار انتخاب شد و به مدت یک سال و نیم کتاب «فهرست مجموعه کتاب‌های کتابخانه فواد» را به اتمام رسانیدند.

کتاب‌های این کتابخانه دارای محتوای متنوع و ارزش پژوهشی است. در این کتابخانه، یک هزار و ۱۵۵ کتاب قدیمی مربوط به اسلام شناسایی شده است که شامل نسخه‌های خطی قدیمی و چاپی در دودمان‌های یوان، مینگ و چینگ می‌شود.

قرآن، تفسیر قرآن، احادیث، عقاید، احکام، تبلیغات، آموزشی اسلامی، مطالعات اسلامی، تاریخ اسلامی، شخصیت‌های برجسته، مجلات، روزنامه‌ها، کتاب‌ها به زبان‌های عربی، فارسی و چینی از جمله بخش‌های این کتاب‌‎ها هستند.

اطلاعات ثبت کتاب به این ترتیب عنوان، محتوا، نام عربی، نام چینی، سال چاپ، مکان چاپ، نام ناشر، نوع چاپ نسخه، وضعیت جمع آوری، جلد کتاب، طول و عرض کتاب، ضخامت اجزای کتاب و توضیحات است.

کتاب «فهرست مجموعه کتاب‌های کتابخانه فواد» ۵۰۸ صفحه‌ای به زبان چینی نوشته شده و در سال ۲۰۱۶ میلادی، توسط فن بائو سردبیر و خانم شا لی و ما لان معاون سردبیر در انتشارات مین زو چاپ شده است.

دینگ شین، ما عایی مین، ما های جون، عای جه چو، مای های جو، شیو شیان، لی جی بائو، لی لین های، یانگ کی، یانگ تینگ شی، یانگ زون چانگ، یتانگ جی مین، خه چی، جانگ خوائو، جانگ فینگ، ته گوائو شی ف خونگ جی چینگ از نویسندگان این کتاب هستند.