یاسوج - ایرنا - معاون سلامت اجتماعی بهزیستی کهگیلویه و بویر احمد گفت: تعداد ۲ هزار و ۵۰۰ "زن سرپرست خانوار" در شهرستان بویراحمد تحت پوشش بهزیستی استان است که بیش از ۶۰ درصد آنها در سکونتگاههای رسمی و با درصد پایینی در حاشیه های غیر رسمی شهر یاسوج ساکن هستند.

"هدایت عظیمی فر" روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این تعداد " خانواده های تحت حمایت " جمعیتی بالغ بر ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت دارند که ۶۰ درصد آنها در فضاهای پیرامونی و حاشیه های رسمی و اطراف یاسوج (مرکز کهگیلویه وبویراحمد) ساکن هستند.

عظیمی فر در پاسخ به وضعیت آسیب های اجتماعی سکونتگاهای پیرامون یاسوج گفت: اگرچه هنوز یک پژوهش علمی و پیمایش میدانی در مورد تنوع و فراوانی آسیب های اجتماعی در سکونتگاهای غیررسمی و رسمی پیرامون یاسوج صورت نگرفته است اما بر اساس آمارهای پراکنده از منابع رسمی و غیررسمی و از داده های مستخرج از سامانه های اورژانس اجتماعی استان و خط ۱۲۳، بیشترین فراوانی آسیب های اجتماعی در این مکان ها "نزاع های دسته جمعی و "خشونت های خیابانی" است.

وی با اشاره به دیگر آسیب های در مناطق پیرامونی یاسوج گفت: مساله های اجتماعی دیگری همانند "اعتیاد"، "مشکلات خانوادگی منجر به طلاق" و "خشونت علیه زنان" در این محیط های پیرامونی نیز بیشترین فراوانی را دارند.

معاون سلامت اجتماعی بهزیستی با اشاره به پدیده "کودکان کار" گفت: بروز و ظهور این پدیده همبستگی بالایی به لحاظ آماری و کالبدی با شیوع فزاینده حاشیه ها و رشد مهاجرت دارد و تقریبا ۱۰۰درصد کودکان کار شهر یاسوج، ساکن حاشیه ها هستند و اگرچه خود مهاجرت نیز به صورت نسبی و مقطعی می تواند یک آسیب و متاثر از متغیرهای کلان اقتصادی و اجتماعی است ولی بنا به دلایل خاصی این متغیر محوری آسیب های اجتماعی فراوانی را در پی دارد.

عظیمی فر تاکید کرد: بیشترین کودکان ما کسانی هستند که در حاشیه شهر یاسوج سکونت دارند اگرچه در ۲ شهر دیگر استان "دهدشت" و"دوگنبدان" کودکان کار در متن شهر هم ساکن هستند ولی در شهر یاسوج، کودکان کار در حاشیه های رسمی و غیررسمی پیرامون یاسوج ساکن و زندگی می کنند.

وی آسیب های دیگری که در محیط های پیرامون یاسوج در حال افزایش است"مرگ های غیرطبیعی" یا "کودک آزاری" دانست چرا که به این افراد در ۹ ماهه سالجاری بیش از ۸۰ بار توسط تیم سیار اورژانس خدمات اجتماعی به صورت حضوری خدماتی ارایه و مداخله تخصصی صورت گرفته است.

معاون سلامت اجتماعی بهزیستی یادآور شد: کسانی که در این فضاهای پیرامونی سکونت دارند نه تنها سطح تحصیلات پایینی دارند بلکه در گذشته مهارت آنها کشاورزی و دامداری سنتی بود و در حال حاضر به مشاغل کاذب و غیر مولد با حداقل درآمد روی آورده اند بنابرابن از مهارت و درآمد کافی نیز محروم هستند.

با رشد نابهنجار حاشیه های یاسوج در ابعاد نامتوازن کالبدی، فضایی و جمعیتی، عظیمی فر، چاره کار را در مدیریت و مطالعه درست مساله "مهاجرت" و "حاشیه نشینی" دانست و تاکید کرد: یکی از مهمترین ترین دلیل رشد این پدیده را عدم توجه کافی و برنامه ریز ی مدون برای روستاها است.

وی تصریح کرد: سال هاست که برنامه ریزی اثرگذار برای رونق روستایی در کشور ما به محاق رفته است و در این مدت برنامه مدون و اثرگذاری برای روستاهای استان ارایه نشده است که بتواند سد راه مهاجرت و تشدید حاشیه نشینی شود.

معاون سلامت اجتماعی بهزیستی گفت: با الحاق این سکونت گاههای غیررسمی به شهر یاسوج ضروری است، برنامه های کالبدی جمعیتی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی برای این مناطق در پیش گرفته شود که ادامه لازم است در برنامه ریزی اجتماعی، توسعه مراکز اجتماعی؛ همانند اورژانس اجتماعی، مراکز مشاوره و مراکز ایجاد اشتغال و مشاوره های شغلی در دستور کار قرار گیرد.