به گزارش ایرنا، قطعی برق این روزها مشکلاتی در بخش خانگی و کشاورزی استان سمنان ایجاد کرده است که توجه به ضرورت درنظرگرفتن پیوست رسانهای و اطلاعرسانی عمومی درباره قطعی برق و اتخاذ زمان مناسب برای آن به ویژه در مورد واحدهای تولیدی و کشاورزی از مطالبههای مشترکان برق این دیار است.
افرادی که درآمد و کسب و کارشان به استفاده از تجیهزات برقی وابسته است، از قطعی برق انتقاد دارند و میگویند درآمد آنان از طریق کار با این تجهیزات تامین میشود و در این شرایط اقتصادی، تمام تلاششان را برای کسب درآمد به کار گرفتهاند اما قطعی برق ضربهای بزرگ محسوب میشود که آنان را در تامین مخارج زندگی و پرداخت حتی اجارهمغازه ناتوان میکند.
محبوس شدن برخی افراد در آسانسور، بسته ماندن درهای برقی برخی واحدهای مسکونی و تجاری و یا خاموش مانده پمپ های آب واحدهای آپارتمانی، ازکارافتادن پکیجها در سرمای زمستانی، آسیبی که به برخی تجهیزات برقی صنوف مانند یخچال وارد میشود، از دیگر گلایههای مشترکان به عنوان پیامدهای قطعی برق است.
خانمی باردار که در آسانسور خانه به دلیل قطع برق محبوس شده بود در گفت و گو با خبرنگار ایرنا میگوید: داخل کابین آسانسور بودم که حین حرکت، برق قطع و من در آسانسور محبوس شدم. از ترس تا پنج دقیقه شوکه و مبهوت بودم، با وحشت و نفسی به شماره افتاده، در تاریکی کابین به دنبال گوشی موبایل میگشتم و با شماره ۱۲۵ آتشنشانی تماس گرفتم و طلب کمک کردم. با توجه به وضعیت جسمیام لحظات ترسناکی را تجربه کردم و از قطعیهای برق بسیار گلایه دارم.
پیوست رسانهای لازمه همراهی مردم در قطعی برق برنامهریزیشده
مادر دیگری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درباره قطعی برق میگوید: دخترم دانشآموز دبستانی است که ظهر هنگام رفتن به خانه بعد از تعطیلی مدرسه در آسانسور به دلیل قطعی برق محبوس شد.
او ادامه داد: با شنیدن جیغ و داد فرزندم متوجه شدم در آسانسور محبوس شده. نمیدانم آن لحظهها چگونه گذشت. من در تلاش برای آرامش بخشیدن به فرزندم بودم و همسایهها با آتشنشانی تماس گرفتند. از آن موقع به بعد به فرزندم یاد دادم که هیچگاه بهتنهایی از آسانسور برای جابهجایی در طبقات استفاده نکند.
وی تاکید کرد: اطلاعرسانی درباره قطعی برق به طور عمومی و گسترده در بستر فضای مجازی و توصیههای ایمنی در زمان قطعی برق از سوی مسوولان با استفاده از ظرفیت رسانه بیش از پیش مورد توجه باشد.
این مادر که دخترش در آسانسور به دلیل قطعی برق محبوس شده بود، تاکید کرد: چند نکته آموزشی را با درنظر گرفتن احتمال قطعی برق به فرزندم آموختم، انتظار میرود آموزشها در زمینه اتفاقهای احتمالی با قطعی برق اطلاعرسانی شود. مدارس هم میتوانند در این زمینه که اکنون تمام جامعه با آن درگیر است، با ارایه آموزشهای لازم موثر باشد.
دامداران گلایهمند از خاموشیهای بیموقع
مشترکان بخش کشاورزی، دامداری و مرغداریها نیز از قطعی برق گلایه شدیدی دارند و میگویند: برق چاههای آب کشاورزی روزانه قطع میشود که این موضوع مشکلات زیادی را ایجاد کرده است.
صاحبان دامداریهای صنعتی نیز از قطعی برق گلایهمند هستند و می گویند: قطع برق در ساعتهایی به ویژه زمان دوشیدن شیر، خسارت زیادی به بخش کشاورزی وارد میکند.
آنان میگویند: دوشیدن شیر در دامداریهای صنعتی به وسیله دستگاههای برقی انجام میشود و اگر چارهای جز قطعی برق نیست، دستکم انتظار میرود زمان خاموشیها با ساعت دوشیدن شیر همزمان نباشد.
چندی پیش غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهادکشاورزی، طی مکاتبهای با عباس علیآبادی وزیر نیرو درخواست کرد: در زمانبندیها برای قطعی برق رعایت حال کشاورزان و دامپروران مورد توجه باشد تا برنامهریزی قطعی آسیبرسان به دامداری و به ویژه دامداری صنعتی نباشد.
توسعه استفاده از انرژی خورشیدی در سمنان
استاندار و مجمع نمایندگان استان سمنان شامگاه دوشنبه دهم دی ۱۴۰۳ با رییس جمهور دیدار کردند و استاندار سمنان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ظرفیت فعلی تولید برق از منبع انرژی خورشیدی در سمنان ۳۵ مگاوات است. سمنان برای تولید ۵۲۵ مگاوات برق خورشیدی مجوز دارد، اما در دیدار با رییس جمهور سقف مجاز این استان در تولید انرژی خورشیدی پیگیری شد.
وی بیان کرد: عباس علیآبادی وزیر نیرو نیز سقف تولید برق از انرژی خورشیدی را به میزان ۲ هزار و ۴۰۰ مگاوات در سمنان پذیرفت و بر این اساس مقرر شد متناسب با سقف تامین زمین و سرمایهگذار پیگیری شود.
استاندار سمنان گفت: اگر توسعه انرژی خورشیدی حل شود، پیشران توسعه در بقیه بخشها خواهد بود و رفع این ناترازی با اهتمام ویژه در دست پیگیری است.
خاموشی برای پایداری شبکه برق
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق سمنان نیز در اینباره میگوید: محدودیت تامین سوخت نیروگاهها وزارت نیرو را وادار به اعمال خاموشی محدود در بخش خانگی به میزان میانگین ۲ روز یکبار و برای چاههای کشاورزی به طور روزانه کرده است.
سیدمحمد حسینینژاد افزود: هر ۲ یا سه روز یکبار به طور گردشی به مدت ۲ ساعت طی زمانمختلف بین ۹ صبح تا پنج بعدازظهر قطعی برق برنامهریزی شده است.
وی ادامه داد: ممکن است دامداریهایی که در یک منطقه با استقرار چاه آب کشاورزی باشند دچار قطعی برق روزانه شوند که این دامداریها میتوانند مشکل خود را با کارشناسان توزیع برق مطرح کنند تا موارد بررسی شود و قطعی برق در آن منطقه اعمال نشود.
وی افزود: برق تنها کالایی است که همزمان با تولید مصرف میشود و برای حفظ پایداری شبکه باید میزان تولید با میزان مصرف متناسب و همخوانی داشته باشد و همراهی مشترکان با رعایت الگوی مصرف، در ایجاد این تعادل ضروری است.
روشهای اطلاع از قطع برق
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق سمنان گفت: چهار روش برای اطلاع از زمان خاموشی طراحی شده است.
وی ادامه داد: مشترکان برق در روش نخست میتوانند با مراجعه به سامانه شرکت توزیع برق سمنان شناسه قبض را وارد کنند و از برنامهریزی قطع برق طی یک هفته پیشرو آگاهی یابند.
به گفته وی، مشترکان برق در روش دوم برای اطلاع از برنامه زمان بندی قطع برق از طریق سامانه هوشمند فوریتهای برق توزیع برق سمنان اقدام کنند.
حسینینژاد اظهار کرد: شهروندان در روش سوم میتوانند با شمارهگیری عدد ۱۲۱ (فوریت برق) و انجام روندی که گوینده اعلام میکند و ثبت شناسه قبض میتوانند از خاموشیها اطلاع یابند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق سمنان گفت: سامانه برق من و یا نصب برنامه «برق من» در تلفن همراه روش چهارم برای اطلاع از قطعی برق است.
به گزارش ایرنا، افزایش بهرهوری از جمله راهکارهای مدیریت مصرف برق است و انتظار میرود برای تحقق این موضوع مصرفکنندگان هنگام خرید لوازم برقی به میزان بهرهوری و ردهبندی میزان مصرف برق کالا دقت کنند و همپای فرهنگسازی توسعه ظرفیت تولید برق با استفادهاز انرژیهای پاک بیش از پیش مورد توجه باشد.
۷۶ و ۱۹ صدم درصد مشترکان استان سمنان مربوط به تعرفه خانگی، پنج و ۹۹ صدم درصد مربوط به بخش عمومی، یک و ۷۵ صدم درصد مربوط به بخش کشاورزی، یک و ۴۲ صدم درصد مربوط به بخش صنعت، ۱۴ درصد مربوط به بخش تجاری و ۵۹ صدم درصد هم مربوط به بخش روشنایی معابر است.
حدود ۴۰۰ هزار مشترک برق از خدمات شرکت توزیع نیروی برق استان سمنان بهرهمند هستند.