خاتون قنبری روز چهارشنبه در حاشیه نشست کارگروه اجتماعی و فرهنگی چهارمحال و بختیاری در گفت وگو با ایرنا با اشاره به شناسایی ۸۰۰ بیماری مشترک انسان و دام در دنیا افزود: جلوگیری از کشتار غیرمجاز دام از اولویتهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
وی اظهار داشت: در زمان حاضر تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، سیاه زخم، هاری، تب مالت و کیست هیداتیک از جمله بیماریهایی است که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای آنها برنامه دارد.
کارشناس بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص برخی آسیبهای ناشی از کشتار غیرمجاز و خارج از کشتارگاه صنعتی گفت: کشتارغیرمجاز به دلیل فضولاتی که از دام دفع میشود آسیبهای زیست محیطی و همچنین از لحاظ اجتماعی موارد زیادی به دنبال دارد.
وی انتقال بیماری از دام به انسان و همچنین تولید گوشت ناسالم را از دیگر پیامدهای کشتار غیرمجاز اعلام کرد.
به گفته این کارشناس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، هرگونه کشتار غیرمجاز و خارج از کشتارگاه دام مورد تایید این وزارتخانه و همچنین سازمان دامپزشکی نیست.
قنبری با اشاره به اینکه کل دنیا به سمت کشتار دام در کشتارگاه سوق پیدا کرده است تاکید کرد: کشتار دام در کشتارگاه به خصوص کشتارگاه صنعتی تاییدیههای لازم در خصوص سلامت گوشت را دارد.
وی با اشاره به برخی ضررهای اقتصادی ناشی از برخی بیماریها مشترک دام و انسان گفت: به طور مثال بیماری تب مالت از لحاظ انسانی ۶ هزار میلیارد تومان(همت) و از لحاظ اقتصادی هشت هزار میلیارد تومان (همت) میتواند به جامعه ضرر برساند.
به گزارش ایرنا ، کشتار صنعتی دام در چهارمحال و بختیاری در جونقان قرار دارد و یکی از مراکز مهم کشتار دام در کشور است.