تهران-ایرنا- همزمان با اینکه معاون حقوقی و بین الملل وزارت امور خارجه از برگزاری دور جدید گفت‌وگوهای ایران و سه کشور اروپایی در تاریخ ۱۳ ژانویه (۲۴ دی ماه) خبر داد، رسانه‌های خارجی امروز چهارشنبه به پوشش این خبر پرداختند.

به گزارش ایرنا، در حالی‌که کاظم غریب آبادی معاون حقوقی و بین الملل وزارت امور خارجه، تاریخ برگزاری دور جدید گفت‌وگوهای ایران و تروئیکای اروپایی را اعلام کرد، این خبر بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های معتبر جهان به همراه داشت.

خبرگزاری رویترز در بازتاب این خبر تیتر زد: «دور بعدی مذاکرات هسته‌ای ایران و سه کشور اروپایی در ۱۳ ژانویه برگزار می‌شود».

این رسانه انگلیسی همچنین گزارش داد که ایران در نوامبر ۲۰۲۴ (آذر ۱۴۰۳)، با انگلیس، فرانسه و آلمان درباره برنامه هسته‌ای خود گفت‌وگو کرد.

رویترز در ادامه با اشاره به خروج دونالد ترامپ از توافق هسته‌ای ایران در سال ۲۰۱۸ (۱۳۹۷) و بازگرداندن تحریم‌های شدید علیه ایران، افزود که با این حال ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتی خود در ماه سپتامبر مدعی شد: «ما باید توافق کنیم، زیرا عواقب [عدم توافق] غیرقابل تحمل است».

خبرگزاری فرانسه با پوشش اظهارات معاون حقوقی و بین الملل وزارت امور خارجه، گزارش داد: ایران در روز ۱۳ ژانویه با فرانسه، انگلیس و آلمان مذاکرات هسته‌ای در سوئیس برگزار خواهد کرد.

این رسانه افزود: کاظم غریب آبادی اعلام کرد که دور جدید مذاکرات ایران و سه کشور اروپایی ۲۴ دی ماه در ژنو برگزار می‌شود. وی خاطرنشان کرد که این‌ها «گفت‌وگو است و مذاکره نیست».

العربیه انگلیسی نیز در پوشش این خبر با اشاره به مذاکرات ایران با تروئیکای اروپایی در ماه نوامبر ۲۰۲۴ نوشت: دور بعدی مذاکرات ایران و سه کشور اروپایی قرار است ۱۳ ژانویه در ژنو برگزار شود.

به گزارش ایرنا، مدیران سیاسی وزارت امور خارجه انگلیس، فرانسه و آلمان، سه کشوری که پیشتر بانی صدور قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شدند، پس از ملاقات با هیات جمهوری اسلامی ایران در ژنو در آذر ماه، با لحنی محتاطانه اعلام کردند که گفت‌وگوهای دیپلماتیک با ایران پیگیری خواهد شد.

گفت‌وگوهای ایران و اروپا در ادامه جلساتی است که مهرماه گذشته در حاشیه مجمع عمومی ملل متحد در نیویورک برگزار شد و دو طرف توافق کردند که برای ادامه رایزنی‌ها در ژنو ملاقات کنند. این مذاکرات در شرایطی برگزار شد که تنش‌های غیرضروری بر روابط میان ایران و اروپا سایه افکنده و دو طرف تلاش کنند تا از طریق مذاکره، تبادل ایده‌ها و شفاف‌سازی نظرات به یک الگو برای کاهش اختلاف‌ها دست پیدا کنند.