:رشت- ایرنا - استاندار گیلان با اشاره به ظرفیت‌های بسیار استان در حوزه اقتصاد دریامحور گفت: این خطه با قابلیت های فراوان می‌تواند مهد اقتصاد دریا پایه باشد.

به گزارش ایرنا، هادی حق‌شناس عصر چهارشنبه در کارگروه توسعه دریامحور گیلان که با حضور نماینده ویژه رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاست های کلی توسعه دریا محور برگزار شد، اظهار کرد: این استان ۲.۳ درصد جمعیت کشور و سه درصد وسعت خاک ایران زمین را داراست اما سهم آن از توزیع سرانه تولید ناخالص ملی بسیار اندک و درآمد سرانه مردم گیلان هفت دهم سرانه درآمدی کشور است.

وی بیان کرد: باتوجه به آنکه بخش مهمی از تولیدات کشاورزی کشور از جمله برنج، چای، زیتون و کیوی و مرغ در این استان تولید می شود با این حال ارزش افزوده بخش کشاورزی استانهای قم و یزد از گیلان بالاتر است و این استان با بر خلاف ظاهر بالاترین آمار فقر را در کشور داراست.

نماینده عالی دولت در گیلان تاکید کرد: هماکنون حدود ۹۵ درصد چای کشور در گیلان تولید می شود اما میانگین درآمد چایکاران استان بسیار پائین است و این وضعیت در بین برنجکاران نیز حاکم می باشد چنانکه میانگین درآمد اغلب این کشاورزان بین ۱۰ الی ۱۲ میلیون تومان در ماه است.

حق شناس، خواستار حذف ارز ترجیهی از نخ و واردات آن با ارز آزاد شد و افزود: اگر ارز ترجیحی در واردات هفت محصول ملی (چای، برنج، نخ، کیوی و زیتون) واقعی شود تولید در گیلان اقتصادی خواهد شد و نیازی به حمایت دولت و مجلس نخواهد بود.

وی با اشاره به آنکه ۴۰ درصد مرغ کشور در استان گیلان تولید می شود، گفت: چرا باید دان مرغ و نهاده‌های دامی از جنوب کشور وارد شود در حالی که می توان از ظرفیت بنادر شمالی و کشورهای حاشیه دریای خزر در این زمینه بهره برد.

وی خواستار ایجاد دانشکده دریایی در استان شد و اظهار کرد: بخش عمده‌ای از دانشجویان ناوبری دریایی برای تحصیل به استان‌های جنوبی کشور می‌روند در حالی که آب و هوای مساعد استان‌های شمالی بویژه گیلان می تواند شرایط بهتر و مناسب تری برای دانشجویان این رشته تحصیلی فراهم کند.

استاندار گیلان افزود: باید کشتی‌های مسافربری و گردشگری دریایی در خزر و سواحل گیلان راه اندازی شود؛ در این راستا پس از پیگیری های لازم زمینه انتقال چند لنج از جنوب کشور فراهم شده است تا پای مردم گیلانیان و گردشگران به دریا باز شود.

به گفته وی؛ هم اینک حدود ۸۶ کشتی با پرچم ایران در دریای خزر تردد دارند که باید از این ظرفیت به درستی استفاده کرد.

حق‌شناس به ظرفیت آب‌بندان‌های استان برای پرورش ماهی نیز اشاره کرد و افزود: گیلان ۹ هزار هکتار آب بندان دارد که علاوه بر اینکه بخش اعظمی از آب اراضی کشاورزی استان را تامین می کند، بستر بسیار مناسبی برای پرورش انواع آبزیان هستند.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی کشور هم گفت: بخش عمده ای از عملیات اجرای سیاست توسعه اقتصاد دریا محور در محدوده استانهای شمالی و ساحلی کشور خواهد بود.

علی اکبر صفایی افزود: در بحث کریدورهای شمال-جنوب بخش عمده امیدها به بنادر و حوزه حمل و نقل دریایی در خزر معطوف است.

وی اضافه کرد: آنچه امروز کشور به آن نیاز دارد سیاست گذاری یکپارچه در امور است که بتوانیم هم افزا موضوعات مختلف را در توسعه اقتصاد دریایی در سواحل پیش ببریم.

وی با اشاره به مباحث مهم و تصمیمات خوبی که در کارگروه توسعه اقتصاد دریامحور کشور گرفته شده است، گفت: یکی از تصمیمات بسیار مهم که وزارت راه و شهرسازی در دستور کار قرار داده تهیه طرح جامع توسعه دریا محور است که شرح خدمات آن فراهم و کار توسط مشاور در دست انجام است تا نقشه راه مناسب برای آن تهیه شود.

وی تصریح کرد: اولویت در این بخش توسعه سواحل مکران است تا افق مناسبی برای کشتیرانی کشور و سرمایه گذاری خارجی فراهم کنیم.

وی عنوان کرد: سازمان بنادر و دریانوردی بعنوان یک مجموعه در خدمت نظام واحد خواهد بود تا سیاست دولت در توسعه اقتصاد دریا محور محقق شود.