اراک - ایرنا - مدیرعامل سازمان‌ مرکزی تعاون روستایی ایران، استان مرکزی را در تولیدات محصولات باغی و پروتئینی سرآمد کشور دانست و گفت: این سازمان آماده هرگونه همکاری برای عرضه مستقیم محصولات کشاورزی، باغی و پروتئینی در قالب روز بازار در این استان است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدرضا طلایی شامگاه چهارشنبه در نشست تخصصی با محوریت بررسی موضوعات مرتبط با مدیریت تعاون روستایی با حضور استاندار مرکزی در اراک، افزود: استان مرکزی در تولید مرغ، گوشت قرمز، ماهی و بسیاری از محصولات کشاورزی از جمله گندم سرآمد کشور است و باید زمینه عرضه مستقیم این محصولات در استان فراهم و دست واسطه‌گران را در این فرآیند کوتاه کرد.

وی ادامه داد: استان مرکزی با وجود ظرفیت‌های بالا در تولیدات محصولات کشاورزی و دامی جزو ۱۰ استان گران قیمت در این محصولات است و این مهم باید ریشه‌یابی و نسبت به اصلاح آن اقدام شود.

طلایی بیان کرد: اگر قرار است کشور توسعه پیدا کند یک محور آن، تعاون روستایی است و باید ارتباط این سازمان با فعالان بخش کشاورزی و دامی هر روز بیشتر شود.

وی تاکید کرد: سرمایه و نقدینگی تعاون روستایی در سراسر کشور بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان است که در جای خود ظرفیت ارزشمندی محسوب می‌شود.

مدیرعامل سازمان‌ مرکزی تعاون روستایی ایران اضافه کرد: وظیفه شهرداری‌ها در برنامه هفتم توسعه در اختیار قراردادن زمین و مجوز به فعالان این حوزه برای عرضه مستقیم محصولات باغی و پروتئینی است و تعاون روستایی نیز باید زمینه عرضه از مزرعه تا سفره را فراهم کند.

تعیین ۶۰ نقطه عرضه مستقیم محصولات کشاورزی و باغی با همکاری تعاون روستایی

استاندار مرکزی نیز در این نشست گفت: ۶۰ نقطه عرضه مستقیم محصولات کشاورزی و باغی در نقاط مختلف استان برنامه‌ریزی شده که طی سه سال راه‌اندازی می‌شود.

مهدی زندیه‌وکیلی افزود: امسال برای شب عید و ماه مبارک رمضان چند مکان موقت برای عرضه محصولات کشاورزی و باغداری در استان پیش بینی شده است.

وی در ادامه به برخی مشکلات میدان میوه و تره بار اراک اشاره کرد و گفت: دستگاه‌های نظارتی استان مرکزی به موضوع میدان میوه و تره بار اراک ورود کردند که امید است مشکلات این فضای اقتصادی هر زودتر حل سود.

استاندار مرکزی در ادامه به نبود سردخانه در استان مرکزی اشاره کرد و افزود: لازم است چند سردخانه در استان مرکزی به ویژه در خنداب و ساوه احداث شود تا برای ذخیره میوه شب عید نگرانی وجود نداشته باشد.

زندیه وکیلی افزود: بزرگترین کارخانه تولید آب میوه ایران و خاورمیانه در ساوه مستقر است و نیاز به سردخانه در این منطقه اقتصادی مهم استان ضرورت دارد.

وی بیان کرد: شهرستان خنداب قطب تولید انگور در استان مرکزی است که لازم است تا تعاون روستایی برای ساخت کارخانه کنستانتره با خرید تضمینی محصول اقدام کند.

۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می شود.

استان مرکزی با تولید حدود ۵۴ هزار تن گوشت سفید، ۵۳ هزار تن تولید گوشت قرمز، ۳۲۰ هزار تن شیر، حدود ۴۱ هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژه ای در بخش کشاورزی و دامداری کشور برخوردار است.