ساری- ایرنا- تهیه کننده مستندهای «بهای آزادی» و «میلاد» تولید مرکز مستند سوره که در پانزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار حضور دارد گفت: در «بهای آزادی» ماجرای شهادت شهید عجمیان را به تصویر کشیدیم و «میلاد» نیز فداکاری مامورین نیروی انتظامی را در ناآرامی های ۱۴۰۱ درآمل به تصویر کشیده است.  

به گزارش ایرنا از روابط عمومی دادگستری مازندران، مصطفی خیرپور روز پنجشنبه اظهار کرد: سال ۱۴۰۱ به دنبال تصمیمی که در مرکز مستند سوره، مبنی بر وقایع نگاری از اغتشاشات در کل کشور گرفته شد، از طرف مرکز با ما تماس گرفتند و از ما دعوت کردند تا ساخت فیلم در این زمینه را بر عهده بگیریم.

وی افزود: بعد از این تصمیم، در هر استان که درگیری وجود داشت، سوژه‌ای پیدا کردیم که به سراغ آن‌ها برویم و برای مستند «بهای آزادی» به سراغ اغتشاشاتی رفتیم که از بهشت سکینه (س) کرج آغاز و منجر به شهادت شهید سید روح الله عجمیان شد.

این تهیه کننده خاطرنشان کرد: موضوع این مستند از زبان یک دانای کل به عنوان راوی مطرح می‌شود و در ادامه یکی از متهمان پرونده شهادت شهید عجمیان موضوعاتی از اتفاقات آن روز را شرح می‌دهد؛ در این مستند، برخی تصاویر برای نخستین بار استفاده و منتشر شده که می‌تواند برای مخاطبان اثر دارای جذابیت‌های ویژه‌ای باشد.

خیرپور درباره چالش‌های تولید این اثر مستند با قدردانی از قوه قضاییه در همکاری تولید این مستند یادآور: قوه قضائیه برای تولید «بهای آزادی» با ما همکاری خوبی داشت؛ امنیتی بودن بخشی از این وقایع، چالش اصلی ما بود که در ابتدای کار فکر می‌کردیم اذیت کننده و آزار دهنده باشد ولی قوه قضاییه همکاری‌های زیادی با ما کرد و باعث شد اتفاقات خوبی در ساخت این مستند رخ بدهد.

این مستندساز درباره همکاری با مرکز مستند سوره گفت: همکاری با مرکز مستند سوره به پیشنهاد خود مرکز به دلیل سابقه همکاری که با هم داشتیم، اتفاق افتاد که در نهایت منجر به تولید این مستند شد و من امروز بسیار خرسندم که این همکاری شکل گرفته و فیلم ما توانسته در جشنواره مردمی فیلم عمار که یک جشنواره جسور در عرصه سینما است حضور داشته باشد؛ حقیقتا یکی از ویژگی‌های جشنواره عمار، جسارت آن است؛ یعنی در این جشنواره ما شاهد آثار و موضوعاتی هستیم که در سایر آثار وجود ندارد و جشنواره‌های زیادی جرات ورود به چنین موضوعاتی مانند نقد درون گفتمانی، مباحث زیرساختی انقلاب اسلامی و مسائلی از این دست را ندارند.

خیرپور در بخش دیگری از این گفت‌وگو گفت: «میلاد» نشان دهنده فداکاری‌های نیروی انتظامی در اغتشاشات ۱۴۰۱ است؛ مستند «میلاد» روایتی از فداکاری مامورین نیروی انتظامی در جریان اغتشاشات سال ۱۴۰۱ در استان مازندران و شهرستان آمل است؛ هنگامی که ماموران نیروی انتظامی برای جلوگیری از ورود اغتشاشگران به فرمانداری آمل به میدان اصلی این شهرستان رفته بودند، مامور نیروی انتظامی، استوار یکم، میلاد علی نقی تبار مورد حمله اغتشاشگران قرار گرفت و رگ گردنش بریده شد و وخامت حالش تا حدی پیش رفت که در معرض از دست دادن جانش بود ولی با کمک مردم، از مرگ نجات پیدا میکند و این مستند تصویری از فداکاری‌های مامورین نیروی انتظامی با حمایت مردم مومن و انقلابی است.

وی افزود: این مستند به صورت پرتره و خاص در خصوص استوار یکم میلاد علی نقی تبار که جوانی مومن، فداکار و از نیروی‌های جان بر کف نیروی انتظامی بود، ساخته شده است و تولید آن نزدیک به یک سال و نیم زمان برد. مستند «میلاد» از مجموعه مستنداتی است که به سفارش مرکز مستند سوره به دنبال وقایع نگاری از اغتشاشات سال ۱۴۰۱ تولید شده و همکاری مرکز مستند سوره و نیروی انتظامی سبب هموار شدن مسیر برای ما در ساخت این مستند و بالا رفتن بیشتر کیفیت آن شد.

خیرپور در خاتمه تولید این قبیل مستندهای روشنگرانه را بسیار مهم برشمرد و تأکید کرد: من امیدوارم این قبیل مستندهای آگاهی بخش و روشنگرانه بیشتر تولید شوند و معتقدم نهادها و سازمان‌هایی که در تولید مستند نقش دارند باید به این مقوله مهم ورود کنند.