حسین بهروانفر روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در ساختمان سازی اگر بنا بر استفاده از سازه فلزی باشد، باید اسکلت آن یکجا خریده و نصب شود و به دلیل بالا بودن قیمت آهن نسبت به سیمان، هزینه بیشتری دارد اما سرعت نصب آن نسبت به سازه بتنی سریعتر است.
وی با بیان اینکه سازه های بتنی هزینه کمتری در ساختمان سازی دارند، بیان کرد: اسکلت آن به دلیل اینکه به صورت پلکانی ساخته می شود و نیاز به یک جا خریدن اسکلت آن نیست، هزینه کمتری نسبت به سازه فلزی دارد اما سرعت ساخت آن کمتر است، ضمن اینکه سازه بتنی در برابر آتش نیز مانند عایق عمل میکند.
معاون مسکن شهری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی با اشاره به هفته ایمنی در برابر زلزله گفت: با این حال میزان مقاومت اسکلت بتنی و اسکلت فلزی در برابر زلزله در صورتی که کاملا اصولی ساخته شده باشد، تفاوت زیادی ندارد اما بسته به نوع ساخت، کیفیت اجرا و میزان رعایت مقررات ملی ساختمان، مقاومت آنها در برابر زلزله تغییر میکند.
وی افزود: میزان مقاومت مسکن با سازه فلزی یا با سازه بتنی در برابر زلزله بستگی به عمق، مدت زمان و شتاب افقی آن دارد، هر چه زلزله به سطح زمین نزدیکتر، مدت زمان و شتاب افقی آن بیشتر باشد، قدرت تخریب آن بیشتر است.
بهره برداری از هزار و ۴۰۰ واحد شهری نهضت ملی مسکن
معاون مسکن شهری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی در ادامه گفت: تعهد این بنیاد ساخت واحدهای مسکونی در شهرهای کمتر از ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است که تاکنون ۸۶ هزار نفر متقاضی در طرح نهضت ملی مسکن ثبت نام کرده اند.
بهروانفر افزود: از این تعداد ۲۰ هزار و ۴۰۰ متقاضی واجد شرایط بودند، تاکنون عملیات اجرایی ۱۴ هزار و ۷۲۰ واحد در استان آغاز شده و هزار و ۴۰۰ واحد به بهره برداری رسیده است.
به گزارش ایرنا، طرح نهضت ملی مسکن از مصوبات دولت سیزدهم است که سهم خراسان رضوی از مجموع چهار میلیون واحد مسکونی در قالب این طرح، ۳۶۳ هزار و ۹۳۴ واحد بود که در قالب چهار برنامه «حمایتی، خودمالک، بازآفرینی شهری و روستایی» به اجرا گذاشته شده است.