تبریز- ایرنا- معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان‌شرقی با اشاره به آمار بالای تصادفات جاده‌ای و میزان مرگ و میر افراد، گفت: برای مدیریت تصادفات و کاهش آمار مرگ و میر جاده‌ای باید الگوی رفتاری جامعه و رانندگان و مسافران تغییر یابد.

به گزارش ایرنا، «مرتضی محمدزاده» روز پنجشنبه در مراسم رونمایی پوستر جشنواره ملی چندرسانه ای «جاده سبز» در تالار دانشکده هنر اسلامی تبریز افزود: اصحاب هنر و رسانه توان بالایی در تغییر الگوی رفتاری جامعه دارند و می توانند با کمک به متولیان و دستگاه های حوزه راهداری آمار تصادفات و مرگ و میر جاده ای را کاهش دهند.

وی با تاکید بر اینکه تصادفات جاده ای در ۲ دهه گذشته به معضل اجتماعی تبدیل شده است، اظهار کرد: در این بازه زمانی ۴۰۰ هزار نفر در کشور جان خود را از دست داده و ۶ میلیون نفر مجروح شده و بار روحی و روانی زیادی به خانواده های آنان تحمیل شده است.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان‌شرقی گفت: در این مدت راه های زیادی مانند الزامی کردن بستن کمربند ایمنی، اعمال محدودیت سرعت برای خودروها و افزایش جرایم رانندگی برای مدیریت تصادفات جاده ای و کاهش این معضل اجتماعی در کشور انجام شده ولی آمار نشان می دهد که نتایج این راهکارها کم است.

محمدزاده، با تاکید بر ارتقای استانداردهای حمل و نقل جاده ای، ادامه داد: عامل بروز ۶۸ تا ۷۰ درصد تصادفات جاده ای مربوط به انسان است ولی در مرگ و میرهای جاده ای سهم خودرو بیشتر است.

۹۰ درصد جابجایی بار و مسافر در آذربایجان شرقی از طریق حمل و نقل جاده ای انجام می شود

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای آذربایجان شرقی نیز در این مراسم با بیان اینکه سالانه بیش از ۳۵۰ میلیون تردد در طول راه های مختلف استان انجام می شود، گفت: حمل و نقل جاده ای استان نسبت به حمل و نقل های ریلی، هوایی و دریایی از نقش بیشتری در جابجایی کالا و مسافر بر عهده دارد.

«اورجعلی علیزاده» افزود: بر اساس آمار ارایه شده به علت وجود بسترهای لازم، بیش از ۹۰ درصد جابجایی بار و مسافر در استان از طریق حمل و نقل جاده ای انجام می شود به طوری که سالانه بیش از ۲۵ میلیون تن بار و بیش از چهار میلیون مسافر از طریق ناوگان باری و مسافر استان به نقاط مختلف جابجا می شوند.

وی با اشاره به نقش این استان در ترانزیت کالا و مسافر به خارج از کشور، اظهار کرد: صادرات، واردات و ترانزیت کالا و مسافر از ۲ پایانه مرزی جلفا و نوردوز انجام می شود و پایانه مرزی کلاله - آغبند نیز در مراحل اجرایی است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای آذربایجان شرقی یکی از چالش های مهم کشور و به تبع آن استان را تصادفات جاده ای اعلام کرد و گفت: سالانه بیش از ۲۰ هزار نفر در این استان در اثر تصادفات جاده ای جان خود را از دست می دهند.

علیزاده، با بیان اینکه در این تصادفات سه عامل مهم جاده، وسیله نقلیه و انسان نقش عمده ای ایفا می کنند، ادامه داد: بر اساس مطالعات انجام شده، نقش عوامل انسانی در این تصادفات بیش از ۷۰ درصد، نقش عوامل جاده ای ۱۵ درصد و نقش وسایل نقلیه نیز ۱۵ درصد است.

وی یادآور شد: برای کاهش آمار تصادفات جاده ای اقدامات سخت افزاری زیادی در سال های گذشته انجام شده ولی این اقدامات تاثیر زیادی در این زمینه نداشته است و بیشترین تصادفات مربوط به خودروهای سواری و شخصی است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای آذربایجان شرقی با بیان اینکه ۱۵ درصد از حجم ترددهای جاده ای استان را ناوگان حمل و نقل عمومی استان به خود اختصاص داده است، گفت: نیم درصد از تصادفات جاده ای مربوط به این ناوگان است.

علیزاده، با اشاره به اینکه پویش «چشم به راهیم» از سال ۱۴۰۱ و در ایام نوروز برای استراحت رانندگان و مسافران در مجتمع های خدماتی جاده ای و جلوگیری از خواب آلودگی رانندگان آغاز شده است، افزود: در اجرای این پویش رانندگان و مسافران مدتی را در این مجتمع ها استراحت و از برنامه های فرهنگی در آن ها استفاده می کنند.

وی با بیان اینکه جشنواره ملی چندرسانه ای جاده سبز برای فرهنگ سازی در جامعه و به میدان آوردن رسانه ها برای کاهش آمار تصادفات جاده ای برگزار می شود، اظهار کرد: رسانه ها و هنرمندان نقش کلیدی در تحقق اهداف این جشنواره در راستای اهداف برنامه توسعه هفتم برای کاهش سالانه ۱۰ درصد از آمار تصادفات جاده ای بر عهده دارند.

جشنواره چندرسانه ای جاده سبز گامی برای دیده شدن تلاش راهداران است

دبیر جشنواره ملی چندرسانه ای جاده سبز نیز در این مراسم با بیان اینکه این جشنواره با شعار چشم به راهیم برگزار می شود، گفت: در حوزه رسانه با فقدان تولید محتوا مواجه هستیم و این موضوع در حوزه راهداری و حوزه هایی که با چالش مواجه بوده، بیشتر و چشمگیرتر است.

«فرید حیدری» افزود: جشنواره هایی که به صورت موضوعی برگزار می شود مسیری ایجاد می کند تا فعالان عرصه هنر و رسانه بتوانند نقدها، انتقادات و آثار خود را در این حوزه ها ارایه کنند.

حیدری، ادامه داد: با توجه به تمدید مدت ارسال آثار به این جشنواره، فعالان حوزه های هنری و رسانه ای می توانند تا ۱۰ روز آینده آثار خود را به دبیرخانه ارسال کنند.

در این آیین از پوسترهای جشنواره ملی چندرسانه ای جاده سبز با شعار چشم به راهیم رونمایی شد.