تهران بزرگ - ایرنا - عضو کمیته حقوقی شورای شهر تهران در رابطه شفافیت مالی و گزارشات احتمالی از انحرافات بودجه شهرداری گفت: شورا بر اهمیت شفافیت در حسابرسی‌ها و نظارت دقیق تاکید دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، اطلاع شهروندان از نحوه تحقق درآمدها و هزینه کرد شهرداری مطابق با ماده ۷۹ قانون شهرداری‌ها یکی از حقوق به رسمیت شناخته شده مردم بر شهر در نظام حقوقی جمهوری اسلامی ایران است.

مهدی اقراریان روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در این دوره تلاش شده تا گزارش‌های مالی بطور دقیق بررسی و انحرافات احتمالی در چارچوب قانونی مدیریت شود.

وی افزود: همواره و در ادوار مختلف مدیریت شهری شاهد درصدی از انحراف بودجه بوده‌ایم؛ موضوعی که حتی در دولت‌ها نیز وجود دارد.

وی ادامه داد: البته شهردار تهران طبق اختیارات قانونی می‌تواند تا ۱۰ درصد از بودجه را تغییر دهد اما این تغییرات باید در چارچوب مشخصی باشد.

اقراریان یادآور شد: با توجه به گزارشات دریافتی از تفریغ بودجه و انحرافات مالی که توسط خزانه‌دار شورا مطرح می‌شود هنوز انحراف جدی در بودجه توسط شهرداری تهران گزارش نشده است.


این عضو حقوقی شورای شهر افزود: در صورتی که انحرافات مالی بیش از سقف ۱۰ درصد باشد، شورا باید برای اصلاح ردیف‌های بودجه وارد عمل شود.

وی تاکید کرد: معتقدیم که تاکنون انحراف جدی از بودجه رخ نداده است.

به گزارش ایرنا، این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که نظارت بر اجرای صحیح بودجه از جمله وظایف کلیدی شورای شهر است و تضمین شفافیت مالی در مدیریت شهری اهمیت زیادی دارد.

همچنین مطابق ماده ۷۹ قانون شهرداری‌ها، شهرداری‌ها موظف به ارائه گزارش‌های مالی شفاف و منظم هستند و این یکی از حقوق قانونی و به رسمیت شناخته‌ شده مردم است.

یعنی در شفافیت تامین مالی شهرداری، شهروندان حق دارند بدانند که شهرداری چگونه منابع مالی لازم برای اداره شهر را از طریق درآمدهای پایدار یا منابع دیگر (مانند عوارض، مالیات و کمک‌های دولتی) تامین کرده است.

در تخصیص هزینه‌ها هم مردم باید مطلع شوند که این منابع در چه حوزه‌هایی (مانند زیرساخت‌ها، خدمات عمومی، نگهداری شهری یا پروژه‌های توسعه‌ای) هزینه شده است.

همچنین گزارش‌های منظم ماهانه یا دوره‌ای باید بطور مستمر و در بازه‌های زمانی مشخص در دسترس عموم قرار گیرد، تا حس اعتماد عمومی تقویت شود.

اجرای درست این ماده توسط مدیریت شهری علاوه بر ایجاد شفافیت، مسوولیت‌پذیری شهرداری در برابر مردم را نیز افزایش می‌دهد.

علاوه بر این به شهروندان اجازه می‌دهد که نقش نظارتی داشته باشند و در صورت بروز هرگونه تخلف، مطالبه پاسخگویی کنند.

این امر نه‌ تنها به بهبود مدیریت شهری کمک می‌کند، بلکه مشارکت فعال مردم در اداره شهر را نیز تقویت خواهد کرد.