به گزارش ایرنا، پنل خورشیدی ترکیبی با سرمایهگذاری یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریالی بخش خصوصی در شهر گتاب شهرستان بابل نصب و راه اندازی شد.
مهدی هدایت پور مجری این طرح پنل خورشیدی گفت: بهره مندی از ظرفیت برق خورشیدی در مازندران تا کنون به ۲ روش انجام میشد که در روش اول به صورت متصل به شبکه (آنگرید) است که در این حالت در واقع یک نیروگاه خانگی عموما" پنج تا ۱۰ کیلووات در پشت بام خانه نصب میشود.
وی افزود: روش دوم بهره مندی از ظرفیت انرژی خورشیدی برای نقاط دور از شبکه برق به صورت منفصل از شبکه (آفگرید) انجام میشود.
هدایت پور تصریح کرد: برای استفاده بهتر از انرژی خورشیدی روش سومی وجود دارد که ترکیبی است و در زمان تابش خورشید از برق خورشیدی برای تامین برق خانه استفاده خواهد شد و در شب از برق شبکه و در صورت قطعی برق، از باتریهای ذخیره خود استفاده میکند.
این کارشناس پنلهای خورشیدی افزود: در این سیستم، مصرف برق از شبکه به شدت کاهش یافته و در زمان قطعی برق شما دارای برق پایدار خواهید بود.
هدایت پور گفت: نمونه اجرا شده سامانه خورشیدی یک هزار و ۱۲۰ وات پنل مونو کریستال سانورتر خورشیدی ۵ کاوا ذخیره انرژی ۴۸۰۰ وات ساعت استفاده شده است.
وی خاطر نشان کرد: این سیستم برای آپارتمانها نیز قابل اجرا بوده و هر واحدی که هزینه برق خورشیدی را پرداخت کرده باشد میتواند با سوییچ بر روی برق خورشیدی از مزایای آن بهرهمند شود.
به گزارش ایرنا، جبران ناترازی برق به موضوع مهمی تبدیل شد که صاحبنظران بهره مندی از فناوری های نوین شامل پنل های خورشیدی را برای تولید انرژی و برق یک ضرورت مهم می دانند.
استان مازندران با توجه به ظرفیت های کشاورزی، گردشگری و صنعتی فعال نیاز فوری به تامین انرژی پایدار دارد تا همه بخش های آن در فصل گرمای سال بدون تعطیلی در مدار تولید و رونق قرار داشته باشد.
این خطه از شمال کشور به خاطر وِیژگی های طبیعی خود که سرشار از جنگل، مرتع و دشت است رونق انرژی های تجدید پذیر بیشتر از استانهای دیگر مورد تاکید صاحبنظران قرار دارد.
تولید انرژی خورشیدی در این استان به جزء یک مورد که توسط آب منطقه ای ساخته شد و به الگویی موفق در شمال کشور تبدیل شد در غیر این صورت در بخش های دولتی و خصوصی پیشرفت های خاصی حاصل نشد.
ارزانی قیمت برق مصرفی و از طرف دیگر هزینه بر بودن نصب پنل های خورشیدی و پشتیبانی آن از جمله عواملی است که دستگاه های دولتی و بخش خصوصص رغبتی به سرمایه گذاری در این حوزه ندارند.
صاحبنظران بر این باوند برای حل این مشکل باید هر چه سریعتر چاره اندیشی شود در غیر این صورت جبران ناترازی برق یک امر غیر ممکن خواهد بود.
انرژی خورشیدی به عنوان جایگزین مطمئن برای سوخت های فسیلی در سالهای اخیر مورد توجه جامعه جهانی قرار گرفته و ایران نیز با توجه به شرایط خاص آب و هوایی به خصوص در ماززندران یکی از مناطق مستعد از نظر استفاده از انرژی خورشیدی برای تولید برق به شمار میرود.