به گزارش ایرنا آیتالله محمدتقی پورمحمدی در خطبه دوم نماز جمعه این شهرستان افزود: اگر زحمات شهید سلیمانی نبود، اکنون اعتاب مقدسه در اختیار شیعیان قرار نداشت و بر همین اساس ما به جریان مقاومت، شهدای مدافع حرم و خانوادههای آنان مدیون هستیم.
وی شهید سلیمانی را نمونه برجستهای از تربیتشدگان اسلام و مکتب امام خمینی(ره) دانست و اضافه کرد: شهید سلیمانی قهرمان ملّت ایران است و داشتههای فرهنگی، معنوی، انقلابی و ارزشهای این ملت در وجود شهید سلیمانی تبلور داشت.
۱۷ دیماه سالروز شوم کشف حجاب است
امام جمعه مراغه با بیان اینکه ۱۷ دیماه سالروز کشف حجاب با دستور رضاخان پهلوی در سال ۱۳۱۴ شمسی است، اظهار کرد: رضاخان پس از حدود ۱۰ سال حکومت، دستور کشف حجاب در ایران را از ارباب خودش دریافت کرد و آن را به مرحله اجرا گذاشت.
آیتالله پورمحمدی افزود: مزدوران رضاخان حتی در روستاها هم تلاش کردند تا به زور، چادر زنان را بردارند و ریشسفیدانی که شاهد ماجرا بودند، نقل کردهاند که چادرها را به شنکش کشاورزی از سر زنان بر میداشتند.
وی با اشاره به اینکه تاریخ مصرف رضاخان هم از نظر اربابانشان در سال ۱۳۲۰ تمام شد، افزود: او را به جزیره موریس بردند و در سال ۱۳۲۳ به درک واصل شد اما کشف حجاب به عنوان یادگار شوم او باقی ماند و پسرش «محمدرضا» هم با کمی ملایمت راه ناصحیح پدرش را ادامه داد.
به گفته امام جمعه مراغه «محمدرضا پهلوی» فهمیده بود که کشف حجاب در ایران عملی نیست زیرا قبل از دوره اسلام هم زنان ایران زمین حجاب داشتند؛ بر همین اساس برای کشف حجاب خشونت نکرد.
آیتالله پورمحمدی با بیان اینکه حجاب دستور قرآن است و به لایحه نیاز ندارد، افزود: خانوادهها باید غیرت کنند و اجازه ندهند تا زنان و دختران بدون حجاب در محافل حاضر شوند.
وی با بیان اینکه وظیفه امر به معروف و نهی از منکر از مومنان ساقط نیست، افزود: حجاب باید در حد متعادل در سطح جامعه رعایت شود.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه برخی از زنان کشورمان در سفرهای خارجی حجاب را کنار میگذارند، این پرسش را مطرح کرد که چرا زنان عراقی در هیچ کشوری کشف حجاب نمیکنند؟
آیتالله پورمحمدی با تاکید بر اینکه زنان ایرانی قبل از اسلام هم حجاب متعارف داشتند، بیان کرد: بیحجابی نشانه روشن فکری نیست و جوانان باید با اهمیت حجاب بیش از پیش آشنا شوند.
عضو مجلس خبرگان رهبری همچنین با بیان اینکه سالروز تسلیم کردن پیام حضرت امام خمینی (ع) به گروباچف در پیش است، افزود: این نامه به وسیله هیئت سه نفری شامل آیتالله جوادی آملی، محمدجواد لاریجانی و خانم حدیدهچی (دباغ)، در مسکو به گورباچف ابلاغ شد.
آیتالله پورمحمدی افزود: پیام تاریخی امام خمینی (ره) به گورباچف با وجود غیرقابل پیشبینی بودن آن، و با توجه به تحلیلهای عمیق امام در نامه، نشان از ریشهدار بودن آن در سابقه تاریخی ایران و شوروی داشت.
وی ادامه داد: اقدام امام در نگارش نامه به گورباچف، یکی از فرازهای مهم و ماندگار در تاریخ انقلاب اسلامی ایران است و وقتی پیشبینی امام خمینی(ره) تحقق یافت، نقل شده که گروباچف از بابت عمل نکردن به پیشبینی حضرت امام(ره) اظهار پشیمانی کرده است.
توصیه به تقوا نخستین موضوع در رساله سعدیه
امام جمعه مراغه همچنین حلول ماه رجب و ولادت حضرت امام باقر (ع) در نخستین روز از این ماه را تبریک گفت و بیان کرد: امام باقر (ع) نامهای موسوم به رساله سعدیه به «سعد الخیر» نوشتند که تماماً موعظه دارد و اوّل و مهمتر از همه، توصیۀ به تقواست.
آیتالله پورمحمدی افزود: ماه مبارک رمضان اعمال خاصی دارد که بخشی از آن در مفاتیح نیز ذکر شده است و مومنان باید از این فرصت استفاده کنند.
به گزارش ایرنا رهبر معظم انقلاب هم ۱۲ دیماه و به مناسبت پنجمین سالگرد شهادت شهید حاج قاسم سلیمانی، با بیان اینکه خونهایی که برای دفاع از حرم ریخته شد هدر نرفت، گفتند: اگر مجاهدتهای حاج قاسم نبود، سرنوشت همه اعتاب مقدسه همانند حرم سامرا میشد.