مراغه- ایرنا- رییس اداره گاز مراغه بیان کرد: در سایه پیوستن مردم به پویش «۲ درجه کمتر»، مصرف گاز این شهرستان از سه میلیون مترمکعب در هفته گذشته به ۲ میلیون و ۷۰۰ مترمکعب در هفته جاری کاهش یافت.

«محمد اصل شهریور» که قبل از خطبه‌های نماز جمعه این شهرستان در جمع نمازگزاران حاضر شد و از آنان برای مشارکت بیشتر در این پویش دعوت به عمل آورد، پس از اتمام سخنرانی خودش به خبرنگار ایرنا افزود: اداره گاز هم با اعمال برخی از محدودیت‌ها در راستای مصرف بهینه گام برداشته است.

وی با بیان اینکه محدودیت ۵۰ درصدی در مصرف گاز چهار صنعت شهرستان اعمال شده، اضافه کرد: گاز ۳۶۰ خانه‌باغ هم در راستای بهینه‌سازی مصرف قطع شده است.

به گفته وی گروه‌های پایش اداره گاز شهرستان به طور مستمر با مراجعه به دستگاه‌های اجرایی، دمای محیط‌های اداری را کنترل می‌کنند و در صورتی که بالای ۲۱ درجه باشد، در مرحله نخست اخطار صادر کرده و در صورت تداوم نسبت به قطع گاز آن ادارات اقدام می‌کنند.

وی از شهروندان خواست تا همچنان به پویش «۲ درجه کمتر» بپیوندند تا گاز پایدار و مطمئن در اختیار تمام هموطنانمان قرار گیرد و اضافه کرد: همکاری مردم از قطع گاز نیروگاه‌ها و حتی آلودگی هوا جلوگیری می‌کند.

گاز بها تصاعدی محاسبه می‌شود

رییس اداره گاز مراغه همچنین با بیان اینکه گاز بها به صورت تصاعدی محاسبه می‌شود، بیان کرد: مبلغ پله اول ۴۰۰ ریال است اما برای پله آخر ۱۱۵ هزار ریال گازبها در نظر گرفته می‌شود.

«اصل شهریور» با تاکید بر اینکه گاز بها تا میزان ۸۵۰ مترمکعب متعادل است، کرد: اگر مصرف کنترل نشود، در پله‌های ۱۱ و ۱۲، مبالغ بسیار بالایی به عنوان گاز بها در نظر گرفته می‌شود و جرایم قابل قیاس با مصارف اول نیست.

به گزارش ایرنا پس از آن که رئیس جمهور کشورمان همزمان با سرد شدن هوا، با انتشار یک ویدئو از همه درخواست کرد تا دمای وسایل گرمایشی خود را ۲ درجه کاهش دهند، دیگر اعضای دولت و استانداران نیز پیوستن خود به پویش ۲ درجه کمتر را اعلام کردند.

معاون استاندار آذربایجان‌شرقی و فرماندار ویژه شهرستان مراغه هم دوم دیماه از اهالی شهرستان خواست تا به مانند خودش به پویش کاهش ۲ درجه دمای محیط بپیوندند.

گفتنی است کارشناسان معتقدند که بخش مهمی از ناترازی انرژی یا همان همخوانی نداشتن تولید و مصرف انرژی که اولین قربانی آن نیز تولید است، ریشه در مسائلی مانند توسعه نامناسب گذشته، تولید کمتر، فرسودگی ناوگان حمل و نقل و بهینه مصرف نشدن حامل‌های انرژی دارد که برای عبور از این مشکل و مصرف بهینه انرژی، مشارکت اجتماعی ضروری است.

اگرچه بحث ناترازی انرژی از سال‌های قبل مطرح شد اما از تابستان امسال بیشتر از گذشته در نشست‌های کارشناسی مدیران ارشد کشور مورد توجه قرار گرفت و این روزها همگام با شدت گرفتن سرما و افزایش مصرف گاز، این نگرانی شدت یافت تا جایی که پویش مردمی «۲ درجه کمتر» مطرح شد.

پویشی که در واقع تلاشی برای جلب همدلی، همکاری و مشارکت مردم در حل مسائل و مشکلات است چراکه قطع برق کارخانجات و مراکز صنعتی برای تامین مصارف خانگی و جلوگیری از قطع شبکه نمونه بارزی است که‌ در صورت افزایش ساعت‌های طولانی، تولید در کشور را دچار چالش می‌کند.

کارشناسان انرژی: کوتاه‌ترین راه‌حل برای عبور موقت از ناترازی انرژی جلب مشارکت مردم است

همچنین بنا بر نظر کارشناسان از طرفی تامین هزینه‌های سنگین تولید برخی حامل‌های انرژی چون بنزین و نفتگاز و قاچاق آن به خارج از کشور دولت را با بحران مواجه ساخته است؛ در شرایط حاضر کوتاه‌ترین راه‌حل برای عبور موقت از این ناترازی مشارکت مردم در کاهش مصرف و بهینه و درست مصرف کردن است.

گفتنی است اگر فقط ۲ درجه کاهش دما را داشته باشیم، می‌توان تا ۵۰ میلیون مترمکعب در مصرف گاز صرفه‌جویی کرد و در این راستا تمام دستگاه‌های تبلیغاتی از صدا و سیما تا ائمه جمعه و رسانه‌ها می‌توانند نقش مهمی در جلب مشارکت مردمی داشته باشند.