داود شایقی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا هدف از تدوین این برنامه را رونق تولید و اشتغال در روستاهای استان اردبیل ذکر کرد و گفت: این طرح در قالب ظرفیت هر روستا در زمینههای کشاورزی، دامداری، گردشگری و صنایع دستی اجرا میشود که تحقق آن زمینه اشتغال روستائیان و حتی مهاجرت معکوس را به دنبال خواهد داشت.
وی با بیان این که طرح توسعه اقتصادی و اشتغال طی بازه زمانی پنج ساله در این 800 روستای استان اردبیل اجرا میشود، افزود: اجرای این طرح به تمام دستگاههای مرتبط ابلاغ شده و متقاضیان میتوانند با مراجعه به دستگاههای مربوطه تسهیلات اشتغالزایی خود را دریافت کنند.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل با اشاره به مشارکت روستاییان در تهیه این برنامه اظهار کرد: در چهارچوب این برنامه، سعی شده تا ظرفیت روستاهای هدف در ابعاد اقتصادی، اشتغال و طرحهای اولویتدار مورد توجه قرار گیرد.
وی بیان کرد: استان اردبیل در رشد اقتصادی و تولید ناخالص بر اساس آمارهای ارائه شده در سال های اخیر حرکت رو به رشدی داشته و باید این روند متناسب با توانمندی استان تقویت شود.
شایقی ابراز امیدواری کرد که در چهارچوب این برنامه و با اجرای برنامه هفتم توسعه و نیز با اجرای طرحهای پیشران در مناطق شهری و روستایی، اهداف توسعه ای استان اردبیل در این مناطق محقق شود.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل اضافه کرد: سند آمایش استان و طرحهای توسعهای در شهرستانها میتواند مبنای هدفگذاری برای دستگاههای اجرایی و فرمانداران در مسیر تحقق اهداف و برنامههای رو به جلو در استان باشد.
وی با بیان این که با تهیه و تدوین طرح آمایش سرزمین، افق توسعه این استان تا سال ۱۴۲۴ ترسیم شده است، افزود: بر اساس این سند و چشمانداز، توسعه و رونق همه جانبه استان رقم میخورد.
شایقی اظهار کرد: اجرا و تحقق برنامه هفتم توسعه کشور و نیز سند آمایش سرزمین، منجر به تحول و توسعه استان خواهد شد و در کنار آن سند توسعه شهرستانها و سند توسعه اقتصادی و اشتغال روستاهای بالای ۴۰ خانوار نیز تهیه شده که این دو سند تکمیلی نیز رونق تولید و اشتغال را در روستاها به دنبال خواهد داشت.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل همچنین از اختصاص ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرحهای شبکه آبیاری و زهکشی این استان با هدف جهش تولید خبر داد و گفت: از این میزان اعتبار ۲۰۰ میلیارد ریال برای توسعه شبکه آبیاری سبلان و ۲۰۰ میلیارد ریال دیگر هم برای توسعه شبکه کشاورزی مغان از محل منابع ملی ابلاغ شده است.