اراک - ایرنا - نماینده اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی گفت: برنامه‌های پیش‌بینی شده در حوزه ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر با سرعت در حال پیشرفت است و بسته‌های حمایتی ویژه‌ای در این راستا برای استان مرکزی لحاظ شده است.

نادرقلی ابراهیمی روز شنبه در نشست هم‌اندیشی با مدیران ارشد توزیع برق استان مرکزی، شرکت آب منطقه‌ای، جهاد کشاورزی و بانک کشاورزی، در حوزه ساخت مزارع خورشیدی، افزود: اعطای تسهیلات ویژه ساخت نیروگاه‌های خورشیدی با معرفی متقاضیان توسط جهاد کشاورزی به بانک‌ کشاورزی و همچنین خرید تضمینی انرژی تولیدی از سوی وزارت نیرو، فرصت خوبی برای سرمایه‌گذاری متقاضیان در این حوزه است.

وی با بیان اینکه باید به سمت توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر رفت، افزود: برق تولیدی جایگزین سوخت‌های فسیلی می‌شود که بدون آلودگی است و استفاده از سوخت‌های فسیلی شامل گاز و سوخت‌های مایع در نیروگاه‌ها آلودگی خاص خود را دارد، اما مزیت تولید برق از انرژی خورشید، پاک بودن آن است.

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان مرکزی هم گفت: صنایع انرژی‌بر موضوع ماده (۳) این قانون با هماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت نیرو مکلفند، حداقل ۹ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی با بازدهی حداقل ۵۵ درصد و یک‌هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر و پاک تا پایان سال ۱۴۰۴ از محل منابع داخلی صنایع مذکور ایجاد کنند.

محمود محمودی بیان کرد: بر اساس ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان، صنایع مکلف به تامین یک‌درصد از انرژی مصرفی از محل انرژی‌های تجدیدپذیر هستند و این عدد ظرف پنج سال به پنج درصد می‌رسد.

وی در خصوص تامین برق ادارات از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر گفت: با هدف اجرای مصوبات شورای عالی انرژی کشور، تمام دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده (۵) قانون خدمات کشوری مکلفند سالانه پنج درصد مصرف انرژی الکتریکی خود را تا رسیدن به سهم ۲۰ درصد مصرف سال از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر و پاک تامین کنند.

محمودی با اشاره به رشد تقاضای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی در کشور افزود: ۱۲۰ خواستگاه ایجاد نیروگاه خورشیدی به قدرت هر کدام سه مگاوات در استان مرکزی شناسایی و برای شروع فرایند یجاد نیروگاه به شرکت ساتبا معرفی شده‌اند.

۸۲۲ هزار مشترک برق در استان مرکزی با جمعیت یک میلیون و ۴۸۰ هزار نفری وجود دارد.