بیرجند- ایرنا- رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی یکی از علل افزایش قاچاق بلعی در استان را کم خطر بودن حمل آن در مقایسه با خودرو اعلام کرد و گفت: افزایش قیمت مواد مخدر، قاچاقچیان را به سمت چنین روش‌هایی می‌کشاند.

به گزارش ایرنا خراسان جنوبی یکی از استان‌های مرزی کشور است که همواره مسیری برای تردد قاچاقچیان مواد مخدر بوده اما هوشیاری پلیس موجب افزایش کشفیات در ایست بازرسی‌ها شده است.

چند ماه گذشته اخباری که از سوی پلیس خراسان جنوبی در خصوص کشفیات مواد مخدر منتشر می‌شد؛ بیشتر حول محور کشف از معده می‌چرخید و این مسئله سوالی برای مخاطبان ایرنا ایجاد کرد و از این رسانه خواستار پیگیری علت آن شدند.

آنطور که رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی اعلام کرده در یک ماه اخیر چهار هزار و ۱۶۱ گرم انواع مواد مخدر از معده قاچاقچیانی که قصد تردد در محورهای خراسان جنوبی داشتند کشف شده است.

سرهنگ محمد حسن اکبری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از این میزان ۲ هزار و ۴۳۶ گرم هروئین و هزار و ۷۲۵ گرم تریاک بوده است.

وی با بیان اینکه بیشترین کشفیات از معده در مرکز استان بوده است عنوان کرد: ایست بازرسی علی آباد در شهرستان بیرجند و ایست بازرسی‌های قاین و نهبندان هم موفق به کشف مواد مخدر بلع و انباری در معده قاچاقچیان شده اند.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی در خصوص علت افزایش آمار کشف مواد از معده چند ماه اخیر هم گفت: قاچاقچیان برای رسیدن به اهداف خود به هر روشی برای حمل موادمخدر دست می‌زنند.

وی افزود: حمل مواد مخدر با استفاده از روش بلع و انباری یکی از شیوه‌های قاچاق بوده که به علت افزایش قیمت مواد مخدر و همچنین کاهش ریسک حمل در مقایسه با خودرو مورد توجه قاچاقچیان است.

سرهنگ اکبری یادآور شد: گاهی یک یا چند نفر که همشهری بوده و ساکن سایر استان‌ها هستند با استفاده از خودروهای عمومی و یا شخصی اقدام به حمل موادمخدر به روش بلع و انباری می‌کنند که نیروهای پلیس مبارزه با مواد مخدر با شگردهای خاص این افراد را تشخیص می‌دهند و مواد را از معده قاچاقچیان کشف می‌کنند.

وی عنوان کرد: قاچاقچیان بسته‌های ۱۰ تا ۲۰ گرمی مواد مخدر را از طریق بلع وارد معده کرده تا ضمن چند ساعتی بتوانند به مقصد مورد نظر برسانند.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی از شهروندان خواست در صورت مشاهده هر گونه فعالیت مشکوک به ویژه در زمینه حمل یا انواع مواد مخدر، مراتب را به مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ اعلام کنند.

طبق شواهد متخصصان مسمومیت‌های پزشکی قانونی، به طور متوسط هر فردی که برای انتقال مواد داوطلب می‌شود بین ۳۰ تا۵۰ بسته را می‌بلعد و چند ساعت بعد آن را دفع می‌کند که البته این کار آسیب جدی به روده‌ها و معده می‌زند و گاهی هم به مرگ منجر می‌شود.

تجربه بلعیدن مواد مخدر خطرات بسیاری دارد و آسیب‌هایی همچون پاره شدن معده و روده‌ها و عفونت دستگاه گوارش از جمله آنهاست.