تهران -ایرنا- بسته اخبار اجتماعی ایرنا در پانزدهم دی به آنفلوآنزا در صدر عفونت‌های تنفسی،آخرین وضعیت نوسازی مدارس تهران،مرگ ۴۹ نفر با گاز مونواکسیدکربن در تهران،هشدار فراجا درباره رقابت‌های خودویرانگر نوجوانان در فضای مجازی،اهتمام دولت برای توانمندسازی خانواده‌ها،کاهش ۱۰ درصدی حوادث،انهدام باند کلاهبرداری رسید جعلی تلفن همراه و تاکید بر رویکرد اصلاح فرد مجرم در نظام زندانبانی کشور پرداخته است.

در بسته خبری پیش رو مهمترین اخبار ۲۴ ساعت گذشته را باهم مرور می‌کنیم ،امروز سرویس جامعه خبرگزاری ایرنا با اخبار مختلفی از حوزه اجتماعی ایران همراه بود که گزیده این اخبار را می‌توانید در ادامه بخوانید.

سرماخوردگی‌ و آنفلوانزا نیاز به‌مصرف آنتی‌بیوتیک ندارند

سرپرست امور خدمات سرپایی و بستری سازمان غذا و دارو با بیان این که بیماری‌های سرماخوردگی و آنفلوانزا نیاز به مصرف آنتی‌بیوتیک ندارند، گفت: درمان موارد خفیف تا متوسط این بیماری‌ها عموماً حمایتی است.

دکتر الناز ذوقی با اشاره به آغاز فصل سرما و شیوع بیماری‌های ویروسی تنفسی مانند سرماخوردگی، آنفلوانزا و RSV، بر اهمیت رعایت نکات ضروری در پیشگیری و درمان این بیماری‌ها تأکید و اظهار کرد: این بیماری‌ها ویروسی هستند و به آنتی‌بیوتیک نیازی ندارند.

وی تاکید کرد: مصرف خودسرانه و غیرمنطقی آنتی‌بیوتیک‌ها ممکن است به عوارض جانبی، افزایش هزینه‌ها، مقاومت میکروبی (بی‌اثر شدن آنتی‌بیوتیک‌ها در درمان بیماری‌های عفونی) و در مواردی، عواقب جدی برای بیمار منجر شود.

انهدام باند کلاهبرداری رسید جعلی تلفن همراه به ارزش ۸۵ میلیارد

معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی فراجا از انهدام باند کلاهبرداری با استفاده از برنامه های رسیدساز جعلی تلفن همراه به ارزش ۸۵ میلیارد ریال خبر داد.

سرهنگ عبدالله چولکی در تشریح این خبر اظهار داشت: در پی وصول چندین فقره پرونده از استان های مختلف مبنی بر کلاهبرداری گسترده از مشتریان در سایتی معروف با ترفند رسیدسازهای جعلی که رسیدگی به این موضوع در دستور کاری کارآگاهان مبارزه با جعل و کلاهبرداری قرار گرفت.

وی افزود: طبق تحقیقات پلیسی متهمان با ظاهر کاملاً آراسته و موجه از طریق این سایت جهت خرید کالاهای مختلف از جمله تلفن همراه، تبلت، تلویزیون، سکه و مصنوعات طلا، لوازم خانگی، ظروف، موتورسیکلت، دام و ...) به فروشندگان مراجعه و به بهانه نداشتن کارت عابربانک و با ترفند استفاده از درگاه های مجازی نظیر آپ، تاپ، اینترنت بانک و... مبالغ کالاهای خریداری شده را بعد از نشان دادن رسید جعلی پرداخت اینترنتی در داخل گوشی به فروشندگان از محل متواری می شدند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

۶۶۶ حادثه ویژه در هفته گذشته ثبت شد/ کاهش ۱۰ درصدی حوادث

رئیس سازمان اورژانس کشور از ثبت ۶۶۶ حادثه ویژه طی هفته گذشته در کشور خبر داد و گفت: تعداد این حوادث نسبت به هفته اول دی ماه ۱۰ درصد کاهش یافته است.

جعفر میعادفر با بیان این مطلب اظهار داشت: در این حوادث ۴ هزار و ۳۱ مصدوم و بیمار از خدمات بهداشتی و درمانی بهره مند شده و ۱۷۸ نفر نیز جان خود را از دست داده اند.

وی ادامه داد: در طول هفته گذشته ۱۶۴ مورد حادثه ویژه ترافیکی و ۵۰۲ مورد حادثه ویژه غیرترافیکی در کشور ثبت شده که حوادث ویژه ترافیکی در مقایسه با هفته اول دی ماه سال جاری، ۳ درصد افزایش و حوادث ویژه غیرترافیکی، ۱۳ درصد کاهش داشته اند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

رئیس قوه قضاییه:تفاوتی میان زندانیان مسلمان و مسیحی وجود ندارد

رئیس قوه قضاییه با تاکید بر رویکرد اصلاح فرد مجرم در نظام زندانبانی کشور، گفت: تفاوتی میان زندانی مسلمان یا مسیحی وجود ندارد و برای همه محکومان و زندانیان، شرایط اصلاح و بازاجتماعی شدن در زندان‌ها فراهم است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای، همزمان با ایام میلاد حضرت عیسی (ع) در دیدار با نمایندگان جامعه ارامنه و آشوری (دینی و مجلس شورای اسلامی) کشور، ضمن تبریک میلاد حضرت مسیح و فرارسیدن سال نو میلادی اظهار داشت: بدون‌تردید چنانچه هر یک از انبیای عظام الهی از جمله حضرت عیسی مسیح(ع) در عصر کنونی می‌زیستند، در مقابل جنایات سبعانه صهیونیست‌ها در غزه و سکوت و حمایت همه‌جانبه برخی کشورهای غربی از این جنایات، واکنش سخت و شدید اتخاذ می‌کردند؛ صهیونیست‌ها بیش از یک سال است که در غزه دست به هر جنایتی می‌زنند و از کشتن نوزادان و بیماران نیز ابایی ندارند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

لویی بریل و انقلابی برای لمس آگاهی

بریل، نامی آشنا برای کم‌بینایان و نابینایان است، فردی که خود در ۵ سالگی نابینا شد اما هرگز سر تسلیم فرود نیاورد و موفق به اختراع خطی شد تا آنها هم همانند دیگر انسان‌ها به راحتی بخوانند و بنویسند.

خط بریل به وسیله لویی بریل در سده نوزدهم اختراع شد. او با تیزهوشی و استعداد خارق‌العاده‌اش توانست راه کسب علم و دانش را برای نابینایان باز کند و موجب ترقی و بهبود زندگی اجتماعی و فردی آنان شود به طوری‌که همزمان با تکامل یافتن زبان نوشتار و گفتار در این خط تغییراتی به‌وجود آمد تا سرعت خواندن و نوشتن برای این قشر از افراد افزایش یابد.

افرادی از ابتدای تاریخ بشریت در جهان زندگی کرده‌اند که به سبب نداشتن بینایی برای به دست گرفتن کتاب، خواندن و یادگیری با مشکلات عدیده ای روبرو بوده اند، به طوری که تا همین چند سده پیش خواندن و نوشتن برای آنان غیرممکن بود. در این میان افراد بسیاری در طول تاریخ با ابداع روش‌های مختلف تلاش کردند تا خطی مخصوص نابینایان ابداع کنند اما تنها خط بریل مورد استفاده قرار گرفت و ماندگار شد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

اهتمام دولت چهاردهم توانمندسازی خانواده‌ها است

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده گفت: دولت چهاردهم به‌دنبال توانمندسازی خانواده‌ها است تا آنها بتوانند نقش موثرتری در تربیت و پیشگیری از مشکلات ایفا کنند.

زهرا بهروزآذر در حاشیه گردهمایی روسای ادارات انجمن اولیا و مربیان در اردوگاه شهید باهنر در جمع خبرنگاران درباره اهداف اصلی دولت در عرصه تربیت و آموزش اظهار داشت: خانواده‌ها می‌توانند مسائل فرزندان را شناسایی و حل کنند.

وی با بیان اینکه خانواده در تربیت فرزندان نقش حیاتی دارد، افزود: خانواده‌ها می‌توانند بسیاری از مسائل فرزندان را پیش از اینکه به مدارس برسد، شناسایی و حل کنند و اکنون نیز بخش عمده‌ای از شهروندان، خانواده‌هایی هستند که اولیای دانش آموزان محسوب می‌شوند و باید از این ظرفیت‌ها به‌طور مؤثر بهره‌برداری کرد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

هشدار معاون فراجا درباره رقابت‌های خودویرانگر نوجوانان در فضای مجازی

معاون فرهنگی و اجتماعی فراجا با اشاره به برگزاری برخی رقابت‌ها و شرط‌بندی‌ها در بین نوجوانان و جوانان گفت: این هماوردی‌ها و مسابقاتی که نشأت گرفته از عصبانیت‌های لحظه‌ای، انتقام، خودبزرگ‌بینی و لجبازی ‌است؛ گاهی از فضای مجازی به فضای حقیقی می‌رسد و رنگ خون می‌گیرد.

سردار سعید منتظرالمهدی در مورد شرط‌بندی‌ در یادداشتی با تاکید بر اینکه این رقابت‌های خودویرانگر از رفتارهای غلطی است که نباید بگذاریم تا تبدیل به مد و الگوی ناخوشایند شود، افزود: آن هنگام که نوجوانان و جوانان به تلافی توهین و اعاده حیثیت دست به اقدام فیزیکی زده و با سلاح‌های سرد و گرم به دنبال انتقام‌جویی هستند، فجایعی بسیار دردناک رقم می‌خورد.

به گفته وی، نوجوانی دورانی عجیب و پر التهاب با نوعی سردرگمی توام با پرخاش، طغیان‌ و خشونت همراه است؛ برخی از این رفتارهای پر خطر ریشه در خانواده و گروه همسالان دارد و برخی نیز نتیجه بازی‌های خشن رایانه‌ای، فیلم‌های ماهواره‌ای و استفاده نامناسب از فضای مجازی است؛ این کنش‌های پُرخطرِ دوران نوجوانی در برخی موارد به بروز فاجعه منتهی می‌شود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

مرگ ۴۹ نفر با گاز مونواکسیدکربن در تهران/گازگرفتگی چه علائمی دارد؟

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران گفت: ۴۹ نفر براثر فوت ناشی از مسمومیت با گاز مونواکسیدکربن در هشت ماهه ابتدای سال۱۴۰۳ به مراکز پزشکی قانونی استان تهران ارجاع شده‌اند.

امیدرضا کارگربیده افزود: این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۲ که تعداد فوت ناشی از گاز مونواکسیدکربن ۶۰ نفر اعلام شده بود، ۱۸ درصدکاهش یافته است و از تعداد فوتی‌های هشت ماهه اول سال جاری ۳۸ نفر مرد و ۱۱ نفر زن بودند.

وی خاطرنشان کرد: گاز مونواکسیدکربن گازی‌ است سمی که از احتراق ناقص کربن به وجود می‌آید و رنگ و بوی خاصی ندارد و به همین دلیل آن را قاتل خاموش می‌نامند. وقتی مونواکسیدکربن وارد سیستم تنفسی شخصی شود بلافاصله با گلبول های قرمز شخص وارد واکنش شده و باعث می شود تا اکسیژن کمتری به اعضای بدن برسد که اولین عوارض این مساله در ابتدا سوزش چشم‌ها و پس از سپری شدن زمانی بین یک تا دو ساعت بسته به غلظت گاز کربن مونواکسید موجود در مکان فرد احساس خواب آلودگی و احساس خستگی مفرط می‌کند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

آنفلوآنزا در صدر عفونت‌های تنفسی/برای تزریق واکسن دیر نیست

گزارش‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نشان می‌دهد بیماری آنفلوآنزا در صدر عفونت‌های تنفسی قرار دارد و شیوع آن ۲۰ درصد افزایش یافته است.

به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، اطلاعات سیستم رصد و پایش بیماری‌های تنفسی در کشور حاکی از آن است که میزان بیماری‌های تنفسی از اوایل آذر امسال افزایش یافته است؛ به طوری که نسبت شیوع آنفلوآنزا در هفته پایانی آذر حدود ۲۲ درصد از کل موارد عفونت‌های تنفسی بیشتر گزارش شده است و سهم این بیماری از بیماری‌های تنفسی در هفته اول دی نیز نسبت به هفته پایانی آذر افزایش یافته است.

رصدهای ۲ ماه اخیر نیز نشان می‌دهد که شیوع آنفلوآنزا با افزایش تدریجی به ۲۰ درصد در بین همه عفونت‌های تنفسی رسیده و نشان‌دهنده افزایش قابل توجه این بیماری است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

سلامت آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش حفظ می‌شود

وزارت آموزش و پرورش با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: تمام تلاش خود را برای برگزاری شایسته آزمون استخدامی و اجرای ارزیابی تکمیلی براساس ضوابط و مقررات تعریف شده پیگیری کرده و سلامت آزمون و حفظ نمرات داوطلبان را وظیفه اساسی خود دانسته و از آن مراقبت می‌کنیم.

به گزارش وزارت آموزش و پرورش، در بیانیه گردهمایی آموزشی مدیران و معاونان منابع انسانی ادارات کل آموزش و پرورش که به منظور ارتقا کیفیت و بهره‌وری نیروی انسانی صادر شد، آمده‌ است: مدیران و معاونان حوزه منابع انسانی استان ها متعهد و هم پیمان می شوند که شعار (برای ایران برای مدرسه) که هوشمندانه توسط مقام عالی وزارت در دولت چهاردهم انتخاب کرده اند را سرلوحه کار خود قرار داده و از همه ظرفیت ها و فرصت ها برای تقویت نهاد مدرسه، حفظ کرامت، منزلت و ارتقای شایستگی های حرفه ای معلمان استفاده کنیم.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

شیوه‌نامه نظارت بر فرآورده‌های نانو و تاتو در سازمان غذا و دارو تدوین می‌شود

مدیرکل فرآورده‌های بهداشتی و آرایشی سازمان غذا و دارو از تدوین شیوه‌نامه نظارت بر فرآورده‌های نانو و تاتو (میکروپیگمنتیشن) خبر داد.

محمود آل‌ بویه افزود: دستورالعمل نظارت بر فرآورده‌های نانو و میکروپیگمنتیشن (Micropigmentation) یا تاتو در مراحل نهایی قرار دارد و به زودی اجرایی خواهد شد. نظارت بر این محصولات به‌ویژه در حوزه خالکوبی و میکروپیگمنتیشن، به‌منظور تضمین سلامت مصرف‌کنندگان و جلوگیری از عوارض جانبی ضروری است.

وی تصریح کرد: هر چند سابقه استفاده از خالکوبی به قرن‌ها قبل باز می‌گردد ولی به خاطر خطراتی که ایجاد می‌کند به هیچ وجه توصیه نمی‌شود. هر چند فرایند تولید این فرآورده‌ها تحت شرایط بهداشتی هم صورت گیرد اما ایمنی مصرف این فرآورده‌ها احراز نمی‌شود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

توانمندسازی خانواده‌ها در مواجهه با آسیب‌های اجتماعی باید در اولویت قرار گیرد

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه دانش‌آموزان در فناوری‌ها پیشگام هستند، گفت: توانمندسازی خانواده‌ها در مواجهه با آسیب های اجتماعی باید در اولویت باشد.

زهرا بهروز آذر درگردهمایی روسای ادارات انجمن اولیا و مربیان در اردوگاه شهید باهنر اظهار کرد: خانواده در بند ۱۰ قانون اساسی مورد توجه قرار گرفته است و باید قوانین و مقرارتی در کشور در راه تحکیم خانواده تصویب شود.

وی ادامه داد: این قوانین در راستای تسهیل در تشکیل خانواده باشد که اجرای این بند یا مورد توجه قرار نگرفته یا کمتر به آن توجه شده است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

۹۰ درصد آسیب‌های اجتماعی ناشی از اختلافات خانواده و مربیان با دانش‌آموزان است

وزیر آموزش و پرورش گفت: ۹۰ درصد آسیب‌های اجتماعی ناشی از اختلافات خانواده، اولیا و مربیان با نسل جدید است و به همین دلیل است که برخی از دانش‌آموزان با شنیدن یک حرف کوچک از مادر یا معلم به رفتارهای ناهنجار روی می آورند.

علیرضا کاظمی در گردهمایی روسای ادارات انجمن اولیا و مربیان اظهار کرد: یکی از بزرگترین شبکه‌های اتصال دولت و مردم انجمن اولیا و مربیان است.

وی با بیان اینکه یکی از اضلاع مهم تحقق مهم ماموریتی، خانواده است، افزود: نقش خانواده در تربیت مهم‌تر از نقش مدرسه است چرا که شخصیت کودک پیش از مدرسه شکل گرفته و او در مدرسه رشد می‌کند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

انجام آندوسکوسپی صرفا توسط متخصصان داخلی و فوق تخصص‌ گوارش مجاز است

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با بیان اینکه سرطان روده شیوع بالایی در کشور دارد، گفت: طبق راهنمای آموزشی، مصوبه معاونان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، انجام آندوسکوپی و رکتوسیگموئیدوسکوپی، وظیفه متخصصان داخلی و فوق تخصص های گوارش است.

ایرج خسرونیا افزود: این عارضه اغلب در نواحی سیگموئید روده مشاهده می شود و متخصص داخلی با انجام "رکتوسیگموئیدوسکوپی" مطابق با راهنمای آموزشی مجاز به اقدام تشخیصی به موقع است.

وی اظهار داشت: دستیاران تخصص داخلی در دوران رزیدنتی آموزش های لازم را در این موارد می بینند تا در مواقع لزوم به نفع بیماران اقدام تشخیصی انجام دهند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

جزئیات آخرین وضعیت نوسازی مدارس تهران/بیش از ۸ هزار کلاس درس نیازمند بازسازی

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان‌ تهران به تشریح جزئیات آخرین وضعیت نوسازی مدارس تهران پرداخت و گفت: ۸ هزار و ۵۳۲ کلاس درس در این استان نیازمند تخریب و بازسازی است.

مسئله کمبود فضای آموزشی در تهران از جمله موضوعات مورد توجه چند سال اخیر است؛ در شهر تهران ۹۲۸ هزار و ۶۵۹ دانش‌آموز با سرانه آموزشی ۵.۱۶ تحصیل می‌کنند که البته این میزان هنوز با سرانه ۵.۲۸ در مدارس کشور فاصله دارد.

عباس زارع در گفت‌وگو با ایرنا درباره وضعیت مدارس استان تهران اظهار داشت: سرانه آموزشی پنج منطقه شهر تهران، پایین‌تر از میانگین کشوری است و رئیس جمهور دستور داده است تا هرچه سریعتر برای رفع مشکلات این پنج منطقه اقدامات لازم صورت پذیرد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

اگر قصد دنبال کردن اخبار گروه جامعه ایرنا به صورت کامل در حوزه‌هایی مانند محیط زیست، زنان و خانواده، رفاه و تأمین اجتماعی، حقوقی و قضایی، آموزش و پرورش، بهداشت و سلامت، هلال احمر، اورژانس، انتظامی و حوادث، بهزیستی، مسائل و آسیب‌ها و مدیریت بحران را دارید، پیشنهاد می‌کنیم هر روز سری به این سایت‌ https://www.irna.ir/service/society بزنید.