تهران- ایرنا- آهنگساز برنامه «دوکوهه ادبیات» گفت که موسیقی این برنامه برگرفته از احساس یک مادر به فرزند شهیدش است. 

هاشم بوستانی به خبرنگار فرهنگی ایرنا گفت: موسیقی برنامه «دو کوهه ادبیات» از دو نظر اهمیت دارد. یکی این که موسیقی حماسی این برنامه بیانگر روایت آزادمردان و مجاهدانی است که از جان خود برای دفاع از کشور گذشتند و در تاریخ ماندگار شدند و نکته دوم این که موسیقی احساسی این برنامه از احساس یک مادر نسبت به فرزند شهیدش نشات می گیرد. موسیقی تیراژ پایانی این مستند با توجه به تصاویر و با توجه به گیرایی که در خود نهفته دارد نیز می‌تواند بسیار تأثیرگذار باشد و باعث انتقال این احساس شود.

وی افزود: وقتی در ۳۱ شهریور سال ۱۳۵۹ جوخه های مرگ رژیم بعث عراق، مرزهای ایران در خرمشهر را در نوردیدند و وارد سرزمین ایران شدند، دیگر کسی سکوت را جایز ندید و با هر آنچه در دست داشت، در برابر این دشمن متجاوز مقاومت کرد؛ آن هم در روزهایی که فقط دو سال از انقلاب اسلامی ایران گذشته بود و نظام جمهوری اسلامی در حال تثبیت پایه‌های خود بود ولی کسی از مردم ایران در برابر دشمن متجاوز کوتاه نیامد و ناگهان استان خوزستان پیشانی مقاومت ایران شد.

هاشم بوستانی؛ نوازنده و آهنگساز

این نوازنده با اشاره به این که شانزدهمین قسمت از برنامه «دوکوهه ادبیات» به استان خوزستان اختصاص دارد، اظهار داشت: حدود ۸۰ درصد از شهیدان دفاع مقدس در این استان به دیدار معبود شتافتند و لذا باید نگاه ویژه ای به این استان داشته باشیم. چون این استان را می توان مهد مقاومت نامید.

وی از معصومه رامهرمزی به عنوان میهمان این هفته یاد کرد که هم نویسنده است و هم از نزدیک در جنگ حضور داشته و از زنان امدادگر در دوران دفاع مقدس بوده است.

بوستانی افزود: خانم رامهرمزی در این برنامه از ورود بعثی ها به خاک ایران و همچنین نحوه شهادت برادر شهیدش سخن می گوید و نقاط قوت و ضعف نگارش در این استان را بررسی می کند. در برنامه این هفته علاوه بر گفت و گو با رضیه غبیشی نویسنده کتاب «ملاصالح» از صحبت های مهرزاد ارشدی عکاس جنگ بهره می گیریم.

این آهنگساز با اشاره به نقش مردم شهرهای خرمشهر، آبادان، دزفول، اندیمشک، اهواز، سوسنگرد، بستان و هویزه در سال های دفاع مقدس گفت: استان خوزستان در هشت سال جنگ تحمیلی بیش از ۲۳ هزار شهید تقدیم کرد و علاوه بر سه هزار جانباز شیمیایی، هفت هزار جانباز اعصاب و روان دارد ولی فقط دو هزار و ۵۰۰ عنوان کتاب در این استان به موضوع های دفاع مقدس اختصاص یافته است.

به گزارش ایرنا برنامه «دوکوهه ادبیات» که با همکاری مرکز سیمرغ تولید شده، با دعوت از نویسندگان دفاع مقدس هر استان به شناخت و ظرفیت‌های مغفول ادبیات دفاع مقدس می پردازد؛ درحالی که با گذشت حدود ۴۰ سال از جنگ تحمیلی هنوز ظرفیت‌هایی از جنگ هست که به هیچ اثر هنری تبدیل نشده است.

این برنامه پیرو سخنان رهبر معظم انقلاب تولید شده که فرمود «ادبیات دفاع مقدس باید چند برابری شود و تا پدران و مادران شهدا زنده هستند باید این خاطرات ثبت و ضبط شود.» در این برنامه با توجه به پژوهش های انجام شده حدود یک میلیون نفر به طور مستقیم با جنگ در ارتباط بودنده اند و تاکنون حدود ۲۳ هزار کتاب در حوزه دفاع مقدس منتشر شده است.

تاکنون ۱۵ قسمت از برنامه «دوکوهه ادبیات» پخش شده که یک یا دو قسمت از هر برنامه به ایثارگری های رزمندگان هشت سال دفاع مقدس در استان های لرستان، خوزستان، ایلام، کردستان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، گیلان، زنجان، همدان، قزوین، استان مرکزی، قم، اصفهان و کرمان اختصاص داشته و در هفته های آینده به ادبیات پایداری و دفاع مقدس در سایر استان ها خواهد پرداخت.

برنامه «دوکوهه ادبیات» هر هفته، چهارشنبه‌ها با اجرای جواد کامور بخشایش از ساعت ۱۹ پخش می‌شود و بازپخش آن پنج‌شنبه‌ها ساعت ۱۲:۳۰ از شبکه چهارم سیما است.