به گزارش گروه علمی ایرنا از وزارت علوم، وحید شالچی در نشست شورای سیاستگذاری قرارگاه شهید علمالهدی که امروز (شنبه) با حضور حسین سیمایی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، در محل این وزارت برگزار شد، اظهار داشت: فرهنگ ایثار و شهادت یک نقطه کلیدی در فرهنگ تشیع و فرهنگ انقلاب دارد. نکتهای که ویژگی خاص مفهوم شهادت است، در تشیع وجود داشته و حضرت امام خمینی (ره) و پیشگامان انقلاب از این ظرفیت استفاده کردند و انقلاب رقم خورد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم ادامه داد: در دوران جنگ با وجود همه عده و عُدهای که دشمنان داشتند اگر عنصر کلیدی فرهنگی «ایثار و شهادت» نبود امکان مقاومت وجود نداشت. اهمیت این عنصر کلیدی وصل کردن نسل جدید به آن تاریخ و ارتباط کلیدیاش با فرهنگ ایثار و شهادت است.
وی افزود: اگر این مهم رقم نخورد؛ دچار چالش جدی خواهیم شد و نیاز است این امر بین دانشجویان و جامعه دانشگاهی همواره زنده نگه داشته شود.
شالچی با اشاره به اینکه، برای انتقال فرهنگ ایثار و شهادت مجموعهای از اقدامات در دانشگاههای کشور صورت میگیرد که یک عمود خیمه آن «اردوی راهیان نور» است، خاطرنشان کرد: از این جهت اهمیت این اردو بسیار روشن است و همه دانشگاهها در این امر اهتمام ویژه دارند.
وی با اشاره به نوع مخاطبانی که به این اردو اعزام میشوند، افزود: به این اردو همه نوع دانشجویان اعزام میشوند؛ زیرا هدف گسترش فرهنگ ایثار و شهادت در بین جامعه دانشجویی است.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در بخش دیگری از سخنان خود به معضل تأمین مالی اردوی راهیان نور اشاره کرد و گفت: زمینهای در قانون از محل تبصره ۱۳ برای امر راهیان نور پیشبینی شده است که میتواند کمککننده باشد.
یکی از کارکردهای دانشگاه؛ تربیت متخصص فرهنگی و ارزشی
وزیر علوم نیز در این نشست اظهار داشت: آنهایی که دوران جنگ را ندیدهاند خوب است آثار جنگ را ببینند و تا حدودی بدانند در طول ۸ سال دفاع مقدس بر کشور چه گذشته است؛ البته فقط این امر یک شبیهسازی است و نمیتوانند عمق جانفشانیها را بدانند و تا قسمتی برای آنها تداعی خواهد شد.
حسین سیمایی با بیان اینکه اردوی راهیان نور، فرصتی است برای تقویت و پررنگتر شدن تعلقات ملی، مذهبی، فرهنگی، دینی، وطنی و انقلابی، تصریح کرد: امیدوارم این سفر معنوی باعث شود یک رسالت دانشگاهی، که همانا رسالت تربیتی است را محقق کنیم.
وزیر علوم در بخش دیگر سخنان خود گفت: دانشگاههای کشور فقط مرکزی برای تربیت عالم و متخصص نیست، یکی از کارکردهای دانشگاههای ما پس از انقلاب اسلامی تربیت متخصص فرهنگی و ارزشی است.
وی افزود: اگر از اردوی راهیان نور به خوبی بهرهبرداری شود میتواند به بخش فرهنگی کشور کمک شایانی کند به شرط آنکه فقط به عنوان یک سفر یا اردو بسنده نشود.
در این نشست گزارشی از ارزیابی اردوهای راهیان نور بسیج دانشجویی در زمستان ۱۴۰۲ ارائه شد، همچنین اعضای شورای سیاستگذاری قرارگاه شهید علمالهدی به بیان دیدگاههای خود پرداختند.