به گزارش خبرنگار ایرنا، آنتونی بلینکن وزیر خارجه دولت جو بایدن رئیس جمهور دموکرات کنونی آمریکا که در اخرین روزهای وزارت خود به سر می برد، به روزنامه فایننشال تایمز گفت که چین ممکن است از نفوذ خود بر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه برای جلوگیری از تهدیدات وی مبنی بر استفاده از سلاح هسته ای در میدان نبرد در اوکراین استفاده کرده باشد.
چین از زمان آغاز تهاجم روسیه به اوکراین تلاش کرده است تا یک موضع حساس دیپلماتیک را حفظ کند. در حالی که پکن رسماً جنگ روسیه علیه اوکراین را محکوم نکرده است، آمریکا از چین به دلیل حمایت مادی در قالب ارسال کالاهای دوگانه به مسکو از جمله تراشه های الکترونیکی، قطعات پهپاد، حسگرها و سایر کالاها انتقاد کرده است.
بلینکن به این روزنامه گفت: «دلایلی داریم که باور کنیم چین با روسیه ارتباط گرفته است و از مسکو خواسته «این کار را نکند», حتی اگر احتمال استفاده از سلاح هسته ای از ۵ به ۱۵ درصد برسد، باید جدی گرفته شود.»
وزیر امور خارجه آمریکا همچنین خاطرنشان کرد که چین احتمالاً پوتین را متقاعد کرده که سلاح هستهای به فضا پرتاب نکند. پس از اینکه دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در ماه نوامبر اجازه استفاده از تسلیحات آمریکا در حمله به عمق خاک روسیه داد, تنش ها افزایش یافت و پوتین آستانه حمله هسته ای را کاهش داد.
بلینکن دوران تصدی بایدن در مقام ریاست جمهوری را در ارتباط با روسیه ستایش کرد و بار دیگر بر تصمیم دولت بایدن برای ادامه کمک به اوکراین تاکید کرد.
وزیر خارجه دولت بایدن در ماه نوامبر به خبرنگاران گفت: «بایدن متعهد شده است که هر دلاری که در اختیار داریم از هم اکنون تا ۲۰ ژانویه در اختیار اوکراین قرار گیرد.»
وزیر خارجه دولت دموکرات جو بایدن رئیس جمهور کنونی آمریکا در مصاحبه با نیویورک تایمز نیز گفته است: «ما در سپتامبر و سپس دوباره دسامبر، بی سر و صدا سلاح های زیادی را به اوکراین رساندیم تا مطمئن شویم تسلیحات مورد نیاز را در اختیار دارند. تسلیحاتی مانند موشک های استینگر، جاولین.»
به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال ۱۴۰۰، پوتین عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.
دونالد ترامپ رئیس جمهور بعدی آمریکا که روابط نزدیکی با کرملین دارد، وعده داده که در اولین روزهای نشستن بر کاخ سفید، به جنگ اوکراین پایان خواهد داد. کارشناسان با توجه به طولانی و گسترده شدن این جنگ، تحقق این وعده را سخت ارزیابی می کنند.
یک نشریه آمریکایی نوشت: پایان دادن به جنگ اوکراین نیازمند همکاری بینالمللی و بهویژه همکاری اروپاست و از طریق مذاکرات دوجانبه بین واشنگتن و مسکو حل نمیشود.
مجله آمریکایی «فارن افرز» در گزارشی با عنوان «مسیر صلح در اوکراین» نوشت: «دونالد ترامپ» رئیس جمهور منتخب آمریکا میتواند مذاکراتی را احیا کند که از آوریل ۲۰۲۲ متوقف شده است.
این نشریه با اشاره به شکست مذاکرات میان مسکو و کییف در اوایل جنگ اوکراین افزود: آغاز فعالیت ترامپ در کاخ سفید می تواند تلاشها برای برقراری مذاکرات صلح را احیا کند.