نوشهر_ایرنا_ مدیر جهاد کشاوری تنکابن از کاهش ۶۲ درصدی کیوی در این شهرستان خبر داد و شرایط نامساعد آب‌وهوایی را عامل پررنگِ این میزان کاهش محصول اعلام کرد.

به گزارش ایرنا، عبدالله غلام‌پور روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا سطح زیر کشت محصول کیوی این شهرستان را چهار هزار و ۵۰۰ هکتار عنوان کرد و گفت: در سال زراعی گذشته ۱۰۵ هزار تن محصول کیوی در باغ‌های تنکابن برداشت شد.

وی با بیان اینکه محصول کیوی تنکابن در مقایسه با سال گذشته کاهش ۶۲ درصدی را تجربه کرده است، اظهار کرد: در سال زراعی جاری ۳۹ هزار و ۵۰۰ تن کیوی از باغ‌های این منطقه برداشت شد که می‌توان شرایط نامساعد آب‌وهوایی برای تولید این گونه باغی را عامل پررنگِ کاهش تولید معرفی کرد.

افزایش چهار درصدی تولید مرکبات تنکابن

این مقام مسوول مرکبات را از دیگر محصولات باغی منطقه معرفی کرد و افزود: تنکابن با برخورداری از ۱۴ هزار ۹۹۱ هکتار سطح زیر کشت مرکبات یکی از مناطق شاخص مازندران در تولید این محصول به‌شمار می‌رود.

وی تولید این محصول در سال زراعی گذشته را ۲۵۰ هزار تن اعلام کرد وافزود: برخلاف محصول کیوی تولید مرکبات تنکابن در سال جاری با ۴ درصد رشد به عدد ۲۶۰ هزار تن رسید.

به گزارش ایرنا، کیوی محصولی صادراتی و ارزشمند است و شهرهای رامسر به ویژه تنکابن قطب تولید کیوی در مازندران به‌شمار می‌روند. ایران با داشتن رتبه چهارم در تولید جهانی کیوی، از نظر صادرات بعد از ایتالیا، نیوزلند، شیلی، بلژیک، یونان، هلند و فرانسه در رده هشتم جهان قرار دارد. شمال ایران و بویژه استان های گیلان و مازندران قطب تولید کیوی در کشور محسوب می شوند و سالانه در صورت مساعد بودن شرایط جوی از حدود ۴۰۰ هزار تن کیوی تولیدی این استان ها به طور تقریبی نیمی به خارج از کشور صادر می شود.

طی سال‌های اخیر چالش‌های به‌وجود آمده در صادرات کیوه به کشورهای نظیر هند مشکلاتی را برای کشاورزان این محصول به وجود آورد. به همین دلیل سال‌های گذشته کارشناسان امر تاکید داشتند برای ادامه صادرات محصولات و پیشگیری از هر نوع ممنوعیت و یا محدودیتی ضروری است تا استانداردها و شرایط و ضوابط کشورهای هدف مدنظر قرار گیرد که به عنوان نمونه سال گذشته برخی کشورهای وارد کننده محصول کیوی نظیر هند از ایران متقاضی کد شناسه باغ و محصول از نظر ردیابی شدند.

در همین راستا وزارت جهاد کشاورزی موضوع شناسنامه دار کردن باغ ها و محصول کیوی را در دستور کار قرار داد. مسوولان امر می گویند با اجرای طرح شناسنامه دار کردن باغ ها و محصول کیوی موجب ساماندهی تولید، صادرات و ردیابی محصول تا زمان مصرف می شود نکته مهمتر این که با کددار شدن آن قادر خواهیم بود تا این محصول را به قاره اروپا صادر نماییم و دیگر هیچ محدودیتی وجود نخواهد داشت.

بر اساس آمار موجود، کشور چین بزرگترین تولیدکننده محصول کیوی در جهان است که تمام تولیدات خود را در داخل مصرف می کند و هیچگونه صادراتی در این زمینه انجام نمی دهد و بعد از آن کشورهای نیوزیلند، ایتالیا و ایران قرار دارند که بازارهای جهانی را به خود اختصاص داده اند.

کشور نیوزیلند ۱۲ هزار هکتار سطح زیر کشت کیوی دارد و این درحالی است که در ایران ۱۳ هزار هکتار باغ کیوی وجود دارد که به طور عمده در استان های گیلان و مازندران قرار دارند.

دست کم هفت هزار تولیدکننده در این بخش کشاورزی شهرستان تنکابن فعالیت دارند.