به گزارش خبرنگار ایرنا، پراکندگی و تنوع مواد معدنی در گستره ۹۷ هزار و ۴۹۱ کیلومتر مربعی استان سمنان به گونه ای است که از معادن این استان سالانه نزدیک به ۲۲ میلیون تن مواد معدنی استخراج میشود و سهم استان سمنان از ۷۲ ماده معدنی شناسایی شده در کشور، ۴۲ نوع ماده معدنی است.
براساس آمارها، ۲۰ درصد از معادن کشور سهم استان سمنان است، سمنان با داشتن ۷۵۰ معدن، از نظر تعداد معادن رتبه پنجم و در شاخص استخراج رتبه ۶ کشور را دارد. با وجود این، اقتصاد معدنی در سمنان، به عنوان یکی از معدنخیزترین استانهای کشور، نیازمند توجه بیشتری به ویژه در زمینه ورود فناوریهای نوین است.
طبق گزارشها، سالانه بالغ بر ۲۲ میلیون تن مواد معدنی از معادن استان سمنان استخراج میشود که ذخیره قطعی معادن این استان حدود ۷۴۰ میلیون تن و ذخیره احتمالی آنها حدود یک میلیارد تن برآور میشود.
البته بر اساس شواهد زمینشناسی پیشبینی میشود ذخیره معدنی این استان بیش از ۲.۵ میلیارد تن باشد، این میزان ذخیره چشمگیر و در کشور کم نظیر است.
استان سمنان دارای رتبه اول کشور را از نظر تولید گچ، نمک، سلستین و زئولیت، رتبه دوم کشور را در تولید سولفات سدیم و رتبه سوم کشور را در تولید زغال سنگ و کرومیت دارد و تقویت زیرساختها کمککننده در تحقق رشد اقتصادی است.
افزایش تصادعدی مجوزهای معدنی در سمنان
معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان روز دوشنبه از صدور ۴۱ مجوز معدنی در استان سمنان از ابتدای سال ۱۴۰۳ خبر داد.
علی اکبر علیخانی افزود: امسال ۲۸ فقره پروانه اکتشاف و گواهی کشف با هزینه عملیاتی بالغ بر ۱۴۶ میلیارد ریال در بخش معدن استان سمنان صادر شد.
وی با بیان اینکه امسال ۱۳ فقره پروانه بهرهبرداری در حوزه معدن با سرمایهگذاری ۹۳۵ میلیارد ریال در استان صادر شد، افزود: با صدور این تعداد پروانه بهرهبرداری، زمینه اشتغال ۸۵ نفر در این استان پهناور و معدنی فراهم شد.
این مسوول بیان کرد: ذخیره قطعی مواد معدنی این تعداد معادن بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن است که با صدور این تعداد پروانه بهرهبرداری در بخش معدن ۲۷۱ هزار تن به ظرفیت استخراج مواد معدنی استان افزوده خواهد شد.
معاون امور معادن صنعت، معدن و تجارت سمنان با اشاره به اینکه استان با استخراج سالانه ۲۵ میلیون تن انواع مواد معدنی یک استان مستعد از نظر منابع معدنی از قبیل سیلیس ، آهک، گچ، سولفات سدیم، نمک، منگنز، آهن، و مس محسوب میشود، افزود ۷۵۰ معدن در استان دارای پروانه بهرهبرداری است که حدود ۷۴۰ میلیون تن ذخیر قطعی این معادن برآورد میشود.
به گزارش ایرنا، بخش صنعت و معدن سهم ٣٧ درصدی از اشتغال و سهم ۲۲ درصدی از تولید ناخالص استان سمنان دارد.