ایلام - ایرنا - مدیرکل امور مالیاتی ایلام گفت:- تحقق ۱۰۲ درصدی درآمدهای مالیاتی و رشد ۱۸۸ درصدی در توزیع عوارض مالیاتی، عملکرد قابل توجهی در حوزه اقتصادی داشته است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، شامگاه دوشنبه در نشست مدیران و بازرسان شورای هماهنگی ادارات تابعه وزارت اقتصاد، با اعلام این خبر گفت: درآمدهای مالیاتی استان در ۹ ماهه سال جاری به ۲۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال رسید که بیشتر آن از محل مالیات شرکت‌های نفتی و گازی بوده است.

وی افزود: این رقم در مقایسه با پیش‌بینی ۲۳ هزار میلیارد ریالی، ۱۰۲ درصد تحقق یافته است.

عزیز الله عباسپور همچنین به رشد ۱۸۸ درصدی در توزیع عوارض مالیاتی اشاره کرد و گفت: حدود ۶ هزار میلیارد ریال عوارض مالیاتی برای توسعه شهرها و روستاهای استان اختصاص یافته است.

وی در مورد عوارض آلایندگی صنایع و شرکت های فعال در استان ایلام نیز اظهار کرد: این رقم در ۹ ماهه سال جاری به ۹۰۰ میلیارد ریال رسیده است که نسبت به ۲۲۰ میلیارد ریال سال گذشته، رشد چشمگیری داشته که بین شهرستان‌های تابعه استان توزیع شده است.

مدیرکل امور مالیاتی استان ایلام با اشاره به اجرای موفق طرح نشان‌دار کردن مالیات برای اشخاص حقیقی در مردادماه امسال، گفت: حدود ۶۳۰ میلیارد ریال برای پروژه‌ها و طرح های مرتبط استان از این محل اختصاص یافت.

عباسپور بر لزوم همکاری بیشتر ادارات و سازمان‌ها در بحث سامانه‌های الکترونیکی و زیرساخت‌های مالیاتی و اجرای طرح الکترونیکی مالیاتی با رویکرد جدید و سیستمی تاکید کرد و گفت: تحقق اجرای طرح الکترونیکی مالیاتی نیازمند به‌روزرسانی و آموزش مستمر است.

مهران، قلب تپنده اقتصاد استان ایلام است

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان ایلام نیز در این نشست گفت: مرز مهران به عنوان مهمترین مرز تردد زوار اربعین، نقشی حیاتی در اقتصاد استان دارد و وزارت اقتصاد نقش مهمی در اقتصاد کشور ایفا می‌کند.

«سعید رشنوادی» با اشاره به اینکه بخشی از درآمدهای مالیاتی شرکت‌های نفتی که پیش از این به استان‌های دیگر پرداخت می‌شد، اکنون به ایلام اختصاص یافته است، بر اهمیت جایگزینی مالیات با سایر منابع درآمدی برای رهایی از وابستگی به نفت تأکید کرد.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان ایلام با تاکید بر اینکه وزارت اقتصاد در سطح کشور و حتی در سطح جهانی، نقش بسیار مهمی دارد، ابراز کرد: این وزارتخانه یکی از قدیمی‌ترین وزارتخانه‌های کشور است و نقش پررنگی در اقتصاد کشور ایفا می‌کند.

رشنوادی با بیان اینکه برگزاری این جلسات در ادارات مختلف استان، فرصتی برای قدردانی از زحمات کارکنان و بررسی مشکلات آنهاست، افزود: هدف دیگر این جلسات، ایجاد ارتباط مستقیم بین مدیران و مسئولان استانی و تبادل نظر در خصوص مسائل اقتصادی بوده و فرصتی را فراهم می‌کند تا مشکلات حوزه اقتصادی به طور مستقیم با مسئولان مطرح و راهکارهایی برای حل آنها ارائه شود.

رشنوادی به چالش‌های گمرکی استان نیز اشاره کرد و استقرار اداره گمرک در مرز مهران به جای مرکز استان را یکی از مشکلات موجود عنوان کرد.

وی همچنین از برگزاری جشنواره ورزشی برای کارکنان ادارات تابعه وزارت اقتصاد در دهه فجر امسال خبر داد.

بازرسی مؤثر، کلید شفافیت و کارایی سازمان‌ها

رئیس شورای هماهنگی بازرسان ادارات تابعه وزارت اقتصاد در استان ایلام نیز بر اهمیت بازرسی مؤثر و پیشگیرانه در سازمان‌ها به عنوان ابزاری برای ارزیابی شفافیت و کارایی تأکید کرد.

«علی چناری» بازرسی را فرآیندی ضروری برای شناسایی انحرافات، پیشگیری از تخلفات و بهبود عملکرد سازمان‌ها دانست.

وی با اشاره به ابلاغیه شماره ۳۹ وزیر اقتصاد، گفت: این ابلاغیه مبنای تغییر رویکرد بازرسی قرار گرفت و هدف آن، تسلط بازرسان بر فرآیندهای بازرسی و ارزیابی عملیات سازمان‌ها در شرایط مختلف است.

رئیس شورای هماهنگی بازرسان ادارات تابعه وزارت اقتصاد در استان ایلام بازرسی را بررسی دقیق و منظم فعالیت‌ها و فرآیندها به منظور شناسایی انحرافات از استانداردها، قوانین و مقررات تعیین شده عنوان کرد.

چناری با بیان اینکه هدف اصلی بازرسی داخلی، شناسایی مشکلات، پیشگیری از تخلف و اطمینان از رعایت استانداردهاست، افزود: بازرسی داخلی به صورت پیشگیرانه توسط افراد داخل سازمان انجام می‌شود و هدف آن نظارت بر فرآیندهای داخلی، شناسایی مشکلات احتمالی و ارائه پیشنهادهای اصلاحی است.

وی، مزایای بازرسی را پیشگیری از مشکلات، بهبود فرآیندها، رعایت قراردادها، افزایش شفافیت و پاسخگویی برشمرد و در عین حال به چالش‌های آن نیز اشاره کرد.

چناری هزینه‌بر بودن فرآیند بازرسی، مقاومت در برابر تغییرات و تداخل با فعالیت‌های روزانه سازمان را از جمله چالش‌های آن دانست و بر لزوم برنامه‌ریزی دقیق، آموزش بازرسان و استفاده از فناوری در فرآیند بازرسی تأکید کرد.

رئیس شورای هماهنگی بازرسان ادارات تابعه وزارت اقتصاد در استان ایلام گفت: استفاده از ابزارهای دیجیتال می‌تواند فرآیند بازرسی را سریع‌تر، ساده‌تر و دقیق‌تر کند.

وی با اشاره به تهیه شیوه‌نامه بازرسی، اعلام کرد که این شیوه‌نامه به صورت آزمایشی در سال جاری در چهار فصل و یازده ماده و به میزان ده درصد اجرا شده و در سال آینده تکمیل‌تر خواهد شد.

چناری در پایان به تشکیل شورای هماهنگی بازرسی اداره کل اقتصاد به عنوان دبیر جلسات اشاره کرد و افزود: این جلسات به صورت فصلی برگزار می‌شود و در سال آینده با دعوت از سایر دستگاه‌ها، دامنه آن گسترده‌تر خواهد شد.

عباسپور و رشنوادی، هر دو بر لزوم همکاری بیشتر ادارات و سازمان‌ها در بحث سامانه‌های الکترونیکی و اجرای طرح الکترونیکی مالیاتی تاکید کردند و گفتند: شفافیت در نحوه هزینه کرد درآمدهای مالیاتی و شناسایی فرارهای مالیاتی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

این نشست در محل سالن جلسات گمرک استان در مرز مهران برگزار شد.