دزفول-ایرنا- رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: ایمن‌سازی فلج اطفال در بیش از یکهزار مهاجر خارجی و عشایر در دزفول انجام شد.

لیلا محبی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مرحله نخست طرح تکمیلی ایمن‌سازی فلج اطفال به مدت سه روز برای جمعیت مهاجران خارجی و عشایر زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی دزفول انجام شد و بیش از یکهزار نفر از جمعیت هدف، قطره فلج اطفال دریافت کردند.

وی با بیان اینکه طرح لکه گیری این طرح طی روزهای اخیر انجام خواهد شد، ادامه داد: مرحله دوم این طرح در تاریخ ۲۷ تا ۲۹ بهمن سال جاری در همین مناطق برای کامل شدن چرخه واکسیناسیون اجرا می‌شود.

بیماری فلج اطفال با نام علمی «پولیومیلیت» نوعی بیماری ویروسی شدید است؛ این بیماری، مدل‌های مختلفی دارد که نوع شدید آن با آسیب به سلول‌های نخاعی باعث فلج می‌شود.

این بیماری در ابتدا شبیه یک آنفلوآنزای ویروسی است اما به تدریج ممکن است شدت پیدا کند.

علائم در نوع فلج کننده آن بعد از مدتی بهبود پیدا می‌کنند اما ناگهان به صورت بدن درد، سردرد، تب و شروع فلج باز می‌گردند؛ بعد از یک هفته از بازگشت علایم فلج کامل می‌شود و به حداکثر خود می‌رسد.

این بیماری به وسیله ترشحات دهان و بینی منتقل می‌شود و نوع فلج کننده آن را باید به سرعت در بیمارستان بستری کرد و اقدامات حمایتی را برای وی در نظر گرفت.

فلج اطفال در اغلب کشورهای جهان کنترل شده و واکسن خوراکی برای ایجاد ایمنی در برابر آن موجود است.