همدان- ایرنا- دبیر اکران مردمی جشنواره عمار کشور گفت: از مجموع چهار هزار و ۲۰۰ فیلم ارسال شده به دبیرخانه این جشنواره، پنج فیلم سهم کارگردانان استان همدان است.

اکرم حیدری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه از این تعداد فیلم مستند آپاراتچی در آپاراتچی ‌علی سهرابی و سهم‌الدین دارایی مجوز اکران را در سراسر استان گرفتند افزود: به ترتیب شهرستان‌های نهاوند، همدان و ملایر بیشترین اکران‌های مردمی را در سطح استان همدان داشته‌اند.

وی از اکران انیمیشن سینمایی "ساعت جادویی" از امروز چهارشنبه خبر داد و افزود: این انیمیشن برگزیده فانوس بخش پویانمایی جشنواره مردمی فیلم عمار است که پیشینه تاریخی مسجد گوهر را به نمایش گذاشته و اکران آن برای کودکان هفت تا ۱۳ ساله در شهرهای بدون سینما آغاز شده است.

مسوول اکران مردمی جشنواره عمار استان همدان گفت: علاقه مندان برای تماشای فیلم‌ها در داخل سایت اکران مردمی جشنواره فیلم عمار، درخواست دهند و درخواست کننده می تواند فیلم را اکران کند.

حیدری افزود: اختتامیه این جشنواره روز شنبه ۲۲ دی ماه با تجلیل از اکران کنندگان برتر استان برگزار و چند فیلم کوتاه اکران می شود و نیز از روز یکشنبه نیز اکران های مردمی در سینماهای شهرهای همدان و ملایر در حواشی شهر و روستاها ادامه دارد.

وی اظهار کرد: فعال‌ترین استان‌ها در اکران مردمی در کشور استان‌های تهران، اصفهان، خراسان رضوی، فارس و فعال‌ترین شهرستان‌ها نهاوند، خمینی‌شهر، دزفول، خور و بیابانک و اردکان هستند.

دبیر اکران مردمی جشنواره عمار کشور گفت: برترین فیلم از جهت تعداد مخاطب و اکران فیلم سینمایی قلب رقه بود و فروش خیلی خوبی هم داشت، همچنین چهار کار دانلودی که بیشترین اکران را داشته‌اند اسرائیلیسم، ‌فوتبال، مقاومت سلاح مقاومت فلسطین و پویانمایی پایان اسرائیل بودند.

حیدری یادآوری کرد: روز ۱۳ دی‌ماه بعد از تهران افتتاحیه جشنواره عمار استان همدان با حضور کم سابقه مردم، اصحاب رسانه و خانواده شهدا و هنرمندان در سالن اجتماعات مجتمع امام خمینی (ره) واقع در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و با شرکت میهمانان کشوری و نماینده نهاوند برگزار شد.

وی یادآوری کرد: پانزدهمین جشنواره "فیلم عمار" در استان همدان به میزبانی شهرستان نهاوند با رویکرد بیان شفاف مطالبات مردم با یک نگاه واقع‌بینانه در حال برگزاری است که در این جشنواره ۶۰ فیلم به اکران عمومی درآمده است.

دبیر اکران مردمی جشنواره عمار کشور افزود: درآمد جشنواره عمار از اکران فیلم‌ها در سه بخش اقتصادی، غیر اقتصادی و آئینی مذهبی، بیش از ۷۰ میلیارد ریال بود و در حاشیه اکران‌ها توسط مردم خیّر و بازارچه‌های مقاومت سراسر کشور میلیاردها ریال برای جبهه مقاومت جمع‌آوری شد.

حیدری اظهار کرد: امسال جشنواره عمار ۱۵ ساله شد و شعار آن «ملت مقاوم» است و همه استان‌های سراسر کشور اکران مردمی و افتتاحیه دارند.

به گزارش ایرنا، در اولین سالگرد نهم دی تعدادی از فعالان فرهنگی تصمیم گرفتند در حد توان خود، فیلم‌هایی با موضوع «حماسه ۹ دی» را جمع‌آوری کنند و نمایش دهند. آن زمان این فعالان فرهنگی با استان‌ها و شهرستان‌ها نیز ارتباط گرفتند و درخواست کردند فیلم‌های خود را با هر امکاناتی که دارند در فضاهایی مثل مسجد و هیات نمایش دهند.

به این ترتیب، اولین دوره رویدادی سینمایی در حدود ۳۰ نقطه از شهرهایی مثل مشهد، جیرفت، تبریز، تهران و سایر به صورت مردمی برگزار و کمی بعدتر این حرکت به مدل برگزاری یک جشنواره متفاوت تبدیل شد.