تهران- ایرنا- تارنمای نشریه نیوزویک در مطلبی با اشاره به آشفتگی سیاسی حاکم در برخی کشورهای غربی و کناره‌گیری چندین مقام، مسیر حمایت‌ها از اوکراین را در جنگ مقابل روسیه پیچیده توصیف کرد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از نشریه نیوزویک، استعفای جاستین ترودو از مقام نخست‌وزیری کانادا، جدیدترین تغییر سیاسی یکی از متحدان اوکراین در برابر تهاجم روسیه است.

این استعفا پس از کناره‌گیری کارل نهامر صدراعظم اتریش صورت می‌گیرد که منتقد کمک‌ها به اوکراین و تحریم‌ها علیه روسیه است.

آلمان همسایه اتریش نیز ماه آینده میلادی و در پی فروپاشی دولت ائتلافی اولاف شولتس صداعظم آلمان شاهد برگزای انتخابات جدید خواهد بود. بنابراین اینکه این کناره گیری برخی مقامات غربی از سمت خود و آشفتگی سیاسی در این کشورها تا چه اندازه بر جنگ اوکراین اثر خواهد گذاشت را باید همراه با به قدرت رسیدن دوباره دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری منتخب ایالات متحده در نظر بگیریم که منتقد سرسخت ارائه کمک‌های نظامی به کی‌یف و پایان هرچه سریعتر این جنگ است.

نیوزویک این مولفه ها را همزمان با آمدن دوباره ترامپ به کاخ سفید سبب پیچیده‌تر شدن حمایت غرب از اوکراین دانسته و تاکید کرده است که عقب نشینی واشنگتن از پشتیبانی کی‌یف به عنوان حامی کلیدی آن در جنگ مقابل روسیه، بار سنگینی را بر دوش اروپا قرار می دهد.

نقش حمایت‌های کانادا در جنگ اوکراین مقابل روسیه

نیووزیک در ادامه به اهمیت نقش ترودو در زمان نخست‌وزیری خود در حمایت از اوکراین پرداخته است؛ رهبر حزب لیبرال که ولودمیر زلنسکی رئیس‌جمهوری اوکراین وی را متحد خود می دانست و از او به دلیل حمایت نظامی از جمله ارسال سامانه دفاع هوایی NASAMS تشکر کرده و حتی درخواست افزایش این کمک‌ها را داده بود.

اتریش و آلمان

دو روز پیش از استعفای ترودو، نهامر به دنبال شکست برای تشکیل یک دولت ائتلافی بدون حزب راست افراطی آزادی (FPO) از سمت صدراعظمی اتریش کناره‌گیری کرد.پس از این کناره‌گیری، کریستین استوکر دبیر کل حزب محافظه کار خلق (OVP) به عنوان رهبر موقت مسئولیت را بر عهده گرفت و با مذاکرات با حزب راستگرای FPO که بیشترین آرا را در انتخابات ماه سپتامبر (شهریور) به دست آورد، موافقت کرد.

نکته قابل تامل این است حزب راستگرای اتریش که با وعده سیاست‌های راست‌گرایانه‌تر مانند کنترل‌های مرزی سخت‌تر به پیروزی رسیده، خواهان پایان تحریم‌ها علیه روسیه و منتقد کمک‌های نظامی به اوکراین است.

وضعیت در آلمان نیز به عنوان دومین تامین کننده بزرگ کمک های نظامی به اوکراین چندان مطلوب نیست و پس از فروپاشی حزب حاکم به دلیل کنار گذاشتن کریستین لیندنر وزیر دارایی ناآرامی‌ها در دولت بالا گرفته است.

بنابراین عدم اطمینان موجود در دولت برلین به ویژه باتوجه به ظهور حزب راست افراطی «آلترناتیو برای آلمان» (AFD) که خواهان توقف کمک‌ها به اوکراین است، مسیر پشتیبانی از کی‌یف همچنان دشوارتر می شود.

پیروزی حزب آلترناتیو برای آلمان در انتخابات ماه سپتامبر (شهریور) نخستین پیروزی یک حزب راستگرا پس از «نازی‌ها» بشمار می‌رود که از قضا حمایت چهره‌های خارجی از جمله ایلان ماسک میلیاردر حامی ترامپ را هم بدست آورده است.

آشفتگی سیاسی در فرانسه

پاریس یکی دیگر از متحدان کی‌یف در قلب اتحادیه اروپا است که پس از حمایت احزاب مخالف از رای عدم اعتماد به میشل بارنیه نخست‌وزیر معرفی شده امانوئل مکرون رئیس‌جمهوری این کشور دچار آشفتگی سیاسی شده است.

سدومیر نستوروویچ مدیر مرکز ژئوپلیتیک و تجارت ESSEC در گفت‌وگو با نیوزویک تاکید کرد که عامل قدرت گرفتن احزاب پوپولیستی در آلمان و فرانسه، مشکلات اقتصادی این کشورهاست که حمایت بی قید و شرط از اوکراین را دلیل شرایط موجود می دانند.

وی افزود: چنانچه آتش‌بسی وجود نداشته باشد، آلمان یا فرانسه، اوکراین را تحت فشار می گذارند تا شرایط صلح را بپذیرد، یا به طور مستقیم با روسیه تماس می گیرند و طرح مورد نظر خود را به مسکو ارائه می دهند.