عبدال دیانتی نسب روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این تیم متشکل از صاحب نظران حوزه زمین شناسی و محیط زیست به صورت میدانی از تالاب "شِرُم دِرُنگ"در کهگیلویه وبویراحمد بازدید کرده اند و قرار است نتایج بررسی های تخصصی آنان در ۲ هفته آینده اعلام شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: به علت تخصصی بودن موضوع سازمان محیط زیست متناسب با مکاتبات و گزارش های ارسالی استان از سازمان زمین شناسی کشور برای نجات تالاب "شِرُم دِرُنگ" درخواست راهکار کرد.
دیانتی نسب ابراز کرد:به دنبال درخواست سازمان مرکزی از سازمان زمین شناسی پس از برگزاری چندین نشست مجازی و بررسی کارشناسی به منظور بررسی دلایل ایجاد حفره ها و در نتیجه خشک شدن تالاب موضوع برای انجام اقدام های عملی و تخصصی در دستور کار قرار گرفته است.
وی بیان کرد: پس از اعلام دلایل خشکیدگی این تالاب برای احیای آن با استفاده از راهکارهای کارشناسان تلاش می شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه وبویراحمد ابرازامیدواری کرد: به زودی با ارائه راهکارهای علمی و عملیاتی شاهد رفع مشکل فرو رفت آب در این تالاب باشیم .
دیانتی نسب گفت : تالاب ۳۴ هکتاری "شِرُم دِرُنگ" در بخش زیلایی شهرستان مارگون قرار دارد و آب این تالاب از سرریز تالاب "مور زرد" تامین می شود .
مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه وبویراحمد خاطرنشان کرد : در فصل تابستان با کاهش دبی آب ، رفته رفته از سرریز آب تالاب "مور زرد" کاسته می شود تا جایی که آب سرریز قطع می شود.
وی گفت : قطع شدن آب بالا دست تالاب از یک طرف و حفره های به وجود آمده در بستر تالاب از سوی دیگر سبب شده که آب باقیمانده در تالاب فرو رفته و این تالاب در اواخر فصل تابستان خشک شود.
کهگیلویه و بویراحمد سه تالاب دایمی و یکی فصلی دارد که سه مورد از این منابع آبی از جمله "مور زرد"، "برم الوان" و "شِرُم دِرُنگ" دایمی و یکی مجموعه تالابهای "کوه گل" فصلی است.
مجموعه تالاب "کوه گل" ۴۴.۸ هکتار، "بَرم الوان" ۲۰ هکتار، "مَور زرد"۱۷.۵ هکتار و تالاب "شِرُم دِرُنگ" ۳۴ هکتار مساحت دارد.