بیرجند- ایرنا- مدیرکل هماهنگی شبکه‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) کشور گفت: آموزش مهمترین نیاز در جامعه مددجویی است و اگر بنیه علمی هر خانواده تقویت شود می‌توان به توانمندی افراد از طریق تغییر فرهنگ امیدوار بود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حمزه علی‌کوهساری روز چهارشنبه در همایش «شرق همدل» که برای نکوداشت مراکز نیکوکاری خراسان جنوبی با حضور مسئولان کشوری و استانی برگزار شد افزود: از همین رو هیچ دانش آموزی بازمانده از تحصیل نباید باشد زیرا توانمندسازی مهمترین ثمره مراکز نیکوکاری بوده که در آینده نمود پیدا می‌کند و قطعا اثرگذاری آن را جامعه درک می کند.

وی با اشاره به سبد نیاز خانوارهای مددجویی اظهار کرد:در سبد اشتغال، باید تلاش‌ها متمرکز بر بهره گیری از کارآفرینان باشد تا خانواده‌ها دارای درآمد پایدار شوند.

مدیرکل هماهنگی شبکه‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) بیان کرد: سبد مسکن خانواده هم حائز اهمیت بوده که در شرایط فعلی تورم بیش از پیش باید مورد توجه قرار گیرد و گفتمان سازی عمیق نیاز دارد تا از این طریق تاثیر خود را در تامین مسکن نیازمندان نشان دهد.

وی یادآور شد: سبد درمان هم از دیگر نیازهای خانواده‌ها بوده تا درد بیماری تسکین یابد و هزینه‌های درمانی بر خانواده‌های تحمیل نشود چه بسا که اگر بیماری‌ها درمان شود سرپرست خانواده صاحب شغل خواهد شد.

کوهساری ازدواج و تامین جهیزیه را از دیگر موارد ضروری در خانواده برشمرد و گفت: جوانان با توجه به شرایط اقتصادی جرأت ازدواج ندارند لذا ازدواج آسمان در محل‌هایی که مراکز نیکوکاری تشکیل شده باید ترویج شود تا شاهد پایداری خانواده‌ها باشیم.

وی با اشاره به اینکه گروه‌های مردمی ستون اصلی جامعه‌ای هستند که به همدلی و همبستگی اعتقاد دارند ادامه داد: گروه‌های مردمی با پشتیبانی از مردم نیازمند، ضمن کمک مادی، انگیزه و نشاط را در دل آنان زنده نگه می دارند تا در راستای بهبود زندگی و توانمندسازی تلاش بیشتری داشته باشند.

مدیرکل هماهنگی شبکه‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) بیان کرد:هر قدمی از سوی گروه‌های مردمی نشاط و لبخند را بر نیازمند می‌نشاند و جامعه همواره قدردان این تلاش‌ها خواهد بود.

وی با اشاره به اهمیت حضور گروه‌های جهادی و خیریه‌ها عنوان کرد: تاکنون ۲۹ همایش تجلیل از مؤسسات نیکوکاری در کشور برگزار شده است.

کوهساری با تاکید بر اینکه اگر خیران و گروه‌های جهادی در جامعه پیش قدم نمی‌شدند دولت‌ها در حل مشکلات موفق نبودند ادامه داد: تلاش این مؤسسات در راستای فقر زدایی باعث کاهش حجم مراجعات برای درخواست کمک به دستگاه‌های دولتی و کمیته امداد شده در غیر اینصورت دولت‌ها به تنهایی پاسخگوی این حجم نیاز نبودند.

وی گفت: خیران داوطلبانه در این مسیر گام برداشته اند و شایسته تجلیل هستند چون از بهترین سرمایه خود که زمان است گذشت کرده اند تا در راستای رفع نیازمندان از آن بهره ببرند.

مدیرکل هماهنگی شبکه‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) افزود: کارآفرینان هم بخشی از جامعه نیکوکاری هستند که بستر اشتغال را فراهم کرده تا جوانان این مرز و بوم دارای شغل شوند و بتوانند عزتمندانه زندگی کنند چرا که در غیر این صورت دولت‌ها به تنهایی نمی توانستند این حجم شغل را ایجاد کنند.

رئیس هیات امنای کمیته امداد امام خمینی(ره) کشور هم گفت: خیران بازوان توانمند کمیته امداد در امور مختلف هستند که امیدواریم با چنین همایش‌هایی بتوانیم گوشه‌ای از زحمات بی منت خیران را جبران و در تحکیم راه آن‌ها موثر باشیم.

آیت‌الله محسن کازرونی با بیان اینکه یکی از سیاست‌های کمیته امداد استفاده از ظرفیت مراکز نیکوکاری و مساجد در راستای توانمندسازی مددجویان است، افزود: برای کمک همه جانبه به مددجویان امداد در همه زمینه‌ها از جمله  فرهنگی، درمانی، بهداشتی و اشتغال از مشارکت خیران نیز بهره می‌جوییم.

وی گره‌گشایی از کار مردم را افضل عبادات دانست و افزود: در بسیاری از ادیان عبادت به ارتباط با خداوند محدود شده، اما دین مبین اسلام، خدمت به مردم را ذیل عبادات خویش نهفته دارد که این یکی از بزرگترین نعمت های الهی برای بشر است.

در این همایش عالی ترین نشان والی مهر به موسسه محکم (موسسه حمایت از کودکان ناهنجاری‌های مادرزادی ) رسید و از ۲۶ موسسه و تشکل مردمی برتر خراسان جنوبی تجلیل به عمل آمد.