امیر کرمزاده روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: با تفاهمی که با امام جمعه اصفهان صورت گرفت، مقرر شد تعدادی از کارشناسان ادارههای میراث فرهنگی شهرستان های مختلف استان بهعنوان نمایندگان نهادِ متولی حفاظت از میراث فرهنگی، در هیات امنای مسجدهای تاریخی حضور داشته باشند.
وی با بیان اینکه این اقدام گامی در جهت حفاظت هرچه بیشتر از این بناهای تاریخی مذهبی است، اظهار کرد: ۸۰ مسجد تاریخی توسط معاونت میراث فرهنگی در سراسر استان اصفهان برای تحقق این موضوع شناسایی شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان گفت: یکی از معضلات مسجدهای تاریخی، لحاظ نشدن ضوابط و قوانین میراث فرهنگی و نقصان در شیوههای مدیریتی برای حراست و نگهداری از آنهاست.
کرمزاده افزود: مدیریت چندگانه در برخی از بناهای تاریخی بهویژه مسجدها در سالهای اخیر چالشهای زیادی برای این آثار ایجاد کرده است که مسجد سید اصفهان یکی از آنها محسوب میشود.
به گزارش ایرنا، استان اصفهان در مرکز ایران دارای مساجد تاریخی بیشماری از جمله «جامع عتیق»، «جامع عباسی»، «شیخ لطف الله»، «جامع گلپایگان»، «جامع اردستان»، «حکیم»، «رحیمخان»، «مسجد سید»،«علی قلی آقا» و «آقا بزرگ کاشان» است.
طی سالهای اخیر بیتوجهی نسبت به بنای مسجد سید که اثری متعلق به دوره قاجار محسوب میشود، شرایط نامطلوبی را برای این مسجد مهم اصفهان رقم زده است؛ مرمتهای غیر اصولی بلای جان بخشهایی از این مسجد تاریخی شده و عدم رسیدگی به پنجرههای گرهچینی و کففرشی سبب از هم گسیختگی آنها شده است.