به گزارش خبرنگار ایرنا، بررسی آمارنامههای مرکز آمار ایران در بخش نرخ بیکاری افراد ۱۵ ساله و بیشتر در پاییز امسال نشان میدهد متوسط نرخ بیکاری در کشور ۷.۲ درصد است که بر این اساس نرخ بیکاری استان کرمانشاه در این فصل ۴.۶ درصد از میانگین کشور نیز بالاتر است.
در پاییز امسال استان های سیستان و بلوچستان با ۱۲.۵ درصد، خوزستان با ۱۱.۹ درصد، کرمانشاه با ۱۱.۸ درصد ، لرستان با ۱۱.۵ درصد و اردبیل با ۱۰.۱ درصد به ترتیب بالاترین نرخ بیکاری را در بین استان های کشور دارند.
نرخ بیکاری استان کرمانشاه در فصل بهار امسال ۱۲ درصد و در تابستان ۱۲.۶ درصد بوده است، نرخ بیکاری کرمانشاه در سال ۱۴۰۲ (مجموع فصول) هم ۱۲.۳ درصد بود.
بر همین اساس نسبت اشتغال در استان کرمانشاه نیز در پاییز امسال ۳۸.۳ درصد اعلام شده است که در مقایسه با میانگین کشوری ۳.۴ درصد کاهش و نسبت به پاییز پارسال استان پنج دهم درصد افزایش نشان می دهد.
همچنین نرخ مشارکت اقتصادی استان کرمانشاه در پاییز سال گذشته ۴۲.۶ درصد بود که در پاییز امسال به ۴۳.۴ درصد افزایش یافت.
بر اساس اعلام مرکز آمار ایران استان های تهران با ۴.۵، خراسان جنوبی با ۴.۷ ، یزد با ۵.۵ و فارس ۵.۷ درصد به ترتیب دارای کمترین نرخ بیکاری در بین سایر استان های کشور در پاییز امسال هستند.
نرخ بیکاری کرمانشاه طی سه سال اخیر روندی کاهشی داشته و از ۱۴.۹ درصد در سال ۱۴۰۰ با کاهش به ۱۲.۳ درصد در سال ۱۴۰۲ بهبود یافته است.
استان کرمانشاه که با ۲ میلیون نفر جمعیت در ۱۴ شهرستان ۱.۵ درصد از مساحت و ۲.۴ درصد جمعیت کشور را در بر میگیرد، از سال ۱۳۵۵ یکی از استان های با نرخ بیکاری بالا بوده و تاکنون نرخ بیکاری آن از میانگین کشوری پایینتر نیامده است بطوریکه چهار درصد از بیکاران کشور در این استان قرار دارند.
بر اساس اعلام اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه برای سال ۱۴۰۳ ایجاد ۲۶ هزار و ۲۴۷ فرصت شغلی در استان کرمانشاه هدفگذاری شده است.