به گزارش ایرنا، صنایع غذایی جزو اشتغالزاترین صنایع در سراسر جهان هستند که یکی از زیرمجموعههای آن صنعت کنسروسازی است، کنسروسازی در حالی یک صنعت استراتژیک در کشور به شمار میرود که باعث جلوگیری از ضایع شدن محصولات کشاورزی میشود.
با توجه به تنوع محصولات کشاورزی، دامپروری و شیلات یکی از مهمترین بخشهای جذاب برای صاحبان سرمایه میتواند حضور در صنایع تبدیلی مربوط به این تولیدات به ویژه در صنعت کنسروسازی باشد؛ اما مهمترین نکته در این سرمایهگذاری چرخه تامین مواد اولیه و دستیابی به بازارهای هدف قابل اعتماد و تضمین فروش محصولات تولیدی است.
سیستان و بلوچستان به دلیل برخورداری از ۳۲۰ کیلومتر مرز آبی همواره به عنوان قطب اصلی فعالیتهای آبزی پروری و صیادی شناخته می شود
وجود کیلومترها نوار ساحلی و ظرفیتهای فراوان بالقوه مناطق ساحلی چابهار، کنارک و دشتیاری، سیستان و بلوچستان را به مرکز تولید و اشتغال این منطقه تبدیل و زمینه های سرمایه گذاری در بخش های مختلف را فراهم کرده است.
با این تفاسیر ظرفیتها و توانمندیهای شیلاتی محرک توسعه اقتصادی سواحل بکر مَکُران است که میتوان با سرمایهگذاری بیشتر در این حوزه علاوه بر ایجاد اشتغال و نقشآفرینی گسترده در صادرات آبزیان و ارزآوری، زمینه توسعه هرچه سریعتر این سواحل را فراهم کرد.
حوزه شیلات یکی از بخش های کم هزینه برای ایجاد اشتغال است و میتواند اشتغال را به چند برابر افزایش دهد و به نوعی سرمایهگذاری در حوزه شیلات با صرفهترین راه و اقتصادیترین فعالیت در سواحل مَکُران محسوب میشود.
وجود ۳۰ شهرک و ناحیه صنعتی در سیستان و بلوچستان با مساحت چهار هزار و ۵۳۶ هکتار بستر مناسبی را همراه با مشوقهای لازم برای جذب سرمایه گذار در حوزه های مختلف صنعتی، صنایع تبدیلی معدنی، کشاورزی و شیلاتی فراهم آورده است.
نگاه دولت وفاق به احیای واحدهای اشتغالزا
یکی از این شرکتها که این روزها در دور دوم سفرهای استانی رئیس جمهور دولت وفاق احیا و به آن توجه شده «شرکت هومان گوهر آینده» بوده که با هدف تولید انواع محصولات غذایی بویژه کنسرو تون ماهی و سایر کنسروجات گیاهی، در زمینی به مساحت ۳۰ هزار متر مربع و سالن های مختلف تولید با زیر بنای ۹ هزار متر مربع، از سال ۱۳۹۹ در بندر چابهار شروع به فعالیت کرده است.
بخشی از محصولات تولیدی این مجتمع تون ماهی با طعم های مختلف،کنسرو های گیاهی و انواع غذاهای آماده و نیمه آماده و خورشجات بوده که آمادگی عرضه به بازار های داخلی و بین المللی را دارا است.
این شرکت توانسته ضمن اخذ مجوزهای لازم از مراجع ذیصلاح برای تولید انواع محصولات کنسروی، استانداردهای روز را کسب و در حوزه برندینگ، تولیدات خود را در بازارهای بین المللی و داخلی عرضه دارد و نقطه عطفی بر پایه تعهد، تخصص، مسوولیت پذیری و راستی آزمایی باشد.
علاوه بر آن با توجه به توان فنی، تجهیزات و ظرفیت های موجود در مجموعه، شرکت هومان گوهر آینده میتواند برای سایر تولید کنندگان و صاحبان برند، تولید کارمزدی را با اخذ پروانه های ظرفیت خالی یا اضافه نام فراهم کند.
گروه کنترل کیفی و تحقیق و توسعه مجموعه به طور دائم در حال تحقیق و بروزرسانی دانش سیستم سخت افزاری و نرم افزاری مجموعه بوده تا با تولید محصولات با کیفیت و با ارزش غذایی مناسب بتواند گام موثری در چرخه تامین مواد غذایی بردارد.
کارخانه هومان گوهر آینده، با توجه به موقعیت استراتژیک و خاص خود از جمله نزدیکی به دریا و بندرهای صیادی و واقع شدن در قطب صیادی ایران، میتواند با تولید محصولات خود، موجب کاهش هزینههای حمل و نقل و سایر هزینههای اضافه شود.
احیای مجتمع تولیدی و صنایع غذایی گوهر هومان آینده در شهرک صنعتی کنارک
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی سیستان و بلوچستان گفت: همزمان همزمان با دومین سفر رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان،با حضور معاون وزیر و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران، معاون وزیر و رئیس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو)، معاونت معادن و فرآوری مواد وزارت صنعت، معدن و تجارت و تعدادی از مدیران دستگاه های اجرایی استانی، آیین احیای مجتمع تولیدی و صنایع غذایی هومان گوهر آینده در شهرک صنعتی کنارک برگزار شد.
علیرضا راشکی در گفتوگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: این واحد تولیدی پس از تعطیلی طولانی، با تغییر مالکیت و ورود سرمایه گذار جدید و با بروزرسانی و بهینه سازی تجهیزات و ماشین آلات خطوط تولید و انجام طرح های توسعهای، احیا و به چرخه تولید و اشتغال باز خواهد گشت.
وی ادامه داد: احیا و راهاندازی مجدد مجتمع تولیدی و صنایع غذایی گوهر هومان آینده با تولید محصول کنسرو ماهی تن با سرمایه گذاری یکهزار و ۲۶۵ میلیارد ریال انجام شد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی سیستان و بلوچستان افزود: در این زمینه و با احیای این مجتمع تولیدی زمینه اشتغال ۱۳۶ نفر فراهم و ظرفیت تولید سالانه ۱۱ هزار و ۸۰۰ تن به وسیله بخش خصوصی انجام شده است.
گسترش صنایع وابسته تولیدی آبزی پروری در سواحل مَکُران
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی ادارهکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان گفت: گسترش اماکن و صنایع وابسته تولیدی آبزی پروری با افق صادراتی به عنوان بخشی از برنامه توسعه سواحل مََکُران، منجر به افزایش توسعه صادرات غیر نفتی و ارز آوری میشود.
حمید جانفدا بیان کرد: نقش و موقعیت راهبردی بندر چابهار در حوزه تولید، اجرای ضوابط و دستورالعملهای بهداشتی و قرنطینهای سازمان دامپزشکی کشور عامل مهمی جهت تضمین سلامت و امنیت غذایی جامعه و رمز ورود محصولات تولیدی به بازارهای بین المللی است.
وی افزود: در حوزه عملکردی دامپزشکی در شهرستانهای چابهار، کنارک و دشتیاری، ۳۴ کارخانه کنسرو ماهی، ۱۵ مرکز فرآوری و بستهبندی ماهی و میگو وجود دارد که از این تعداد چهار واحد متقاضی دریافت کد صادرات فرآورده های خام دامی و شیلاتی هستند.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی ادارهکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان ادامه داد: نظارت بهداشتی بر واحدها از زمان ساخت صنایع شروع شده با تولید و بسته بندی و خروج تولیدات به بازارهای داخلی و خارجی با اخذ پروانه های بهداشتی(IVC) و کنترل بهداشتی مسوول فنی مستقر و اخذ کدهای صادراتی ECو IR ادامه پیدا کرده است.
وی گفت: امید است گسترش اماکن و صنایع وابسته تولیدی آبزی پروری با افق صادراتی به عنوان بخشی از برنامه توسعه سواحل مَکُران، منجر به افزایش توسعه صادرات غیر نفتی و ارز آوری مربوطه برای کشور و اشتغالزایی برای مردم سیستان و بلوچستان شود.
بازگشت ۲۳۰ واحد تعطیل در سیستان و بلوچستان به چرخه تولید
معاون امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان در گفتوگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: در ۲ سال گذشته حدود ۲۳۰ واحد تعطیل در سیستان و بلوچستان به چرخه تولید بازگشته و احیا شدهاند که امسال نیز ۵۴ واحد دیگر احیا شده در بخش صنعت، معدن، کشاورزی و گردشگری از طریق همین حمایت پرداخت تسهیلات مجدد وارد چرخه اقتصاد و تولید شدند.
داوود شهرکی افزود: در سال ۱۴۰۰ سهم واحدهای تعطیل در بخشهای مختلف اقتصادی ۱۰ درصد بود این رقم امروز به چهار درصد رسیده و نشان از رشد اقتصادی دارد.
وی ادامه داد: در بخش دانش بنیان امکانات و فضای خوبی را فراهم کردیم که در کشور بینظیر بوده، پارک علم و فناوری استان شاید دومین پارک از لحاظ فضا و امکانات به شمار می رود که تاسیساتی در آن مستقر شده این پارک جدای از مراکز خلاق و نوآوری در دانشگاههای استان است.
معاون امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان اظهار کرد: حدود ۳۰۰ شرکت دانش بنیان، خلاق و فناور در این پارک مستقر بوده و خیلی از تولیدات آنها برای شرکتهای بزرگ کشور تولید و ارسال میشود.
وی گفت: امسال ۳۳ واحد جدید به پارک اضافه شده که یک مزیت بزرگ برای صنعت به شمار میرود، این ارتباط منجر به تولید محصولاتی میشود که تکرار محور نباشد.