تهران -ایرنا- رئیس دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه آلاینده‌های هوا ۲۸ برابر در ابتلا به سرطان سینه تاثیرگذار است، گفت: سرطان سینه، شایع‌ترین نوع سرطان در مردان و زنان ایرانی به شمار می‌رود و هر ساله ۱۸ هزار مورد جدید ابتلا به این بیماری در کشور ثبت می‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، علیرضا زالی روز چهارشنبه در گشایش هجدهمین کنگره بین المللی سرطان سینه (۱۹ تا ۲۱ دی ماه) در بیمارستان شهید رجایی با بیان اینکه روش های جدیدی برای درمان سرطان سینه ابداع شده است، افزود: حدود ۱۷ تا ۱۸ هزار نفر در سال مبتلا به سرطان سینه در کشور می شوند و متاسفانه سالانه بین ۷ تا ۸ هزار زن در کشور بدنبال ابتلا به این سرطان جان خود را از دست می دهند در واقع این سرطان دروازه ابتلا به سایر بیماری ها است، لذا تشخیص و درمان باید به سرعت صورت گیرد.

وی در خصوص ورود هوش مصنوعی به عرصه درمان افزود: گوگل یک برنامه ای به نام LINA طراحی کرده برای ارزیابی غدد لنفاوی که بدن را از نظر درگیری با بیماری ها بررسی می کند که همین موضوع حدود ۲۱ درصد در تشخیص درست کارساز بوده است.

زالی با تاکید براینکه در ابتلا به سرطان سینه سبک زندگی بانوان حایز اهمیت است، تصریح کرد: کسانی که تغییرات وزنی زیاد دارند و ورزش و تغذیه مناسبی ندارند، در معرض خطر این بیماری قرار دارند.

ضرورت انجام ماموگرافی بصورت رایگان

رئیس پژوهشکده سرطان نیز بر ضرورت انجام ماموگرافی بصورت رایگان تاکید کرد و گفت: بالای ۷۰ درصد عکس‌های ماموگرافی استاندارد لازم را ندارند و متاسفانه فرایند انجام کار نیز توسط تکنسین‌ها انجام می‌شود و پزشک حین عکسبرداری را نمی‌بیند.

محمد اسماعیل اکبری با بیان اینکه سونوگرافی نیز یکی از راههای تشخیص سرطان سینه است، افزود: نزدیک به ۹۴ درصد انجام ام آر ای برای سرطان سینه بیهوده است و نباید در مرحله اول برای بیمار انجام شود و ضرورت انجام آن محدود بوده و باید توسط جراح تشخیص داده شود.

وی با اشاره به اینکه ۴۰ درصد بیمارانی که به این مرکز مراجعه می کنند دارای شرایط عادی نیستند و دچار سرطان های بدخیم هستند، اظهارداشت: در مقاله ای که اخیرا بعد از۲۰ سال تحقیق صورت گرفته اعلام شده توده بدخیم با حفظ بافت سینه خارج شود و بیمار همانند بیماران سرطانی بعد از اقدام جراحی درمان می شود.