به گزارش گروه علمی ایرنا از مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام، سید احمد فاضلزاده یکی از اهداف این مؤسسه را تقویت شبکه علمی کشورهای اسلامی از طریق اعتبارسنجی و ساماندهی همایشهای ملی و بین المللی دانست و افزود: تاکنون بالغ بر ۵ هزار و ۸۴۷ عنوان همایش توسط دانشگاهها، مؤسسات آموزش عالی، انجمنهای علمی و غیره در سطح ملی، منطقهای و بینالمللی شرایط لازم جهت اخذ نمایه مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام را کسب کرده و بیش از ۱۷۵ هزار عنوان مقاله از همایشهای مذکور نمایه شدهاند.
بیشترین سهم همایشها به حوزههای علوم انسانی و اجتماعی (۵۶ درصد) و پس از آن، حوزههای فنی و مهندسی (۱۸ درصد) و علوم پایه (۹ درصد) متعلق است. همچنین تاکنون دانشگاه ها، انجمن های علمی و پژوهشگاه ها به ترتیب با ۶۷، ۱۷.۳ و ۶.۲ درصد بیشترین همایش های نمایه شده در مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام را دارند.
وی افزود: مؤسسه مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام با ارزیابی دقیق همایشها بر اساس شیوهنامهها و قوانین مصوب، درصدد شناسایی همایشهای معتبر و نامعتبر بوده و تلاش میکند تا با این اقدامات، به ارتقای سطح کمی و کیفی همایشها کمک کند.
فاضل زاده اظهار داشت: بر این اساس، سامانه جامع ثبت و اطلاعرسانی همایشهای معتبر علمی به آدرس https://conf.isc.ac با هدف نمایهسازی همایشهای معتبر علمی، مدیریت متمرکز اطلاعات رویدادها، و اطلاعرسانی سریع و جامع درباره زمان و عنوان همایشها به پژوهشگران حوزههای مختلف، توسط مؤسسه مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام راهاندازی شده است.
سازمانهای برگزارکننده همایشهای نمایه شده در مؤسسه
رئیس مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام گفت: بر اساس مفاد آییننامه، مؤسسههای آموزش عالی، پژوهشی و فناوری دارای موافقت قطعی از شورای گسترش آموزش عالی، پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد،.شهرکهای علمی و تحقیقاتی، همچنین انجمنهای علمی دارای مجوز فعالیت از وزارت علوم و حوزههای علمیه، مجاز به برگزاری همایش هستند و از سال ۱۳۹۷ تاکنون، ۶۷ درصد از همایشها توسط دانشگاهها، ۱۷.۳ درصد توسط انجمنها و ۶.۲ درصد توسط پژوهشگاهها برگزار شده است.
سطح علمی همایشها و کنفرانسهای معتبر علمی نمایه شده
فاضل زاده خاطرنشان کرد: بر اساس شرایط مندرج در «آییننامه همایشهای علمی»، مؤسسههای متقاضی میتوانند همایشهای خود را در سه سطح ملی، منطقهای و بینالمللی برگزار کنند. آمار همایشهای نمایهشده به تفکیک سطح از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۳ نشان میدهد بیشترین تعداد همایشها در سطح ملی با دو هزار و ۹۷۸ عنوان (۷۴ درصد) برگزار شدهاند. پس از آن، هزار و ۲۵ عنوان (۲۵ درصد) در سطح بینالمللی و ۳۵ عنوان (۱ درصد) در سطح منطقه ای قرار دارند.