محمد زنگانه روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: سازمان بهزیستی براساس وظیفهمندی در ساماندهی کودکان کار از طریق بخش دولتی و خصوصی، سه مرکز کودکان کار و خیابانی را در استان گلستان راهاندازی کرد که یک مرکز شبانهروزی در گرگان و ۲ مرکز روزانه در شهرهای گرگان و گنبدکاووس فعال است.
وی ادامه داد: مراکز نگهداری کودکان کار، خدمات حمایتی و آموزشی، حقوقی، روانشناسی، مددکاری، معیشتی، روانپزشکی با اولویت توانمندسازی خانواده و با هدف بازگشت کودک کار به کانون گرم خانواده را به جامعه هدف ارائه میکنند.
سرپرست اداره فوریتهای اجتماعی، پیشگیری از آسیبها و بازتوانی اعتیاد بهزیستی گلستان با بیان اینکه در سال گذشته ۳۶۰ کودک کار ساماندهی و توانمند شدند تا دیگر برای کار به خیابان بازنگردند، تصریح کرد: از این تعداد، ۱۸۰ نفر کودک کار با همکاری آموزش و پرورش به چرخه تحصیل بازگشتند.
زنگانه رویکرد سازمان بهزیستی را شناسایی خانوادههای آسیبپذیر و مستعد پرورش کودک کار دانست و خاطرنشان کرد: این دسته از کودکان در صورت ابتلا به اعتیاد و یا آسیبهای دیگر درمان میشوند سپس اقدامات لازم برای توانمندسازی این افراد از طریق آموزش در دستور کار قرار میگیرد.
به گفته وی؛ بسیاری از کودکان کار از طریق تماس با سامانه ۱۲۳ اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی، گزارشهای مردمی و یا گشتهای انتظامی به سازمان بهزیستی معرفی و ساماندهی میشوند.
سرپرست اداره فوریتهای اجتماعی، پیشگیری از آسیبها و بازتوانی اعتیاد بهزیستی گلستان با بیان اینکه کار کردن برای کودکان زیر ۱۵ سال ممنوع است، افزود: کودکان ۱۵تا ۱۸ سال که شرایط خاصی در خانواده دارند به صورت محدود با نظارت مددکار و روانشناس و زیر نظر بهزیستی برای تامین معیشت خانواده کار میکنند.
زنگانه تاکید کرد: کودکان کار پس از شناسایی با تعامل دستگاه موردنظر و با کمکهای اقتصادی و پروتکلهای تعیین شده در بخش اشتغال به چرخه حمایت دائمی برمیگردند و از طریق کمکهای معیشتی و بلاعوض حمایت میشوند. در بخش درمان نیز از طریق هلال احمر و دیگر سازمانهای مرتبط خدمات دریافت میکنند.