فرزاد زندی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: معمولا تالابها و آبگیرهایی که بیشترین جمعیت پرندگان مهاجر در آنها مشاهده می شود مورد هدف این سرشماری ها قرار می گیرند.
وی اضافه کرد: اجرای این برنامه در سطوح ملی و بینالمللی موجب کسب اطلاعات با ارزشی در مورد برآورد اندازه جمعیت و تنوع گونههای مختلف پرندگان در هر یک از مناطق تالابی می شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان ادامه داد: توصیف و تشریح تغییرات حاصله در تعداد و پراکنش جمعیتهای پرندگان مهاجر آبی و مقایسه میزان جمعیت و تنوع پرندگان موجود در هر یک از مناطق تالابی بهعنوان شاخص برای ارزیابی وضعیت زیستگاهی هر یک از سایتها از دیگر مزایای انجام سرشماری زمستانه پرندگان است.
زندی با بیان اینکه زیستگاه های آبی استان شامل ۱۴ سایت است، بیان کرد: از میان این سایت های آبی، تالاب زریوار دارای تنوع گونهای بیشتری از سایت های دیگر و همچنین سد شهید کاظمی سقز نیز از تراکم بیشتری نسبت به زیستگاه های دیگر استان برخوردار است.
کردستان دارای پنج منطقه حفاظت شده شامل منطقه چلچمه و سارال با ۹۷ هزار هکتار، منطقه حفاظت شده بیجار با وسعت ۳۲ هزار هکتار، منطقه بدر و پریشان قروه با وسعت ۴۳ هزار هکتار، منطقه حفاظت شده شاهو و کوسالان با وسعت ۵۷ هزار هکتار و منطقه عبدالرزاق سقز با وسعت ۳۹ هزار هکتار است.