به گزارش ایرنا، نهضت ملی مسکن در کنگاور هم اکنون با سه طرح ۱۶۰۰ واحدی، ۱۴۰۰ واحدی و ۱۲۸ واحدی در حال پیشرفت است.
طرح ۱۶۰۰ واحدی
زمین ۴۱ هکتاری برای پروژه ۱۶۰۰ واحدی به متقاضیان واگذار شده و تعدادی از آنها نیز ساخت و ساز را آغاز کردهاند؛ ساخت این واحدها از دو طبقه به دو طبقه با پیلوت افزایش یافته است؛ همچنین زیرساختها شامل گاز و برق در مدت کوتاهی برای این طرح ایجاد شده است.
چالشهای طرح ۱۴۰۰ واحدی
در حالی که طرح ۱۴۰۰ واحدی کنگاور با معرفی زمین در جبهه شمالی شهر آغاز شده است، پس از بررسیهای بیشتر این زمین فاقد شرایط لازم برای ساخت و ساز اعلام شد.
فرماندار کنگاور اعلام کرد که زمین جدیدی به مساحت حدود ۸۰ هکتار شناسایی شده است اما برای استفاده از این زمین نیاز به توافق با کشاورزان یا بهرهگیری از قانون تملک وجود دارد تا بتوان تغییر کاربری آن را در کمیسیونهای مربوطه اخذ و به متقاضیان واگذار کرد.
وضعیت طرح ۱۲۸ واحدی
طرح ۱۲۸ واحدی که از سال ۱۳۹۸ آغاز شده، در وضعیت نسبتا خوبی قرار دارد. زیرساختها فراهم شده و برخی از بلوکها به طور کامل ساخته شده و ساکنین نیز مستقر شدهاند با این حال مشکلاتی وجود دارد که خبرنگار ایرنا به صورت میدانی آنها را بررسی کرد. تسطیح نشدن محوطه، نبود شبکه و جاری شدن فاضلاب مسکن مهر به سمت پایین طرح ۱۲۸ واحدی از جمله چالشهایی است که ساکنین با آن مواجهند.
رییس بنیاد مسکن کنگاور در گفتگو با خبرنگار ایرنا به پیشرفت ۴۰ درصدی طرح ۱۲۸ واحدی مسکن ملی اشاره و اعلام کرد که مکاتبات لازم با اداره راه و شهرسازی برای محوطهسازی این پروژه انجام شده است.
رضا فعلگری، به مشکل قراردادهای ناتمام و نیاز به هماهنگی بیشتر میان دو نهاد اشاره و با بیان اینکه محوطهسازی این مجموعه بر عهده اداره راه و شهرسازی است، افزود: در صورتی که این اداره کل با بنیاد مسکن هماهنگ باشد، بنیاد مسکن همچون پروژه ۱۶۰۰ واحدی تسطیح و محوطهسازی را انجام خواهد داد.
فعلگری با اشاره به وضعیت کنونی پروژه گفت: طرح ۱۲۸ واحدی کنگاور حدود ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تاکنون ۹ قطعه قرارداد بستهاند اما سه قطعه کلاً پای کار نیامدهاند.
وی همچنین خاطرنشان کرد که ۱۵ قطعه از این پروژه با بانک مسکن عقد قرارداد برای دریافت تسهیلات انجام دادهاند.
رییس بنیاد مسکن کنگاور ضمن تأکید بر اهمیت همکاری میان نهادها، از مسوولان مربوطه خواست تا نسبت به تسریع در روند اجرایی پروژههای مسکن ملی اقدام کنند تا بتوان به نیازهای مردم شهرستان پاسخ داد.
مشکلات و راهکارهای فاضلاب در کنگاور
رییس امور آبفا کنگاور در گفتوگو با خبرنگار ایرنا به مشکلات موجود در شبکه فاضلاب طرح ۱۲۸ واحدی مسکن ملی اشاره کرد و گفت: فقدان شبکه فاضلاب در این طرح یکی از چالشهای اصلی بوده است اما با تأمین اعتبار لازم طرح آن را به سرعت اجرا می کنیم.
فرزاد امیری به موضوع جاری شدن فاضلاب پاییندست مسکن مهر نیز اشاره کرد و گفت: طی چند ماه گذشته به دلیل ترکیب زباله و گل و لای آبهای سطحی با فاضلاب، پمپهای تصفیهخانه دچار خرابی شدند؛ این مشکل باعث میشد که فاضلاب از برخی منهولهای شهر بیرون بزند که به نارضایتی شهروندان منجر شده است.
وی افزود: خوشبختانه طی چند روز اخیر پمپهای تصفیهخانه تعمیر و نصب شدهاند و امیدواریم که مشکل فاضلاب نیز به زودی حل شود؛ تلاش خواهیم کرد تا این مشکل را به حداقل برسانیم.
امیری همچنین بر اهمیت همکاری بین نهادهای مختلف در حل مشکلات زیرساختی خانه سازی کنگاور تأکید کرد و گفت: برای پیشرفت و بهبود وضعیت فاضلاب شهرستان نیازمند همکاری و هماهنگی بیشتری بین دستگاهها هستیم.
مسکن و شهرسازی به تعهدات خود عمل نکرده است
در همین پیوند فرماندار کنگاور در جلسه اخیر بررسی پروژههای نیمه تمام شهرستان به بررسی وضعیت طرح ۱۲۸ واحدی مسکن ملی پرداخت.
ایرج صادقی با یادآوری اینکه پروژه هماکنون بیش از ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، تأکید کرد که باوجود برطرف شدن مشکلات زیرساختی نظیر آب، برق و گاز هنوز چالشهای جدی در زمینه سیستم فاضلاب وجود دارد.
فرماندار کنگاور در این جلسه که در آستانه سفر استاندار کرمانشاه به این شهرستان برگزار شد، به تصمیمات متخذه در جلسه قرارگاه مسکن اشاره کرد و گفت: در مهر ماه امسال مقرر شد اداره مسکن و شهرسازی نسبت به تسطیح و نخالهریزی محوطه اقدام کند اما متأسفانه این اداره به تعهدات خود عمل نکرد.
تلاش مکرر خبرنگار ایرنا برای پیگیری این موضوع از طریق اداره مسکن و شهرسازی شهرستان بینتیجه ماند و تا کنون پاسخی از سوی مسوولان اداره حاصل نشده است.