همدان-ایرنا- استاندار همدان گفت: مردم در جامعه امروزی انتظار دارند که فضاهای مذهبی و مساجد با شرایط بهداشتی و امکانات مناسب، همگام با تغییرات زندگی مدرن باشد که این موضوع باید در دستور کار قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حمید ملانوری‌شمسی روز چهارشنبه در جلسه شورای اقامه نماز و سیاست‌گذاری بنیاد مهدویت استان اظهار کرد: یکی از محورهای مهم در بحث اقامه نماز، توجه به زیرساخت‌ها و سخت‌افزارهای مورد نیاز است و برهمین اساس مساجد باید از امکاناتی همچون خانه عالم و فضای مناسب برای برگزاری مراسم های مختلف برخوردار باشد.

وی ادامه داد: در دنیای امروز، رسانه‌ها و فضای مجازی نقش مؤثری در انتقال پیام‌ها دارند و استفاده از این ابزارها برای ترویج فرهنگ نماز و اقامه آن باید جدی گرفته شود.

استاندار همدان گفت: از هنر و رسانه برای تولید محتوا و جذب افراد به اقامه نماز بهره برده شود و محتوا باید مردمی و به دور از برچسب‌های دولتی باشد.

تاکید بر تشکیل شورای مردمی اقامه نماز

ملانوری شمسی تاکید کرد: شورای مردمی اقامه نماز در استان تشکیل شود و هر عضو دولتی باید شخصی غیردولتی را معرفی کند تا مسائل و مشکلات را بررسی کنند و در نهایت در شورای اقامه نماز مورد تصمیم‌گیری‌ قرار گیرد.

وی افزود: نماز جماعت به عنوان یکی از بزرگترین نمادهای اجتماع مسلمانان است و در روایات بسیاری بر اهمیت این کار تأکید شده و بر لزوم توجه به این موضوع در تمامی سطوح جامعه تأکید می‌شود.

استاندار همدان گفت: برای تحقق اهداف اقامه نماز، باید مردم محوری برنامه‌ها مورد توجه قرار گیرد و این به معنای کاهش دولتی شدن مسائل و ایجاد فضایی است که مردم در آن نقش فعال ایفا کنند.

ملانوری‌شمسی اظهار کرد: برای ترویج نماز در جامعه، ایجاد شبکه‌های مردمی و مسئولیت‌پذیر در نسل‌های مختلف ضروری است و این شبکه‌ها می‌توانند شامل نوجوانان، جوانان و حتی کودکان باشند.

وی با بیان اینکه پرهیز از استفاده از تابلوهای دولتی در تبلیغات مذهبی و نماز مورد تأکید است گفت: تبلیغات باید به‌گونه‌ای باشد که تاثیرات بیشتری در جامعه داشته باشد.

استاندار همدان گفت: استفاده از پاداش‌های تشویقی برای جذب نوجوانان و جوانان به نماز جماعت یکی از روش‌های مؤثر است و این روش می‌تواند به افزایش مشارکت در نماز جماعت کمک کند.

ملانوری‌شمسی ادامه داد: باید آثار و برکات نماز در زندگی فردی و اجتماعی افراد به‌ویژه در میان جوانان تبیین شود و این موضوع می‌تواند انگیزه‌های بیشتری برای حضور در نماز جماعت ایجاد کند.

وی اظهار کرد: برای تأمین هزینه‌های اقامه نماز و پروژه‌های مذهبی، باید به اقتصاد مسجدی توجه شود.

استاندار همدان گفت: سازمان همیاری مساجد در سطح استان ایجاد شود و این سازمان می‌تواند توانمندسازی اقتصادی مساجد را در زمینه‌های مختلف از جمله پروژه‌های فرهنگی و خدمات اجتماعی تقویت کند.