به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، تایوان تمرینات نظامی سه روزه خود را از روز گذشته آغاز کرده است. همزمان نگرانیها در مورد کاهش احتمالی بودجه دفاعی به دلیل اختلافات قانونی بین دو حزب سیاسی اصلی تایوان افزایش یافته است.
رزمایش در شمال تایوان با تمرینات تانک در پایگاهی در «سینچو» با استفاده از تانکهای قدیمی CM-۱۱ آغاز شد. این تانکهای قدیمی به تدریج با تانکهای آبرامز تازه خریداری شده از آمریکا تعویض میشوند. این جایگزینی انتقادهایی را در مورد وزن تانکهای جدید و اثربخشی آنها در جلوگیری از فرود احتمالی چین به همراه داشته است.
نیروهای تایوانی همراه با نفربرهای زرهی از بالگردهای آپاچی و S-۷۰ به عنوان پوشش و حمایت هوایی استفاده کردند.
ارتش تایوان امروز (چهارشنبه) سامانه ضد موشکی پاتریوت ۳ خود را با هدف مقابله با یکی از قویترین سلاحهای چین به نمایش گذاشت. روز پنجشنبه، تمرینهای ضد زیردریایی در نزدیکی کائوسیونگ بزرگترین بندر تایوان برگزار میشود. در صورت ایجاد سرپل ساحلی توسط چین (در زمان وقوع حمله احتمالی)، این بندر بهترین مجرا برای تامین مجدد نیروهای چین است.
رزمایشهای سالانه در آستانه تعطیلات سال نو قمری برگزار میشود تا به مردم اطمینان داده شود که تایوان توانایی برای مقابله با تهدیدات چین و افزایش جذب نیرو را دارد. تایوان سفارشات عقب افتادهای از ایالات متحده به مبلغ حدود ۲۰ میلیارد دلار برای دریافت سیستمهای تسلیحاتی دارد، در حالی که جنگنده های M-۱۶ خود را ارتقا و زیردریاییهای خود را توسعه میدهد. همچنین خدمت اجباری سربازی را به یک سال افزایش داده است.
با این حال، دولت هشدار داده است که اصلاحات قانونی جدید در نظر گرفته شده، می تواند با تغییر نحوه توزیع بودجه بین دولت مرکزی و محلی، بودجه دفاعی را ۲۸ درصد کاهش دهد.
جوزف وو، دبیر کل شورای امنیت تایوان ماه گذشته به قانونگذاران گفت که این به نوبه خود میتواند تمایل آمریکا و متحدانش مانند ژاپن و فیلیپین را برای کمک به تایوان در صورت درگیری مسلحانه با چین کاهش دهد.
تایوان در حال حاضر حدود ۲.۴ درصد از تولید ناخالص داخلی خود یا تقریبا ۲۰ میلیارد دلار را سالانه صرف امور نظامی میکند.
چین مخالف شدید فروش تسلیحات آمریکا به تایوان است و تاکید کرده که یکپارچگی دوباره با این جزیره اجتناب ناپذیر است. پکن هشدار داده است که واشنگتن با تزریق تسلیحات به تایپه «با آتش بازی میکند.»
چین به طور منظم هواپیماها و کشتیهای جنگی به مناطق نزدیک جزیره تایوان ارسال کرده و شرکتها و مدیرانی که در تولید و فروش تجهیزات نظامی به تایوان دخیل هستند را در فهرست سیاه قرار داده است.
بر اساس آمار و ارقام به دست آمده توسط روزنامه گاردین، چین بیش از ۳ هزار بار در سال ۲۰۲۴ تحرک نظامی در اطراف جزیره تایوان داشته است در حالی که این آمار نسبت به دو سال پیش تقریبا دو برابر افزایش یافته است.