تهران-ایرنا- «آکسیوس» امروز چهارشنبه به نقل از سه مقام آمریکایی گزارش داد که مقامات وزارت امور خارجه آمریکا به تیم انتقالی «دولت ترامپ» هشدار داده‌اند که با اجرایی شدن قانون جدید رژیم صهیونیستی درباره ممنوعیت فعالیت «آنروا» در اراضی اشغالی، ممکن است در غزه یک «فاجعه» انسانی رخ دهد.

به گزارش ایرنا، رسانه آمریکایی «آکسیوس» با اشاره به اینکه آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) اصلی‌ترین نهاد امدادرسان در غزه است، افزود که مقامات آمریکایی می‌گویند هیچ طرح جایگزین جدی برای ارائه تدارکات و خدمات بشردوستانه به فلسطینی‌ها وجود ندارد.

قانون رژیم صهیونیستی درباره آنروا چند روز پس از تحلیف دونالد ترامپ رئیس‌جمهور منتخب آمریکا اجرایی خواهد شد، زمانی که دولت جدید با بحران‌های فزاینده جهانی مواجه خواهد شد.

دو لایحه جدید رژیم صهیونیستی با موضوع ممنوعیت فعالیت آنروا در سرزمین‌های اشغالی و همچنین ممنوعیت برقراری ارتباط مقامات این رژیم با آنروا، پیشتر توسط پارلمان رژیم صهیونیستی مشهور به «کنست» تصویب شدند.

مقامات دولت جو بایدن به آکسیوس گفتند که به دلیل اینکه می‌خواهند دولت جدید آمریکا از بحران قریب‌الوقوع در غزه آگاه باشد، جلسه توجیهی درباره آنروا را آغاز کردند.

در همین حال، آکسیوس به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد که مقامات وزارت امور خارجه آمریکا هفته گذشته جلسه توجیهی با جوئل ریبورن از تیم انتقالی ترامپ در مورد وضعیت آنروا برگزار کردند و «نگرانی عمیق» خود درباره پیامدهای قوانین جدید اسرائیل برای وضعیت انسانی در غزه را ابراز کردند.

بر اساس این گزارش، انتظار می‌رود که جوئل ریبورن، فرستاده سابق ایالات متحده به سوریه، به عنوان دستیار وزیر امور خارجه آمریکا در امور خاورنزدیک انتخاب شود.

یک مقام آمریکایی به اکسیوس گفت: می‌خواستیم بدانند که ۱۰ روز پس از آغاز ریاست‌جمهوری آنها چه اتفاقی خواهد افتاد. تصور می‌کردیم این اقدام مسئولانه‌ای است. این فاجعه‌ای در شرف وقوع است.

مقامات آمریکایی به این رسانه گفتند که نه رژیم اسرائیل و نه سازمان ملل متحد هیچ برنامه جدی برای اتفاقات پیش‌رو ندارند.

آکسیوس در ادامه گزارش خود نوشت: با گذشت بیش از یک سال از جنگ، سازمان ملل متحد و سایر نهادهای امدادرسان هشدار می‌دهند که غزه تقریبا غیرقابل سکونت است، چراکه ده‌ها هزار خانه ویران شده است.

این رسانه آمریکایی افزود که در پی جنایات رژیم صهیونیستی «نزدیک به ۲ میلیون فلسطینی آواره شده‌اند و به کمک‌های غذایی، آب و خدمات پزشکی نیاز دارند».

به گزارش ایرنا، رژیم صهیونیستی در آبان اعلام کرده بود که به طور رسمی با آژانس امداد و اقدام سازمان ملل متحد در خاورنزدیک (آنروا) قطع ارتباط کرده است.

در این راستا، «گلعاد اردان» نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل گفته بود: قطع همکاری با این آژانس را به سازمان ملل اعلام کردیم.

همچنین کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) اکتبر گذشته با استناد به ادعاهایی مبنی بر دست داشتن برخی از کارکنان آژانس در حملات ۷ اکتبر ۲۰۲۳، به ممنوعیت عملیات آنروا در سرزمین‌های اشغالی رای داد؛ این اتهام بارها از سوی سازمان ملل رد شده است.

رژیم اسرائیل از هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) در پی ناکامی در عملیات طوفان الاقصی از سوی گروه‌های مقاومت فلسطینی به رهبری حماس، جنگ ویرانگری را علیه نوار غزه آغاز کرده است؛ طی این مدت بخش اعظم منازل و زیرساخت‌های نوار غزه در این جنگ به شدت تخریب شده‌اند و محاصره رقت بار و بحران انسانی شدید در کنار قحطی و گرسنگی بی‌سابقه، جان ساکنان این منطقه را تهدید می‌کند.

حملات اسرائیل تنها به نوار غزه محدود نشده است و رژیم اشغالگر قدس، جنگ طلبی خود را در کرانه باختری، لبنان و دیگر مناطق خاورمیانه با حمایت‌های همه جانبه آمریکا و متحدانش گسترش داده است.