تهران- ایرنا- سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی اعلام کرد که ارتش این رژیم از این پس، اسامی و تصاویر نظامیان خود را از ترس تعقیب و پیگرد بین‌المللی در خارج در رسانه‌ها منتشر نخواهد کرد.

به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا، این رسانه رژیم صهیونیستی در ادامه این گزارش افزود: ارتش سیاست‌های رسانه‌ای خود را تغییر خواهد داد و تدابیری را برای جلوگیری از شناسایی نظامیان اتخاذ خواهد کرد.

در ماه‌های اخیر، تلاش‌ها برای پیگرد قضائی نظامیان صهیونیست به دلیل ارتکاب جنایات جنگی در خارج از سرزمین‌های اشغالی افزایش یافته است.

به گزارش ایرنا، تلویزیون رژیم صهیونیستی پیش تر از حدود ۵۰ شکایت از نظامیان این رژیم در خارج از فلسطین اشغالی خبر داد.

تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد که ۵۰ شکایت از نظامیان فعال در نوار غزه در ۱۰ کشور جهان به ثبت رسیده است.

بر اساس این گزارش، تلاش‌ها برای مجازات و اقدامات قانونی برضد نظامیان صهیونیست در خارج از فلسطین افزایش یافته است.

یک دادگاه در برزیل روز یکشنبه به پلیس این کشور دستور داد تا از یک نظامی صهیونیست که به اتهام ارتکاب جنایات جنگی در غزه به این کشور سفر کرده بود، تحقیق کند اما این نظامی موفق شد از برزیل فرار کرده و در حال بازگشت به سرزمین‌های اشغالی است.

این تصمیم پس از شکایت یک سازمان ضد اسرائیلی در بروکسل اتخاذ شد که به دنبال محاکمه نظامیان صهیونیست در سطح جهانی است.

این نظامی صهیونیست که به تازگی خدمت خود را به پایان رسانده و برای تعطیلات به برزیل رفته بود، طبق دستور دادگاه باید تحت تحقیق قرار می‌گرفت اما او شب گذشته از برزیل فرار کرد.

این حادثه باعث نگرانی‌هایی در اسرائیل شده است. یولی ادلشتاین رئیس کمیته امور خارجی و امنیت کنست از کابینه خواسته است تا تدابیری برای محافظت از نظامیان خود در برابر تعقیب‌های قضائی اتخاذ کند.

یائیر لاپید رهبر اپوزیسیون نیز کابینه را به شکست در عرصه جهانی متهم کرده و خواستار تشکیل یک کمیته تحقیقاتی برای جلوگیری از چنین حوادثی شده است.

دادگاه فدرال برزیل در چارچوب یک «رویداد حقوقی تاریخی»، حکم تحقیقات فوری علیه یک نظامی صهیونیستی که درحال حاضر در تعطیلات خود در این کشور به سر می‌برد را به اتهام ارتکاب جنایت‌ها در نوار غزه صادر کرد.

این تصمیم دادستانی فدرال برزیل از شکایت ارائه شده از سوی «بنیاد هند رجب» مستقر در بلژیک حمایت می‌کند که «دستگیری فوری» این سرباز صهیونیستی که هویت او به دلیل وجود «خطرات قابل توجه فرار و از بین رفتن شواهد» محرمانه نگه داشته شده را خواستار شده است.

این نظامی صهیونیست مظنون به مشارکت در «تخریب گسترده خانه‌های غیرنظامیان» در نوار غزه به عنوان بخشی از یک «کارزار سیستماتیک تخریب» است.

این سازمان تاکید می‌کند: این اقدامات بخشی از تلاش گسترده‌تر برای تحمیل شرایط زندگی غیرقابل تحمل بر غیرنظامیان فلسطینی است که طبق قوانین بین‌المللی به منزله نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت است.

«دیاب ابو جهجه» رئیس بنیاد هند رجب این اقدام حقوقی را «رویدادی تاریخی» و «سابقه‌ای قدرتمند برای ملت‌ها» خواند تا بتوانند «با جسارت عمل کرده و عاملان جنایت‌های جنگی را بازخواست کنند».

این بنیاد در شکایتی که خانواده‌هایی که خانه‌هایشان ویران شده بود نیز به آن پیوستند، شواهدی از جمله فیلم‌ها، داده‌های موقعیت جغرافیایی و عکس‌هایی را ارائه می‌کند که نشان می‌دهد «مظنون شخصاً مواد منفجره کار گذاشته و در تخریب کل محله‌ها مشارکت دارد».

این گروه می‌گویند: این داده‌ها بدون شک نشان‌دهنده دخالت مستقیم مظنون در این اعمال وحشیانه است.

بنیاد هند رجب همچنین به تازگی با آغاز اقدامات قانونی در آرژانتین و شیلی، بازداشت نظامی صهیونیستی دیگری به نام «سار هیرشورن» به جرم جنایت‌های جنگی در غزه را از دولت‌های دو کشور درخواست کرد.

هیرشورن که عضو گردان ۷۴۹ مهندسی رزمی ارتش اسرائیل است، متهم به جنایات جنگی است که در غزه در جریان تشدید تنش‌ها توسط رژیم اشغالگر انجام شده و به قربانی شدن ده‌ها هزار فلسطینی منجر شده است.

این سازمان همچنین شکایتی را به «دادگاه بین‌المللی کیفری» علیه کل گردان و سران آن «به دلیل جنایت علیه بشریت و نسل‌کشی» تنظیم کرده و شواهد ویدیویی را از حساب اینستاگرام هیرشورن ارائه کرد؛ در این ویدیوها نشان داده می‌شود که او فعالانه در تخریب زیرساخت‌های غیرنظامی در غزه مشارکت دارد.

علاوه بر این، این بنیاد شواهدی مبنی بر نقش این سرباز صهیونیست در تخریب عمدی محله‌ها، اماکن فرهنگی و تاسیسات ضروری ارائه کرد که نقض آشکار کنوانسیون‌های ژنو و اساسنامه رم است.

گروهی از وکلای شیلیایی نیز به تازگی «دستگیری فوری» هیرشون که ظاهراً در پاتاگونیا، در جنوب شیلی پنهان شده بود را خواستار شدند.

این گروه در بیانیه‌ای تاکید کرد: این شکایت را برای رسیدگی و اقدام پیشگیرانه با دستگیری فوری این سرباز اسرائیلی مطرح کرده‌ایم تا او در قبال جنایات انجام شده پاسخگو باشد و مسئولیت خود را در برابر عدالت کیفری بین‌المللی بپذیرد.

«نلسون حداد» وکیلی که یکی از اعضای این گروه است، با اشاره به اینکه لازم است «مسئولیت خود را به عهده بگیریم» تاکید کرد: نمی‌توان به سربازان اسرائیلی که در نسل‌کشی فلسطینیان در غزه دست داشتند اجازه استفاده از کشور ما را به عنوان مقصد تعطیلات داد.

در ژانویه ۲۰۲۴، نزدیک به ۱۰۰ وکیل شیلیایی شکایتی را علیه «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی به دادگاه کیفری بین‌المللی ارائه کردند و او را به نسل‌کشی علیه فلسطینیان در غزه متهم کردند.