مهدی قربانی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این شهر در فاصله حدود ۳۵ کیلومتری از بندر استراتژیک چابهار واقع شده و با هدف ایجاد یک شهر پایدار، ارتقاء کیفیت زندگی ساکنان و جذب سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی طراحی شده و طرح جامع این شهر در سال ۱۳۹۶ توسط شورای عالی شهرسازی و معماری ایران برای جمعیتی حدود ۱۵۰ هزار نفر به تصویب رسید و توسط شرکت عمران شهر جدید تیس در حال توسعه است.
وی بیان کرد: شهر جدید تیس در مساحت چهار هزار و ۳۸۰ هکتار با کارکرد گردشگری آغاز شد. برنامهریزی شده است تا یک هزار و ۶۰۰ هکتار از مساحت این شهر جدید به کاربری گردشگری اختصاص یابد. هم اینک فرآیندهای اجرایی در گام نخست توسعه در این شهر جدید در حال انجام است.
مدیر شهر جدید تیس چابهار با اشاره به اینکه شهر جدید تیس در موقعیتی استراتژیک در جنوب شرق ایران واقع شده و نزدیکی آن به منطقه آزاد تجاری - صنعتی چابهار و دسترسی به آبهای آزاد بینالمللی، این شهر را به نقطهای کلیدی در کریدور شمال-جنوب تبدیل کرده است، خاطرنشان کرد: این موقعیت باعث میشود که تیس از ظرفیتهای اقتصادی و تجاری بالایی برخوردار باشد. علاوه بر این، دسترسی آسان به راههای زمینی، دریایی و هوایی، یکی از مزایای بزرگ این شهر محسوب میشود.
وی ادامه داد: همچنین، نزدیکی تیس به خط استوا و شرایط اقلیمی خاص آن، امکان پرورش گیاهان و میوههای استوایی نظیر انبه و موز را فراهم کرده که این موضوع به جذب سرمایهگذاری کشاورزی و توسعه صنعت کشاورزی مدرن کمک میکند.
قربانی گفت: همجواری با بندر چابهار، تنها بندر اقیانوسی ایران، و دسترسی به آبهای آزاد بینالمللی، اهمیت ویژهای برای شهر جدید تیس دارد. این بندر نقش اساسی در تجارت بینالمللی بهویژه در تجارت با کشورهای جنوب آسیا و آفریقا ایفا میکند.
وی بیان کرد: پروژههای کلان ملی مانند توسعه محور مَکُران، که بهعنوان یکی از مهمترین پروژههای اقتصادی کشور شناخته میشود، تأثیرات مثبتی بر توسعه تیس و تبدیل آن به یک مرکز تجاری و صنعتی دارد.