فرهاد بختیاریفر روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه استفاده از پساب به عنوان یک منبع جایگزین آب، به دلیل بحران کمآبی و افزایش تقاضا برای آب در بسیاری از کشورها اهمیت بالایی دارد، اظهار کرد: پساب، آبی است که از فعالیتهای شهری، صنعتی و کشاورزی بازمیگردد و میتوان آن را پس از تصفیه و پالایش، به چرخه مصرف بازگرداند.
وی ادامه داد: این اقدام نهتنها به تأمین آب برای مصارف مختلف کمک میکند، بلکه اثرات زیستمحیطی ناشی از تخلیه پسابهای آلوده به طبیعت را کاهش میدهد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان تصریح کرد: در حال حاضر شهرهای همدان، تویسرکان، نهاوند، رزن، اسدآباد، کبودرآهنگ و ملایر و روستاهای سیمین و ارزانفود دارای تصفیهخانه فاضلاب هستند.
بختیاری فر ادامه داد: پنج تصفیهخانه فاضلاب در روستاهای کرفس، آبرومند، حسینآباد ناظم، ابرو و یلفان در دست ساخت است و برای تکمیل این پروژهها نیازمند پنج هزار و ۵۵۰ میلیارد ریال اعتبار هستیم.
وی خاطرنشان کرد: تصفیهخانه فاضلاب شهر همدان با ارسال سالانه ۱۶ میلیون متر مکعب پساب به صنایع منطقه، از جمله؛ پتروشیمی هگمتانه، نیروگاه شهید مفتح و شهرک صنعتی ویان، علاوه بر رونق اقتصادی و بهبود کسب و کار منطقه، از برداشت منابع زیرزمینی نیز جلوگیری میشود.
بختیاری فر تصریح کرد: استفاده از پساب تصفیهشده باعث میشود منابع آب شیرین برای مصارف حیاتیتر ذخیره شود و با جایگزینی آبهای بازچرخشی به جای آب شیرین، میتوان در هزینهها صرفهجویی کرد و آلودگیهای زیستمحیطی را کاهش داد.
وی خاطرنشان کرد: استفاده از پساب به ارتقای پایداری منابع آب و حفاظت از اکوسیستمها کمک میکند و این اقدام میتواند به جلوگیری از خشک شدن رودخانهها و کاهش سطح آبهای زیرزمینی کمک کند و به حفظ تعادل زیستمحیطی کمک شایانی داشته باشد.
هم اینک همه ۳۱ شهر استان همدان و ۸۲۷ روستای این استان از خدمات شرکت آب و فاضلاب بهره مند هستند و به شبکه یکپارچه و سراسری توزیع آب آشامیدنی این استان متصل شده اند.
۹۹ درصد از جمعیت استان همدان از آب سالم لوله کشی و ۷۴ درصد نیز از شبکه فاضلاب برخوردارند.
استان همدان بیش از ۶۸۰ هزار مشترک آب دارد.