به گزارش خبرنگار ایرنا، رضا صابری روز پنجشنبه در نشست خبری افزود: این شهرستان به سبب ارائه خدمات درمانی به اهالی شرق گلستان با جمعیت تقریبی یک میلیون نفر نیاز ضروری به ساخت بیمارستان های جدید دارد.
وی اضافه کرد: هم اکنون گنبدکاووس هفت بیمارستان شامل چهار بیمارستان دولتی با ۵۲۱ تخت فعال، ۲ بیمارستان بخش خصوصی با ۱۳۹ تخت فعال و بیمارستان تامین اجتماعی با ۱۵۲ تخت فعال دارد که برای جمعیت ۴۲۰ هزار نفری این شهرستان کافی است اما به سبب ارائه خدمات به اهالی شرق استان گلستان با جمعیت بیش از یک میلیون نفر، این تعداد تخت و نیز فرسودگی بیمارستانها جوابگو نیست.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان گنبدکاووس یادآور شد: در سال ۹۰ مجوز ساخت ۲ بیمارستان ۴۰۰ تختخوابی توسط وزارت بهداشت و درمان برای گنبدکاووس صادر شد که به سبب تامیننشدن زمین مورد نیاز هنوز اتفاقی در این خصوص نیفتاده است.
دکتر صابری افزود: در سال های گذشته زمین ۳.۵ هکتاری متعلق به بنیاد علوی برای ساخت یک بیمارستان ۴۰۰ تختخوابی در گنبدکاووس از محل سهم شهرداری بابت تفکیک زمین این نهاد در قالب قرارداد ۹۹ ساله معرفی شد که به سبب نداشتن سند مالکیت نتوانست موافقت ماده ۲۳ را در وزارت بهداشت کسب کند.
وی ادامه داد: برای رفع مشکل زمین برای بیمارستان ۴۰۰ تختخوابی گنبدکاووس پیگیری لازم از طریق منابع طبیعی و وزارت دفاع درحال انجام است.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان گنبدکاووس همچنین از رایزنی برای تامین زمین ۱۰ هکتاری برای ساخت دانشکده علوم پزشکی این شهرستان خبر داد و گفت: با نهایی شدن زمین عملیات ساخت این پروژه توسط نیکوکار گنبدی شروع می شود.
دکتر صابری همچنین از آموزشی نشدن بیمارستان های دولتی گنبدکاووس هم خبر داد و افزود: در سال های قبل متولیان وعده تحقق این موضوع را داده بودند اما خبری از اجرای آن نیست.
وی از اهدای ۲ زمین توسط خیرین برای ساخت پایگاه سلامت و ۱۱۵ در روستاهای تقی آباد و چپرقویمه خبر داد و اضافه کرد: ساخت این پایگاه ها با مشارکت ۵۰ درصدی خیرین و ۵۰ درصدی وزارت بهداشت انجام خواهد شد.
صابری همچنین از پیگیری تامین برخی تجهیزات پزشکی مورد نیاز بیمارستان های دولتی گنبدکاووس خبر داد و افزود: قرار است چهار دستگاه آمبولانس، ۲ دستگاه سونوگرافی و برخی تجهیزات دیگر مثل مانیتورینگ رادیولوژی به مراکز درمانی این شهرستان داده شود که بخشی از آنها تحویل شده است.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان گنبدکاووس همچنین با قدردانی از نیکوکاران در همراهی با نظام بهداشت و درمان، گفت: قرار است دستگاه سی تی آنژیو قلب با هزینه ۴۵۰ میلیارد ریال توسط محمد شهرکی خریداری و در محل ساختمان غربالگری سرطان ساخته شده توسط این خیر نصب خواهد شد.
صابری افزود: در چند سال گذشته برخی ساختمان ها در بخش بهداشت و درمان به صورت ناقص افتتاح شده که قادر به ارائه خدمات به مردم نیستند.
وی ادامه داد: مشکلات مالی و نیروی انسانی در حوزه بهداشت و درمان که یک مشکل ملی است با تامین اعتبارات مورد نیاز و نیز برون سپاری بخشی از خدمات درمانی دولتی به بخش خصوصی رفع خواهد شد.
رییس مروز بهداشت گنبدکاووس هم در این نشست از ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به ۲۵۵ هزار نفر جمعیت مناطق روستایی این شهرستان خبر داد و گفت: هم اکنون ۲۹ مرکز جامع خدمات سلامت، ۱۱۱ خانه بهداشت و ۱۶ پایگاه بهداشتی فعال داریم.
عبدالرحیم پالیده افزود: هم اکنون سه مرکز جامع خدمات سلامت در روستاهای خیرخوجه، حالی آخوند و گنبدیک درحال ساخت داریم که مرکز خیرخوجه تا دهه فجر امسال افتتاح خواهد شد.
وی ادامه داد: سه مرکز جامع خدمات سلامت هم در روستاهای سارجه کر، کوچک خرطوم و شهرک شهید بهشتی گنبدکاووس اخیرا کنگ زنی شده است.
دکتر پالیده همچنین گفت: گنبدکاووس در مناطق روستایی به ۱۶ خانه بهداشت دیگر نیاز دارد که درصورت مشارکت ۵۰ درصدی خیرین میتوان آنها را ساخت.
هم اکنون شهرستان گنبدکاووس با بیش ۴۰۰ هزار نفر جمعیت، چهار بیمارستان دولتی بنامهای «شهید مطهری، شهدای ۱۲ دی، طالقانی و پیامبر اعظم (ص)»، ۲ بیمارستان متعلق به بخش خصوصی بنامهای «برزویه و بسکی» و یک بیمارستان نیمه دولتی بنام خاتم الانبیاء مربوط به سازمان تامین اجتماعی با مجموع تقریبی ۸۰۰ تخت فعال دارند.