اهواز - ایرنا - فرمانده سپاه خوزستان با بیان اینکه راهکار اصلی مقابله با بحران استفاده از تجربه‌ است، گفت: هماهنگی بین دستگاه‌های خدمت‌رسان، استفاده از تجهیزات پیشرفته و ارائه آموزش‌های اولیه امدادی به مردم از ضرورت‌های مدیریت بحران است.

به گزارش ایرنا، سرتیپ پاسدار حسن شاهوارپور روز پنجشنبه در حاشیه رزمایش سراسری مدیریت بحران(الی بیت المقدس) در جمع خبرنگاران در اهواز، اظهار کرد: همواره باید آمادگی خود را برای مقابله با بحران‌های طبیعی و غیرطبیعی تقویت کنیم و نیروهای مسلح نیز در برنامه‌های مختلف این آمادگی را ارتقا دهند.

وی افزود: در همین راستا با هماهنگی‌های صورت گرفته، رزمایش الی بیت المقدس با حضور تمامی دستگاه های خدمت رسان برنامه ریزی شد و انواع دستگاه های مهندسی، اورژانس، سیستم های ارتباطی و آنچه نیاز ضروری برای شرایط بحرانی است را به نمایش گذاشتند.

فرمانده سپاه خوزستان با بیان اینکه بیشتر دستگاه‌ها و تجهیزات به تازگی خریداری شده و نو هستند و از استاندارد و کیفیت خوبی برخوردارند، گفت: دستگاه‌های خدمات رسان در این رزمایش برای نخستین بار برای نمایش سطح آمادگی خود جهت خدمت رسانی به مردم در شرایط بحرانی جمع شدند و این نویدبخش همبستگی مناسب دستگاه ها و مجموعه نیروهای مسلح برای خدمت به مردم است.

وی با بیان اینکه خوزستان در ردیف اول بحران های طبیعی کشور است، افزود: این استان در سال های اخیر شاهد وقوع سیل، زلزله و پدیده ریزگردها و مشکلات جدی برای مردم استان بوده و این شرایط بحرانی به ما یادآوری می کند که باید امکانات و دستگاه های خود را همواره بروز نگه داریم و سطح آمادگی نیروهای خدمات رسان را روز به روز افزایش دهیم.

سرتیپ پاسدار شاهوارپور آموزش‌های مردمی را برای مدیریت بحران تاثیرگذار دانست و گفت: اگر آموزش‌های لازم برای پیشگیری از حوادث و شرایط بحرانی به مردم داده شود، در شرایط سخت هر یک از مردم یک امدادگر خواهد بود و دیگر نیاز نیست به تمام نقاط استان نیروی امدادی اعزام شود.

وی خاطرنشان کرد: یکی از لازمه های ارتقای سطح آمادگی دستگاه های خدمت رسان، هماهنگی و برنامه ریزی در زمان بحران است که در این رزمایش ۲ روزه دستگاه های استان به هماهنگی خوبی دست یافته اند.

فرمانده سپاه خوزستان تصریح کرد: امروز تکنولوژی در جهان روز به روز در حال پیشرفت است و ما نیز باید پیشرفته ترین تجهیزات را برای خدمت به مردم در شرایط بحرانی در اختیار داشته باشیم تا از خسارت های جانی و مالی بتوانیم جلوگیری کنیم.

همچنین معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان گفت: رزمایش الی بیت المقدس با محوریت مدیریت بحران استان به صورت همزمان با سراسر کشور برگزار و در این ۲ روز پیشرفته ترین دستگاه های خدماتی و مهندسی برای خدمت به مردم در شرایط بحرانی به نمایش گذاشته شده است.

محمد خانچی افزود: سطح آمادگی ۳۰ دستگاه اجرایی و خدمات‌رسان در این رزمایش ارزیابی و هماهنگی خوبی بین دستگاه ها برای حضور در شرایط سخت مشاهده شد.

وی بیان کرد: امید است با برگزاری این رزمایش ها و آموزش های لازم به شهروندان و دستگاه های خدماتی بتوانیم در شرایط بحرانی، مدیریت مناسبی داشته و خسارت های احتمالی را به حداقل برسانیم.

سرپرست مدیریت بحران استان خوزستان گفت: خوزستان همواره جزو استان‌های حادثه خیز کشور بوده و با توجه به نوع زمین ساختی و گسل‌ها جزو مناطق لرزه خیز کشور است.

علی عبدالهی افزود: خسارت های زیادی ناشی از زلزله های مناطق زاگرس در سال های اخیر ایجاد شده است علاوه بر آن با توجه به نوع تراکنش و شدت بارش ها، استان دچار سیلاب و پس از آن خشکسالی شده که نیاز است برای جلوگیری از خسارات احتمالی مدیریت جامعی داشته باشیم.

وی تصریح کرد: یکی از اقدامات مهم و موثر در مدیریت بحران، اقدام پیش از وقوع حادثه و ارتقای سطح آموزش و آمادگی دستگاه های خدمت رسان است که این رزمایش با این هدف برگزار شد.

سرپرست مدیریت بحران استان خوزستان گفت: در این رزمایش بیش از ۱۵۰ دستگاه ماشین آلات سبک و سنگین برای شرایط بحران به نمایش گذشته شد و شاهد سطح بالای آمادگی در سطح دستگاه های استان بودیم.