به گزارش خبرنگار حج و اوقاف ایرنا، حجت الاسلام حمید احمدی روز پنجشنبه در همایش تجلیل از مبلغان بین المللی اربعین حسینی با قدردانی از تلاش و زحمات دو ملت و دولت ایران و عراق گفت: اربعین پدیده ای جهانی است که شناخت آن نیازمند تولید ادبیات است که در این زمینه اقدامات بسیار خوبی توسط دانشگاه ها و شورای علمی اربعین دو کشور در حال انجام است.
وی ادامه داد: شناخت ابعداد مختلف اربعین نیازمند تلاش و جدیت و مطالعه هر چه بیشتر و کمک دانش پژوهان و مراکز تخصصی و علمی ایران و عراق است.
وی بیان کرد: نگاه به اربعین باید خاص، جدی، تخصصی و با مطالعه هرچه بیشتر با مشارکت مراکز علمی و تخصصی و به دور از نگاه قومیتی باشد.
احمدی با بیان اینکه تاکنون بیش از ۲۲۰ مقاله علمی، انتشار ۳۰۰ مقاله تخصصی در نشریات، تالیف ۴۰۰ عنوان کتاب و ۳۰۰ پایان نامه با موضوع اربعین منتشر شده است، گفت: ۱۰۵ پایان نامه در این زمینه به پایان رسیده است.
رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین حسینی افزود: تمامی موارد منتشر شده با هدف تولید ادبیات برای شناخت و جهانی شدن هر چه بیشتر اربعین است.
وی ادامه داد: اربعین فرصتی کم نظیر و مغتنم برای معرفی معارف اهل بیت (ع)، مکتب حضرت سید الشهدا(ع) و جهانی شدن آن است اما رژیم غاصب صهیونی در مقابله با آن به دنبال کارهای مطالعاتی با هدف کم رنگ کردن و تفکیک آن است.
احمدی با تاکید بر اینکه رسانه ها در جهانی شدن اربعین نقش بسزایی دارند، گفت: رسانه ها با هدف انتقال تجارت، زیبایی های اربعین و شناخت و معرفی مکتب اهل بیت(ع) نقش بسزایی در این حرکت میلیونی دارند.
رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین با قدردانی از مردم و دولت عراق برای ایجاد امنیت و آسایش زائران اربعین حسینی، بیان کرد: ملت و دولت عراق در ایام برپایی اربعین زحمات بسیار زیادی را متحمل می شوند که قدردان آنان هستم.
وی با بیان اینکه در اربعین سال گذشته بیش از ۸ هزار مبلغ و مبلغه با هدف معرفی و شناخت هرچه بیشتر زائران حسینی با موضوع اربعین به عتبات اعزام شدند، گفت: تمامی نگاه و تلاش ما باید با محوریت و هدف جهانی شدن اربعین بر مبنای ایجاد تمدن و امت اسلامی باشد.
احمدی با تاکید بر اینکه باید مراقب ترفندهای دشمنان در کم رنگ کردن اربعین باشیم، بیان کرد: دشمنان بیکار نیستند چندین دانشگاه حمایتی آمریکا در قالب پروژه تحقیقاتی به دنبال راه های شناخت اربعین برای ضربه زدن به آن بوده و هستند.
وی ادامه داد: در این عرصه آنها مولفه های زیادی در خصوص روحیات زائران، مسایل اجتماعی و فرهنگی، مرجعیت و جایگاه مرجعیت تهیه کردند.
اسرائیل به دنبال ایستادگی مقابل اربعین است
رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین بیان کرد: اسرائیل نیز در این عرصه کارهای بسیار زیادی در قالب فعالیت های مطالعاتی با هدف ایستادگی در مقابل اربعین به انجام رسانده است.
احمدی اظهار کرد: برای جهانی شدن و معرفی معارف اهل بیت (ع) نیازمند حضور جدی علما با هدف تشکیل تمدن و امت اسلامی هستیم.
رئیس مرکز بین الملل قرآن و تبلیغ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز گفت: انسجام، وحدت و همدلی دستور اکید خداوند و از ضروریات است.
حجت الاسلام سید مصطفی حسینی نیشابوری با تاکید بر اینکه قطعا کارهای گروهی و مشارکتی در عرصه های مختلف به نتیجه خواهد رسید، گفت: کارهای گروهی سبب ایجاد انگیزه و انسجام خواهد شد زیرا که اینگونه فعالیت از وعده های الهی است که محقق خواهد شد.
وی با بیان اینکه باید در اربعین نیز فعالیت ها به صورت منسجم باشد، افزود: جزیره ای عمل کردن به نتیجه نخواهد رسید زیرا پیوستگی و یکپارچگی بهترین اقدام برای رسیدن به هدف است.
حسینی نیشابوری بیان کرد: دستگاه های فرهنگی می بایست برای ایجاد یک قرارگاه منسجم فعالیت کنند زیرا که وحدت و یکپارچکی رمز موفقیت و پیروزی است. سخن از اردوگاه مستضعفین می زنیم در حالی که در مقابل، اردوگاه مستکبرین در حال تبلیغات گسترده ای علیه همدلی اربعین است.
شیخ مجری الموصلی معاون توجیه العقائدی حشد الشعبی نیز در این نشست با بیان سخنان کوتاهی ضمن قدردانی از مردم و دولت ایران، گفت: اربعین با توجه به حساسیت موجود نیازمند برنامه ریزی، تبلیغات بیشتر و قدرشناسی از برگزار کنندگان آن است.
در این همایش همچنین حجت الاسلام سید عمار الموسوی مسئول تبلیغ مدیریت التوجیه العقائدی عراق، شیخ احمد العاملی، آیت الله سید مجتبی حسینی. آیت الله کعبی، حجت الاسلام حسینی کوهساری معاون ارتباطات و بین الملل حوزه های علمیه و حجت الاسلام شیخ کرار الخفاجی به بحث و تبادل نظر پیرامون بهتر برگزار شدن اربعین پرداختند.